Simone Rocha: Τριαντάφυλλα, πελώριοι φιόγκοι και μια συνεργασία που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό

Όταν μιλάμε για Simone Rocha, μιλάμε για statement. Είτε ποντάρει σε φιόγκους κολλημένους κάτω από τα μάτια των μοντέλων, είτε σε μαργαριταρένιες τσάντες σε σχήμα αυγού, είτε ακόμα και σε περίτεχνα bralettes διακοσμημένα με χάντρες, δύσκολα να πει κάποιος πως βαρέθηκε βλέποντας τα runways της Ιρλανδή σχεδιάστριας, η οποία έχει αποφασίσει από την αρχή της καριέρας της να περπατά την τολμηρή διαδρομή.

Η συλλογή του οίκου για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Έλαβε χώρα στο Methodist Central Hall του Λονδίνου. Πρόκειται για έναν χώρο μικρό, όπου κάνει τις πρόβες του το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας.

Όταν ρωτήθηκε πριν το show, γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο, εκείνη απάντησε: «Ήθελα οι άνθρωποι να αισθάνονται πιο κοντά στη συλλογή, να αντιληφθούν την ποιότητα με την οποία έχει δημιουργηθεί». Τα φώτα έσβησαν, και με φόντο αυτόν τον κενό, σκοτεινό καμβά, τα τριαντάφυλλα, τα μεταλλικά biker puffers, οι δαντέλες που έμοιαζαν με λαχταριστά ζαχαρωτά και οι ζωηροί φιόγκοι αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο. Επιπλέον το location ήταν απόλυτα συνυφασμένο με το κεντρικό θέμα της νέας συλλογής της Rocha, που δεν ήταν άλλο από την έννοια της πρόβας. 

Τo floral είχε την τιμητική του αυτή τη φορά. Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό, καθώς η σχεδιάστριας συχνά-πυκνά καταφεύγει σε αυτό το μοτίβο για να βρει την έμπνευσή της. Τώρα, πελώρια τριαντάφυλλα από ύφασμα στόλιζαν oversized μπουφάν, που έμοιαζαν με άνορακ, maxi φορέματα, μακριά πουκάμισα, αλλά και αποκαλυπτικά, επίσης ογκώδη, cropped tops.

Και το floral στοιχείο δεν σταματά εκεί. Στην πασαρέλα της Rocha είδαμε και μερικά διάφανα κομμάτια, φτιαγμένα από τούλι, όπως maxi, αέρινα φορέματα, πουκάμισα αλλά και πανωφόρια. Κάτω από αυτά τα σχέδια, ανάμεσα στις στρώσεις τούλι, τοποθετήθηκαν – καθόλου τυχαία – αληθινά τριαντάφυλλα σε ροζ χρώμα, χαρίζοντας στα looks αυτά μια έξτρα δόση ρομαντισμού. Πολλά από τα μοντέλα κράταγαν στο χέρι τους ένα τριαντάφυλλο, αληθινό ή κατασκευασμένο από ύφασμα.

Και όποιος δεν κατάφερε να γοητευτεί από τα λουλούδια, σίγουρα παρασύρθηκε από την γοητεία των παιχνιδιάρικων φιόγκων, που ζούσαν την στιγμή τους πάνω στις δημιουργίες της designer. Ή από τις κομψές πέρλες που ολοκλήρωσαν πολλά από τα outfits του catwalk. Ή από την περίτεχνη δαντέλα, που συνδυαζόταν εξαιρετικά με τις metallics λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα combo, που θέλουμε πολύ να δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Βέβαια το αξεσουάρ που μαγνήτισε την προσοχή των περισσότερων – και την δική μας φυσικά – ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης στα χρονικά συνεργασίας της Simone Rocha με τα Crocs. Η Ιρλανδή σχεδιάστρια έβαλε την αδιαμφισβήτητη σφραγίδα της στα αγαπημένα, άνετα, λειτουργικά clogs (που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ως τα must-have παπούτσια των σεφ και των κηπουρών, αλλά εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά) για την άνοιξη του 2024.

 

Για να πυροδοτήσει την έμπνευσή της η Rocha έστρεψε την προσοχή της στις γύψινες τούρτες που δημιουργεί ο Αμερικάνος καλλιτέχνης, Cy Twombly. Τα Crocs που φέρουν την υπογραφή της είναι χοντροκομμένα, στολισμένα με κρύσταλλα, διαμάντια και μαργαριτάρια και αποτελούν την ιδανική crunge λεπτομέρεια σε μια συλλογή που είναι εξαιρετικά θηλυκή και ρομαντική. Τα σχέδια αυτά δεν είναι τα μοναδικά παιδιά αυτής της συνεργασίας: έρχονται και sneakers Crocs X Simone Rocha σε ροζ και σε μαύρο χρώμα.

Κεντρική φωτογραφία: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

 

Read More

And More