Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017: Οι τάσεις της νέας σεζόν που πρέπει να ξέρεις (Part 1)

Θεωρητικά έχουμε μπει στην Άνοιξη, παρόλο που έξω επικρατεί η ελαφρώς πεσμένη θερμοκρασία που σε αναγκάζει να φοράς το παλτό ή έστω το χοντρό σου jacket. Επειδή όμως σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να μαζεύουμε σιγά – σιγά τα χειμερινά fashion items (που, ναι, ψιλοβαρεθήκαμε) ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε την ντουλάπα μας και να υποδεχτούμε τη νέα σεζόν με το κατάλληλο στιλ.

Το Tlife για ακόμα μια φορά δεν πρόκειται να σε αφήσει έτσι. Σου συστήνουμε τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, αυτές που πρέπει να ξέρεις και να υιοθετήσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, ώστε να έχεις έναν οδηγό στις νέες σου αγορές και στους νέους στιλιστικούς σου συνδυασμούς. Μετακινήσου λοιπόν προς τα κάτω και δες τα στιλ που έχουν την τιμητική τους για την Άνοιξη – Καλοκαίρι του 2017, καθώς και τα χρώματα που θα φορέσουμε περισσότερο.

Ροζ

Το ροζ έχει την τιμητική του αυτήν τη σεζόν και καλό θα ήταν να μην το φοβηθείς. Το είδαμε σε πολλούς οίκους όπως Céline, Balenciaga, Valentino, καθώς και σε πολλές celebrities με βασική “πρέσβειρα” την Victoria Beckham. Από τις πιο απαλές και pastel μέχρι και τις neon αποχρώσεις, το ροζ βρίσκεται πρώτο στις επιλογές μας. Τόλμησε, λοιπόν, το total pink look ή έστω πρόσθεσε στα σύνολά σου μερικές ροζ λεπτομέρειες.

Athliesure

Το sporty style μας απασχολεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και -ναι- μπορούμε επίσημα να πούμε ότι του έχουμε αδυναμία. Οι οίκοι Christian Dior, Alexander Wang, DKNY, Versace και Stella McCartney δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές αυτού του trend που έχει σκοπό να μας διατηρεί στιλάτες, αλλά πάνω από όλα άνετες και αυτήν τη σεζόν. Σε έντονες, pastel και απαλές αποχρώσεις το new athliesure style έχει καταλάβει τα μεγαλύτερα catwalks, καθώς και τις βιτρίνες κάθε καταστήματος.

Floral

Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, ένα πράγμα σου έρχεται στο μυαλό: να φορέσεις επιτέλους το floral. Παρόλο που ήταν τάση και τον περασμένο χειμώνα, φοβήθηκες να το υιοθετήσεις, αλλά πλέον οι καιρικές συνθήκες και ο ήλιος σε ωθούν δυνατά να το φορέσεις. Οι οίκοι Michael Kors Collection, Balenciaga και Chloé σε παροτρύνουν να φορέσεις αυτά τα prints σε ένα total σύνολο, επιλέγοντας ανάμεσα στα γήινα, τα neon ή τα pastel χρώματα.

Statement ρίγες

Κάθε χρόνο, κάθε σεζόν, οι ρίγες έχουν την τιμητική τους. Μόνο που αυτή τη φορά αναφερόμαστε στις statement ρίγες που έχουν επηρεαστεί από τα έντονα χρώμα, τη γυναικεία σιλουέτα και λαμβάνουν μέρος σε όλη την επιφάνεια των looks. Σε στενή, αέρινη ή oversized γραμμή δίνουν το παρόν και αυτή τη σεζόν. Το είδαμε στους οίκους Proenza Schouler, Chloé και Sonia Rykiel.

Μεταλλικές επιφάνειες

Άλλη μια τάση που είδαμε να “καλύπτει” όλη την επιφάνεια των looks ή να διακοσμεί σαν πολυτελή λεπτομέρεια τα πιο must fashion items. Με επιρροές από τα 80s και τα 90s καταλαμβάνουν πότε glam και πότε urban chic σύνολα, προσφέροντας την απαραίτητη αίγλη και επηρεάζοντας αρκετές αποχρώσεις όπως το μωβ, το μπλε και το κλασικό ασημί και χρυσό. Οι οίκοι που λανσάρουν αυτήν τη τάση είναι οι Balmain, Paco Rabanne, Preen, Kenzo, Maison Margiela και Chanel .

Κίτρινο

Οι αποχρώσεις του κίτρινου πρωταγωνιστούν και δίνουν λάμψη στα σύνολα της νέας σεζόν. Αυτήν τη φορά επιλέγουμε total yellow looks (ναι, όπως το ροζ) σε mini ή midi γραμμές, με κύρια υφάσματα την οργάντζα, το σατέν και το δέρμα. “Συνοδεύεται” κυρίως από αξεσουάρ στην ίδια απόχρωση ή σε έντονα χρώματα. Το είδαμε στους οίκους Chloé, Bottega Veneta, Gucci.

70s prints

Από τα γεωμετρικά καρό και τις σκακιέρες, μέχρι τα λουλούδια και τις statement γραμμές σε έντονα χρώματα, το 70s στοιχείο πρωταγωνιστεί σε πολλούς οίκους όπως Miu Miu, Givenchy και Prada. Τα συγκεκριμένα prints καταλαμβάνουν κυρίως τις αέρινες γραμμές και συνδυάζονται με αξεσουάρ σε έντονα χρώματα που ολοκληρώνουν ιδανικά αυτήν την αισθητική.

Βολάν

Αυτός ο ελαφρύς κυματισμός που δημιουργεί αιθέριες σιλουέτες είναι σίγουρα must για αυτή τη σεζόν. Το βλέπουμε σαν λεπτομέρεια σε φούστες, τοπ ακόμα και παντελόνια, αλλά και σε όλο το μήκος των maxi dresses, δίνοντας ρομαντικό, bohemian ή glam αποτέλεσμα. Το είδαμε στους οίκους Altuzarra, Alexander McQueen και Gucci.

Bohemian

Last but not least η bohemian τάση! Την έχεις φορέσει, την έχεις αγαπήσει και μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά ότι μπορείς να συνεχίσεις να την υιοθετείς και αυτή τη σεζόν. Οι πρεσβευτές της τάσης είναι οι Philosophy, Alberta Ferretti και Roberto Cavalli δίνοντας έμφαση στις αέρινες γραμμές και στα floral μοτίβα. Εκτός από τα pastel και τα ουδέτερα χρώματα, φέτος η boho αισθητική κάνει την εμφάνισή της και στο μαύρο φόντο.

Read More

And More