Quiet luxury: Πως θα φορέσεις σωστά την τάση που κάνει θραύση τώρα

H νέα εμμονή των fashionistas είναι το «quiet luxury» ή αλλιώς η «ήσυχη πολυτέλεια». Πρόκειται για μια styling αισθητική που ορίζεται από κλασικά, κομψά και βασικά κομμάτια, χωρίς υπερβολές, με πολυτελές φινίρισμα, δίχως μεγάλη προσπάθεια στο styling.

 

 

 

 

 

Mία ματιά στο look που είχε η Gwyneth  Paltrow  στην δίκη της, θα σου δώσει την αίσθηση που πρέπει να βγάζει αυτή η τάση. Εδώ δίνεται μεγάλη προσοχή στα υφάσματα, την εφαρμογή και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες χωρίς πολλά χρώματα,  τολμηρά λογότυπα και πολύπλοκα prints.

Ιnstagram @anoukyve

 

Ιnstagram @anoukyve

Instagram @coletteandlili

Στόχος της quiet luxury είναι να δημιουργεί σύνολα που  ξεχωρίζουν για την κομψότητα τους όχι για το branding.

Instagram @therow

Τα fashion brand που καθιέρωσαν αυτή την αισθητική είναι τα παρακάτω: Khaite (λατρεμένο από την Kendall Jenner) , The Row και το Totême.

Instagram @ellymcgaw

Με μία  soft ραπτική και κομψά looks το quiet Luxury δίνει μεγάλη σημασία στα παπούτσια που πρέπει να είναι απλά αλλά σίγουρα να  φαίνονται ακριβά, ακόμα κι αν δεν είναι.

Instagram @coletteandlili

 

Instagram @ellymcgaw

Το δέρμα, το μετάξι, το κασμίρ, τα μάλλινα και τα βαμβακερά κυριαρχούν στα υφάσματα ενώ τα  neutral χρώματα είναι αυτά που έχει η παλέτα της τάσης.

Instagram @ellymcgaw

 

Instagram @ya______i

Τα αξεσουάρ αποτελούν εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς στο «quiet luxury» κίνημα. Μία δερμάτινη τσάντα συνήθως oversized και μία ωραία ζώνη έχουν σημασία στο αποτέλεσμα του outfit.

Instagram @ellymcgaw

Αυτό όμως που κάνει την διαφορά στο quiet luxury και πρέπει να θυμάσαι, είναι το mood που αποπνέει: Ήσυχη πολυτέλεια! Να θυμάσαι ότι αυτό δεν το κάνουν μόνο τα κομμάτια που φοράς αλλά και η δική σου μοναδική αύρα!

Read More

And More