Denim on denim: Οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να φορέσεις σωστά αυτό το μεγάλο trend

Έπειτα από έναν έντονο προβληματισμό που είχαμε στο γραφείο σχετικά με το denim on denim look, αποφάσισα να κάνουμε μια αναφορά σε αυτή τη μεγάλη τάση που θα μας απασχολήσει αρκετά από τώρα και τους επόμενους μήνες. Αν θέλεις να υιοθετήσεις αυτό το trend στο στιλ σου αλλά δεν ξέρεις πως, στο σημερινό θέμα θα βρεις τις απαραίτητες συμβουλές για να το κάνεις σωστά αποφεύγοντας τις στιλιστικές παγίδες.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν χρωματικοί “περιορισμοί” στο denim on denim, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να “κινηθείς” ελεύθερα και να συνδυάσεις κάθε τζιν κομμάτι της ντουλάπας σου, ότι απόχρωση κι αν έχει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια άλλα σημεία που πρέπει να προσέξεις και μερικά ακόμα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις στιλιστικό τζακ ποτ. Πάμε να δούμε λοιπόν, πως θα φορέσεις σωστά το total jean look.

 

Διάλεξε basic αποχρώσεις αν είσαι πρωτάρα

Γενικά δεν είναι λάθος να “παντρέψεις” μεταξύ τους διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, αλλά θα πρέπει να είσαι λίγο προσεκτική. Μόνο με το μάτι μπορείς να καταλάβεις αν το αποτέλεσμα είναι σωστό, για αυτό αν είσαι πρωτάρα κάνε το εξής: για να είσαι safe μην συνδυάσεις διαφορετικά μπλε, αλλά μπλε με λευκό, μαύρο με άσπρο, και γενικά πιο basic χρώματα. Ναι, ακόμα και η επιλογή του τζιν σε αυτές τις αποχρώσεις θεωρείται denim on denim.

 

Χρησιμοποίησε τα χρώματα για να αναδείξεις το σώμα σου

Αυτή η συμβουλή μοιάζει αρκετά με την πρώτη, αλλά είναι πολύ χρήσιμη. Χρησιμοποίησε τις αποχρώσεις του τζιν για να κολακεύσεις ή να αποκρύψεις μέρη του σώματός σου. Κατά γενικό κανόνα, οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του denim τραβούν την προσοχή στα μέρη του σώματος που καλύπτουν, ενώ οι πιο σκούρες δημιουργούν μια επίδραση αδυνατίσματος. Για πολλές γυναίκες, αυτό σημαίνει ότι το σκούρο τζιν παντελόνι και ένα πιο ανοιχτόχρωμo τζιν πουκάμισο ή jacket είναι ο πιο κολακευτικός συνδυασμός.

 

Μην προσθέσεις denim αξεσουάρ

Περιόρισε το denim στα ρούχα σου και πες όχι σε τζιν παπούτσια, καπέλο, τσάντα ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ. Το total denim θεωρείται ένας καθαρός καμβάς που σου επιτρέπει να συνδυάσεις ιδιαίτερα παπούτσια, τσάντες, φουλάρια. Μπορείς να το εκμεταλλευθείς και να προσθέσεις χρώμα με τα accessories σου.

 

Το western είναι ο καλύτερος φίλος του denim

Το είδαμε φέτος στα catwalks και μας άρεσε πολύ η ιδέα. Η western αισθητική ταιριάζει άψογα στα denim looks και τα denim looks ταιριάζουν τέλεια με τη western αισθητική. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις cowboy boots ή ζώνη στο σύνολο και να το αποθεώσεις. Προσοχή όμως: μην το παρακάνεις και καταλήξεις να μοιάζεις με αμαζόνα. Ένα – δύο items είναι οκ.

 

Μην φορέσεις ένα total denim look με ξεβάμματα ή σκισίματα

Αν θέλεις να κάνεις το denim look σου πιο ιδιαίτερο, δεν χρειάζεται να το παρακάνεις και να διαλέξεις δύο items που να έχουν ξεβάμματα ή σκισίματα. Επέλεξε ένα από τα δύο να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, και προτίμησε το άλλο κομμάτι να είναι σε πιο minimal ύφος. Για παράδειγμα, η Caroline de Maigret φόρεσε μέσα από sparkly jacket της ένα denim jacket (αυτό λέγεται layering) που είχε ξεφτισμένα μανίκια, αλλά διάλεξε από κάτω πιο minimal παντελόνι. Το αντίθετο ισχύει και με την street style εμφάνιση που το fashion girl φόρεσε σκισμένο παντελόνι με classic jacket.

 

Βάλε ένα sheepskin jacket το χειμώνα

Τέλος, για να μην “χαλάσεις” το denim σύνολό σου το χειμώνα, διάλεξε σαν πανωφόρι ένα jean jacket με sheepskin επένδυση που θα σε διατηρεί ζεστή και -φυσικά- θα ολοκληρώσει με επιτυχία το denim on denim outfit σου. Εκτός από τα αγαπημένα σου sneakers ή μποτάκια, μπορεί να φορέσεις ακόμα και γόβες για πιο urban female αποτέλεσμα.

Read More

And More