Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα φορέσεις τη νέα σεζόν (part 1)

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στη χειμερινή σεζόν και να αντιμετωπίζουμε το κρύο και τη βροχή, εδώ και καιρό, όμως, σκεφτόμαστε έντονα όλα αυτά που θα φορέσουμε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη οι οίκοι και οι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει τις μεγαλύτερες τάσεις κι εμείς φυσικά θα τους εμπιστευτούμε και θα τους ακολουθήσουμε με κλειστά τα μάτια.

Κάνουμε μια βόλτα στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Μιλάνο και του Λονδίνου και κοιτάζουμε αναλυτικά όλα όσα προτείνουν. Χρώματα, ιδιαίτερα μοτίβα, αέρινες γραμμές και άνετο style, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που θα ενταχθούν στο στιλ μας τη νέα σεζόν. Σε πρώτη φάση, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα οχτώ πιο σημαντικά trends που θα μας απασχολήσουν και σε δεύτερο στάδιο θα σε παροτρύνω να μείνεις συντονισμένη, καθώς θα επιστρέψω με άλλες εφτά δυνατές τάσεις που οφείλεις να γνωρίζεις. Πάμε να δούμε…

 

Μοτίβα από πίνακες

Την επόμενη σεζόν ο Andy Warhol, ο Picasso και τα σκίτσα της Disney έχουν την τιμητική τους. Οι οίκοι Prada, Versace, Comme des Garçons και πολλοί ακόμα, αποτύπωσαν στα ρούχα τους pop art στοιχεία, ζωγραφιές και σκίτσα σε ασπρόμαυρους τόνους ή έντονα χρώμα. Κι εκεί κολλάει το γνωστό ερώτημα: “Είναι η μόδα τέχνη; Μια απάντηση σε αυτή την αιώνια ερώτηση προσέφερε κάποτε ο Pierre Bergé, ο οποίος δήλωσε ότι η μόδα δεν είναι τέχνη, αλλά χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να την δημιουργήσει.

 

Αθλητική έμπνευση

Η athleisure (ή sporty) τάση θα συνεχίζει να μας απασχολεί. Το συγκεκριμένο trend αποτυπώνεται σε urban chic εμφανίσεις, εμπλουτίζεται με χρώματα από κάθε παλέτα και χαρακτηρίζεται από τις oversized γραμμές και ένα πιο επιτηδευμένο στιλ γυμναστηρίου. Έχουμε δει τους οίκους Marc Jacobs, Valentino, Gucci και άλλους, αλλά και πολλές διάσημες να δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές.

 

Κόκκινο της φωτιάς

Ένα έντονο χρώμα που γοητεύει και δημιουργεί ένα πρωτοποριακό στιλ. Το κόκκινο ήταν ένα huge trend του χειμώνα που κατάφερε να πάρει τη θέση του ροζ (must χρώμα του καλοκαιριού) και να δημιουργήσει ένα πιο sexy style. Θα συνεχίσουμε λοιπόν, να το φοράμε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι με πιο μαυρισμένη επιδερμίδα και σίγουρα από την… κορυφή έως τα νύχια. Οι οίκοι που το λανσάρουν είναι οι Calvin Klein, Ralph Lauren, Comme des Garçons.

 

Δημιουργίες από πλαστικό

Οι πασαρέλες γέμισαν από πλαστικά ρούχα, τσάντες και παπούτσια, βάζοντας πολύ υψηλά στη λίστα των επιθυμιών μας αυτό το αδιάβροχο texture. Είναι μια cool και fresh ιδέα που είδαμε πρώτα στον οίκο Chanel, μετά στον Balmain και στον Valentino. Μήπως λοιπόν, να επενδύσεις από τώρα σε ένα πλαστικό – αδιάβροχο πανωφόρι; Είναι πολύ καλή ιδέα.

 

Πεταλούδες και λουλούδια

Εκτός από το floral που θεωρείται ένα διαχρονικό μοτίβο πλέον (όχι μόνο για την Άνοιξη, αλλά και για το Χειμώνα), σημαντικό fashion statement για φέτος θεωρούνται και τα prints με πεταλούδες. Οι σχεδιαστές το αποκαλούν butterfly effect και σε συνδυασμό με το floral δημιουργούν το απόλυτο spring break style για φέτος. Μπορείς να “παντρέψεις” αυτά τα δύο μοτίβα ή να τα φορέσεις σε διαφορετικά looks. Οίκοι πρεσβευτές της τάσης αυτής είναι οι Versace, Saint Laurent, Moschino.

 

Επιρροές από τα tropical νησιά

Τα φοινικόδεντρα, τα μπανανόφυλλα και τα 3D tropical στοιχεία έδωσαν τον τροπικό ρυθμό στις πασαρέλες και πυροδότησαν έναν sexy αυθορμητισμό που αποτυπώνεται πότε με κλασικό στιλ στο καλοκαιρινό θέρετρο και πότε στο athleisure trend με surf επιρροές. Στον tropical ρυθμό “χόρεψαν” οι οίκοι Jacquemus, Isabel Marant και Michael Kors.

 

Denim παντού

Ένας από τους αρχηγούς των νέων τάσεων είναι φυσικά το denim. Το βλέπουμε κάθε σεζόν στις τάσεις, μόνο που αποτυπώνεται κάθε φορά και με διαφορετικό στιλ. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, φέτος την τιμητική του έχει το σκούρο μπλε που θα ενταχθεί τη νέα σεζόν σε στιλ τύπου navy, αλλά και urban. Η τάση αυτή κυριάρχησε κυρίως στα catwalks των Givenchy, Balenciaga, Stella McCartney.

 

Θηλυκές διαφάνειες

Ο Karl Lagerfeld στον Fendi, ο Helmut Lang και ο Dior, είναι μόνο λίγοι σχεδιαστές και οίκοι που συνέχισαν να δείχνουν την αδυναμία τους στις διαφάνειες και αυτήν τη σεζόν. Δεν πρόκειται για κάτι υπερβολικά σέξι, μιας και στα επίμαχα θηλυκά σημεία υπήρχαν υφάσματα που τα κάλυπταν. Ο ανοιξιάτικος καιρός ή το καλοκαιρινό αεράκι ενδείκνυται για τέτοιου είδους κομμάτια.

Read More

And More