London Fashion Week: Ο οίκος Burberry μας συστήνει το νέο του print

Ο οίκος Burberry έχει αδυναμία στην εξοχή. Για αυτό, για το δεύτερό του show ως Creative Director του οίκου, ο Daniel Lee έστησε μια τεράστια σκηνή- τέντα (το καρό μοτίβο της οποίας πρόδιδε τον οίκο) μέσα στο πάρκο Highbury Fields, στο βόριο Λονδίνο, αρκετά κοντά στο σπίτι του.  

Μάλιστα, πολλοί από τους καλεσμένους του event παραδέχτηκαν πως περπατώντας μέσα στο πάρκο με σκοπό να φτάσουν στο location του show, απολάμβαναν τον ήχο των πουλιών που κελαηδούσαν. Αυτά μέχρι την είσοδό τους στο venue. Έπειτα οι μελωδίες των πουλιών καλύφθηκαν από τις ηλεκτρονικές νότες του Dean Blunt, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στο soundtrack του show, και έδινε ρυθμό στον βηματισμό των μοντέλων.

Στο front row, δηλαδή σε μια σειρά από πράσινα παγκάκια με καπιτονέ κουβέρτες, έκατσαν μια σειρά από Βρετανούς A-list celebrities όπως η Kylie Minogue, η Rachel Weisz, η Naomi Campbell η Rosie Huntington-Whiteley και ο Jason Statham κ.ά.  Αυτή τη φορά, τα μοντέλα δεν εμφανίστηκαν με πλεκτά καπέλα πάπιας στα κεφάλια τους.

Ευτυχώς, θα πω εγώ. Παρόλα αυτά για ακόμα μια φορά μείναμε έκπληκτοι με τις δημιουργίες του Lee. Έκπληκτοι με την καλή έννοια. Ο designer καλωσορίζει την νέα σεζόν με ολοκαίνουργιο print.  Το νέο μοτίβο απεικόνιζε τμήματα μιας αλυσίδας, όπως είναι οι κρίκοι ή οι γάντζοι και «διακόσμησε» περίπου τις μισές δημιουργίες της νέας συλλογής Burberry για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024: καμπαρντίνες, φορέματα με βολάν, πουκάμισα, παντελόνια, βερμούδες, co-ords.

Φυσικά, όπως σχεδόν κάθε σεζόν, η κατηγορία που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας στο runway του οίκου Burberry ήταν τα πανωφόρια. Αυτή τη φορά, η συλλογή τα είχε όλα. Από καμπαρντίνες… with a twist μέχρι oversized, biker jackets. Τι θα πει with a twist;  Οι ζώνες τους τοποθετούνται χαμηλά στη μέση και ποικίλουν όσον αφορά το μέγεθός τους. Άλλες πάλι καμπαρντίνες δεν έχουν ζώνη, αλλά εξοπλίζονται με φερμουάρ. Σε κάποια σχέδια οι γιακάδες είναι πιο έντονοι και σε άλλα λιγότερο. 

Δείτε ολόκληρο το show του οίκου Burberry για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 εδώ:

Read More

And More