Runway Report: 6 trends που μας έμειναν από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 έριξε αυλαία. Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, δίνοντας την σκυτάλη στο Παρίσι. Παρακολούθησα – δυστυχώς από το κινητό μου και όχι live – τα πάντα, τα περισσότερα αν όχι όλα τα runways των οίκων της Ιταλικής μητρόπολης. Υπήρξαν δυνατές στιγμές. Πολλές! Και προτάσεις που έκοβαν την ανάσα. Υπήρξαν και στοιχεία που έπαιξαν σε επανάληψη σε περισσότερες από μια πασαρέλες. Κάπως έτσι δεν δημιουργούνται τα trends; Ιδού λοιπόν 5 τάσεις που έκλεψαν την παράσταση στα shows της Milan Fashion Week και θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα.

Τα παστέλ είναι οι αποχρώσεις του μέλλοντος. Ή τέλος πάντων της ερχόμενης Άνοιξης!
Χάρη στην quiet luxury καιρούς που διανύουμε, ο κόσμος της μόδας έχει βυθιστεί στο μπεζ, το μαύρο και το λευκό. Ωστόσο η παλέτα της επόμενης σεζόν, της Άνοιξης του 2024, σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα είναι πιο λαχταριστή. Η τάση θυμίζει ζαχαρωτό. Baby blue και baby pink, λιλά, το απαλό πράσινο του φυστικιού, ο ρομαντικός τόνος της λεβάντας: τα παστέλ, με μια λέξη, έρχονται για να μείνουν.

Η πιο χαρακτηριστική πασαρέλα, ντυμένη στα παστέλ, ήταν εκείνη της Donatella Versace, η οποία επιδίωξε να αποδείξει πως οι γυναίκες μπορούν να φαίνονται εξίσου δυναμικές, και μέσα σε ένα baby pink, μεταξωτό twinset. Και δεν έχει άδικο. Emporio Armani, Ferragamo αλλά και Max Mara έδωσαν επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στα παστέλ. 

Picture by: SplashNews.com

 

Hot Pant Summer
Η micro mini φούστα έζησε την στιγμή της. Μας απασχόλησε όσο λίγα trends. Τα καυτά – καυτά όμως – σορτσάκια μοιάζουν να είναι η συνέχεια αυτής της τάσης. Η απάντηση για την ερχόμενη σεζόν. Δεν αρέσουν σε όλες. Δεν μπορούν να τα φορέσουν όλες. Αλλά έλαμψαν στις πασαρέλες πολλών οίκων, και οφείλω να τα αναφέρω. Ως μια τάση για λίγες… Η ανανεωμένη Gucci πάντως λέει «ναι»!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GUCCI (@gucci)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Mara (@maxmara)

Κάτι να… διαφανίζει!
Αν δεν είναι σιφόν, οργάντζα ή βουάλ, δεν μας ενδιαφέρει φέτος. Οι σχεδιαστές φαίνεται να πόνταραν σε αυτά τα υφάσματα, προκειμένου να χαρίσουν μια μοναδική κίνηση στις δημιουργίες τους. Και το πέτυχαν! Μια πολύ ενδιαφέρουσα, ρομαντική, ονειρική εναλλακτική στις πιο αυστηρές φιγούρες του runaway, τις πιο στημένες. Ξεκίνησε η Prada, όμως συνέχισαν οι Alberta Ferretti, Blumarine, Roberto Cavalli, Sportmax και άλλοι.

REUTERS/Alessandro Garofalo

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti)

Crystal Clear
Το έχουν αυτό οι Μιλανέζες. Μπορεί το look τους να είναι γεμάτο κρύσταλλα και παρόλα αυτά να καταφέρνει να δείχνει casual και κατάλληλο για everyday χρήση. Η πρόταση όπως καταλαβαίνεις είναι να φορέσεις κρύσταλλα από το πρωί, είτε αυτό σημαίνει πως θα επιλέξεις ένα maxi φόρεμα, είτε ένα top με denim παντελόνι , είτε ένα ζευγάρι αστραφτερά παπούτσια, είτε απλώς ένα statement τσαντάκι. Και θα ρωτήσεις, ποιανού πρόταση; Σίγουρα του οίκου Moschino, του Gucci, του Giorgio Armani αλλά και άλλων πολλών… 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moschino (@moschino)

Όλη η προσοχή στους ώμους
Οι σιλουέτες πάντα ποικίλουν στην πασαρέλα. Άλλοι designers δίνουν βάση στους όγκους, άλλοι στα κοψίματα, άλλοι στην μέση. Ένα είναι το σίγουρο: Στο Μιλάνο φέτος, οι statement ώμοι είχαν την τιμητική τους. Σακάκια, φορέματα, tops, πουκάμισα. Μήπως είναι η πιο σωστή στιγμή να προσθέσεις σε όλα αυτά βάτες; Η Prada θα απάνταγε κατευθείαν καταφατικά. 

REUTERS/Alessandro Garofalo

Πουκάμισα στην πιο φαρδιά εκδοχή τους
Όσο πιο oversized τόσο το καλύτερο, είναι το μότο των σχεδιαστών αυτή τη σεζόν, όσον αφορά τουλάχιστον στα πουκάμισα. Είτε το συνδυάσεις με το τζην σου είτε με ένα tailored παντελόνι για το γραφείο, οι οίκοι σε συμβουλεύουν να κινηθείς σε XXL σχέδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η Tod’s.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tod’s (@tods)

Κεντρική φωτογραφία: REUTERS

 

Read More

And More