Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017: Οι τάσεις της νέας σεζόν που πρέπει να ξέρεις (Part 2)

Επίσημα μπορούμε να πούμε πως υποδεχτήκαμε την Άνοιξη κι εσύ αυτό που σκέφτεσαι είναι σίγουρα τα νέα σύνολα που θα υιοθετήσεις. Η ντουλάπα σου άδειασε σχεδόν καθώς σε πρώτη φάση μάζεψες τα χειμωνιάτικα και σε δεύτερη φάση σκέφτεσαι πως θα την ανανεώσεις. Αφού λοιπόν σου έδειξα ΕΔΩ το πρώτο μέρος με τις τάσεις για την Άνοιξη – Καλοκαίρι του 2017, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δεύτερο part.

Οι μεγαλύτεροι οίκοι για ακόμα μια φορά μας παρουσιάζουν τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν και αυτές που αξίζει να υιοθετήσουμε. Στο προσκήνιο έρχεται πάλι το total denim, το πουά, ο ρομαντικός και τα masculine στοιχεία, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν μερικά trends που δεν έχουμε φορέσει ξανά.

Κάνε λοιπόν scroll down, σημείωσε τις αγαπημένες σου τάσεις και πάρε ιδέες για στιλιστικούς συνδυασμούς…

Στρογγυλοί ώμοι

Προσφέρουν ένα επιβλητικό στιλ και κυρίως μια αισθητική από τη δεκαετία του 50. Οι στρογγυλοί και κυρίως oversized ώμοι “συνοδεύονται” από τονισμένη τη γυναικεία μέση, δίνοντας έμφαση στο πάνω μέρος του θηλυκού σώματος. Το έχεις ήδη δει να “παίζει” στις βιτρίνες αλλά και στους οίκους Marni, Isabel Marant και Jil Sander. Το ύφασμα από το οποίο δημιουργούνται αυτοί οι ώμοι είναι κυρίως από σταθερό ύφασμα.

Ρομαντικά Babydolls

Την περασμένη χρονιά γνωρίσαμε τα pyjama sets σαν μια από τις μεγαλύτερες και “ευκολοφόρετες” τάσεις. Φέτος την προσοχή μας θα τραβήξουν τα babydolls (ναι τα φοράμε εκτός σπιτιού) τα οποία έχουν σκοπό να προσφέρουν στις εμφανίσεις μια αθώα και ρομαντική αισθητική. Τα είδαμε κυρίως σε powder pink και nude αποχρώσεις στους οίκους Philosophy di Lorenzo Serafini, Chloé και Fendi σε μίνι και αέρινες γραμμές.


Ανδρικό πουκάμισο

Το χειμώνα φορέσαμε αρκετά το masculine style και συγκεκριμένα τα ανδρικά tuxedos. Αυτήν τη σεζόν παραμένουμε πιστές σε αυτή την αισθητική μόνο που την υιοθετούμε μέσα από ένα πιο “ανάλαφρο” και summer κομμάτι. Ο λόγος για το ανδρικό πουκάμισο που έχει σκοπό να καταλάβει τις πρωινές και βραδινές μας εμφανίσεις προσφέροντας στιλ αλλά και θηλυκότητα. Οι τονισμένες μέσες, τα σκισίματα και οι mini γραμμές το κάνουν ακόμα πιο προσιτό σε εμάς τις γυναίκες. Το είδαμε στους οίκους Balenciaga, Joseph και Alexander Wang.

Πουά

Μας αρέσει και το φοράμε κάθε σεζόν! Τα λευκά polka dots για ακόμα μια φορά “παίζουν” με φόντο το μαύρο και προσφέρουν πότε vintage, πότε rock & roll και πότε girly αισθητική. Οι οίκοι που μένουν πιστοί σε αυτό το μοτίβο και το λανσάρουν κυρίως σε midi φορέματα είναι οι Commes des Garçons, Dior, Dolce &Gabbana.

Patchworks

Μια τεχνοτροπία που συναντήσαμε πέρσι στα jeans κι έπειτα σαν στιλιστική πινελιά στα αξεσουάρ. Τα patchworks φέτος προσφέρουν τη δική τους χαρακτηριστική αισθητική και καταλαμβάνουν τα αέρινα φορέματα, τα ελαφριά πανωφόρια, καθώς και κάποια ιδιαίτερα ταγιέρ. Οι αποχρώσεις παραμένουν ουδέτερες διατηρώντας ένα “ήσυχο” αποτέλεσμα, ιδανικό για mix & match συνδυασμούς. Το είδαμε στους οίκους Giamba, Marc Jacobs, Loewe.

Διαφάνειες

Το είδαμε στους οίκους Giambattista Valli, Fendi, Simone Rocha Lanvin, Dior και Alexander McQueen και είναι η τάση που έχουμε συναντήσει σε πολλά μοντέλα, bloggers αλλά και σταρ. Οι διαφάνειες έχουν την τάση να αφήνουν γυμνά πότε τα επίμαχα σημεία και πότε τα άκρα του σώματος προσφέροντας μια αρκετά sexy ή girly αισθητική. Φυσικά αυτό το trend επικρατεί κυρίως σε αέρινα υφάσματα που ανεμίζουν γύρω από τη γυναικεία σιλουέτα.

Western

Τα cow girls ξεπήδησαν στα catwalk των οίκων Rodarte, Anna Sui και Elie Saab δείχνοντάς μας πως το western style είναι τόσο cool που αξίζει να το δοκιμάσουμε τη φετινή σεζόν. Μέσα από τα κρόσσια, το δέρμα, το flared pants και τα ιδιαίτερα αξεσουάρ (καπέλα και γυαλιά ηλίου) δημιουργήθηκε το στιλ αυτό με επιρροές από την Αμερική.

Denim

Το total denim look έχει την τιμητική του και αυτή τη σεζόν. Το συναντάμε με ένα απλό και “clean” pattern με ξέφτια ή με floarl στοιχεία σε στιλ patchworks. Οι οίκοι που λανσάρουν αυτήν την τάση είναι ο Alexander McQueen, Peter Pilotto και Philosophy, με τον κάθε ένα να δημιουργεί το δικό του στιλ με boho, western ή city style επιρροές.

Read More

And More