Haute Couture AW23: 8 street style looks που επιβεβαιώνουν πως το φθινόπωρο θα φοράμε παγιέτες από το πρωί (μέχρι το βράδυ)

Δεν προλαβαίνω να ξεστομίσω την λέξη “παγιέτες” και το μυαλό ολονών μας στο γραφείο, πηγαίνει στην εντυπωσιακή εμφάνιση της Cardi-B στο show του οίκου Fendi στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023. Η διάσημη rapper και ο στυλίστας της Kollin Carter είχαν επιλέξει ένα maxi, μακρυμάνικο, παγιετένιο φόρεμα με ψηλό λαιμό στο χρώμα του χαλκού. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, το φόρεμα έφερε την υπογραφή του Kim Jones, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του οίκου Fendi.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fendi (@fendi)

Δεν ήταν όμως η μοναδική φορά που οι παγιέτες μαγνήτισαν την προσοχή μας σε αυτή την Couture Week. Πολλές από τις κορυφαίες street stylers επέλεξαν αυτή τη λαμπερή λεπτομέρεια για τα look τους, και με αυτόν τον τρόπο μας πέρασαν έναν ηχηρό μήνυμα: το φθινόπωρο που έρχεται, οι παγιέτες θα φορεθούν ξανά και ξανά και μάλιστα από το πρωί. Ας δούμε παρακάτω πως οι αγαπημένες μας fashionistas υιοθέτησαν το trend.

 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caroline Daur (@carodaur)

Η Caroline Daur δημιούργησε ένα πιο androgyne look, αποτελούμενο από ένα office, γκρι παντελόνι, ένα γαλάζιο πουκάμισο, το απόλυτο must-have της χειμερινής αλλά της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Την εμφάνιση απογείωνε η μπεζ καμπαρντίνα της, η οποία μαγνήτιζε την προσοχή μας, καθώς η φόδρα της από την κορυφή ως τα νύχια αποτελούνταν από λαμπερές παγιέτες. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, μια mini bag σε φούξια τόνο έσπαγε την μονοτονία των neutrals, ενώ η λευκή λεπτεπίλεπτη ζώνη ταίριαζε υπέροχα με τις επίσης λευκές γόβες της. Γυαλιά ηλίου, χρυσά κοσμήματα και είσαι… ready!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonie Hanne (@leoniehanne)

Πινελιές ανδρόγυνου στυλ, όπως είναι το κλεισμένο μέχρι πάνω λευκό πουκάμισο και η μαύρη γραβάτα, εντοπίσαμε και στο look της Leonie Hanne για το couture show του οίκου Valentino. Και εκείνη κατάφερε να μπλέξει πολύ επιτυχημένα το androgyne style με την λάμψη, αφού συνδύασε το oversized λευκό της πουκάμισο με μια super mini, πολύχρωμη φούστα από παγιέτες και lace up, ασημένια πέδιλα, στολισμένα με τρουκς.


“Ναι” σε φούστα με παγιέτες είπε και η Camilla Coelho. Σε ένα τελείως διαφορετικό στυλ από εκείνο της Hanne βέβαια. Η Coelho επίλεξε μια midi, pencil φούστα, στολισμένη με μπλε παγιέτες και την συνδύασε με ένα σατέν, cropped top σε sunset πορτοκαλί απόχρωση, ψηλοτάκουνα σανδάλια και μια metallic τσάντα. 

Η Lena Perminova με την σειρά της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις παγιέτες, με ένα mini φόρεμα σε baby pink απόχρωση. Θα ήταν ένα ακόμα φόρεμα με πούλιες, αν δεν το είχε συνδυάσει με ένα φαρδύ πουκάμισο από μέσα και μαύρη γραβάτα. Όσο για τα αξεσουάρ; Σατέν, μυτερές γόβες σε ροζ τόνο και φούξια τσάντα με χρυσές λεπτομέρειες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARA 🌓 LAFONTAN (@maralafontan)

Για το show του οίκου Rahulmishra, η Mara Lafontan επίλεξε ένα παγιετένιο co-ord σε χρυσούς τόνους, αποτελούμενο από cropped top και ένα ψηλόμεσο, στενό παντελόνι με διαφάνειες. Ένα τέτοιο look το αφήνεις να μιλήσει από μόνο του. Το μόνο που του προσέθεσε για να το ολοκληρώσει είναι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα, μαύρα πέδιλα με χοντρό τακούνι. 

Μπορεί να μην μπορείς να το φορέσεις εύκολα το παραπάνω outfit της Mara Lafontan, εκείνο όμως της Valentina Marzullo μπορείς να το υιοθετήσεις άνετα σε κάποια βραδινή έξοδο στην πόλη. Αποτελούνταν από ένα statement, μακρυμάνικο top με διαφάνεια, πάνω στο οποίο ήταν κεντημένες μαύρες, ασημί και χρυσές παγιέτες. Το κάτω μέρος ήταν ένα μαύρο παντελόνι καμπάνα, επίσης με παγιέτες. Χρυσοί κρίκοι στα αυτιά, ένα σκούρο κραγιόν στα χείλη και θα είσαι εσύ η βασίλισσα του πάρτυ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anaëlle (@anaelleduguet)

To maxi, floral φόρεμα με παγιέτες της Anaelle Duguet μπορείς να το φορέσεις από τώρα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις το φθινόπωρο να έρθει… 

Last but not least, η Valentina Ferragni μάς προτρέπει να επενδύσουμε σε ένα αξεσουάρ με παγιέτες, όπως είναι αυτές οι μαύρες, καουμπόικες μπότες.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Read More

And More