DENIM ON DENIM: Πως να φορέσεις την τάση και τι πρέπει να προσέξεις

Η Miranda Kerr φαίνεται πως έχει λατρέψει την τάση, πολλά περιοδικά υψηλού προφίλ την προτίμησαν για τα εξώφυλλά τους στα τεύχη Σεπτεμβρίου και πολλά brands την συμπεριλαμβάνουν στις φθινοπωρινές συλλογές τους: Μιλάμε για την τάση denim on denim.

Κι ενώ η συγκεκριμένη τάση έρχεται σε αντίθεση με ό, τι έχουμε διδαχθεί, το denim on denim τώρα απολαμβάνει τη στιγμή του το τελευταίο διάστημα, βάζοντάς μας σε προβληματισμούς. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το φορέσουμε;

Με αυτό κατά νου λοιπόν σήμερα αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τα απόλυτα dos και don’ts του denim on denim στιλ.

1. DO: Παίξε με τα χρώματα, αν είσαι τελείως αρχάρια
Πριν καταφύγεις στις αποχρώσεις του διπλού μπλε, ξεκίνησε συνδυάζοντας διαφορετικές αποχρώσεις του denim μαζί, όπως ένα λευκό τζιν παντελόνι και ένα μπλε τζιν jacket ή μαύρο τζιν και ένα chambray πουκάμισο. Είναι σχεδόν αδύνατο να πάει κάτι στραβά με αυτόν τον τρόπο.

2. DON’T: Να φορέσεις denim αξεσουάρ
Περιόρισε το denim στα ρούχα σου και πες όχι σε τζιν παπούτσια, καπέλο, τσάντα ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ.

3. DO: Χρησιμοποίησε τις αποχρώσεις τζιν για να κολακεύσεις ή να αποκρύψεις μέρη του σώματός σου.
Κατά γενικό κανόνα, οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του denim επιστούν την προσοχή στα μέρη του σώματος που καλύπτουν, ενώ οι πιο σκούρες δημιουργούν μια επίδραση αδυνατίσματος. Για πολλές γυναίκες, αυτό σημαίνει ότι το σκούρο τζιν παντελόνι και ένα πιο ανοιχτόχρωμo τζιν πουκάμισο ή jacket είναι o πιο κολακευτικός συνδυασμός.

4. DON’T: Να φορέσεις ένα denim outfit που κομμάτια που το συνθέτουν να είναι στο ίδιο χρώμα ή με την ίδια υφή.
Δεν θέλεις να φαίνεσαι υπερβολικά σεταρισμένη.

5. DO: Distress.
Το distressed denim (τζιν σορτς ή παντελόνι) ταιριάζει ακριβώς το ίδιο καλά με το απλό jean στο denim look. Για αυτό μην το φοβηθείς.

6. DON’T:
Nα αναζητήσεις έμπνευση από το Western στιλ
Όταν σκέφτεσαι denim on denim πιθανότατα σου έρχονται εικόνες από καουμπόηδες στο μυαλό και αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό, αν δεν θέλεις να καταλήξεις σαν καρικατούρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις μακριά από αξεσουάρ όπως καουμπόικες μπότες, καπέλα και western ζώνες.

7. DO: Αναβάθμισε το διπλό denim σoυ.
Μην φοβηθείς να αναβαθμίσεις το ντύσιμό σου με luxurious αντικείμενα, όπως ένα statement ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια, ένα σμόκιν blazer ή ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα στα χείλη.

Read More

And More