Ενός Λευκού Σιγή! Η τάση που (ξανά)αγαπάμε κάθε καλοκαίρι…

Το λευκό επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαζί με τις πρώτες ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μαζί με τις πρώτες εξορμήσεις στα κοντινά νησιά, μαζί με την ανυπομονησία για τις διακοπές!

Το καλοκαίρι του 2011 θα μείνει στην ιστορία της μόδας για τη συλλογή των Dolce & Gabbana από λευκή δαντέλα, μια συλλογή που περιλαμβάνει μίνι, μάξι φορέματα, αποκαλυπτικά τοπ, τσάντες και clogs! Οι μεγαλύτερες σταρ όπως η Sarah Jessica Parker, η Anne Hathaway και η Blake Lively έχουν τιμήσει τα κομψοτεχνήματα δαντέλας στις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί!

Το λευκό όμως “προβάλεται” και σε άλλα κομμάτια όπως είναι τα λευκά oversized φορέματα, οι ολόσωμες φόρμες και τα κοστούμια!

Τα λευκά φορέματα του καλοκαιριού αποκτούν ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω της εφαρμογής τους! Φέτος δεν είναι εφαρμοστά αλλά στέκονται στους ώμους και “επιπλέουν” γύρω από το σώμα χαρίζοντας άνεση και δροσιά (κρύβουν και τις ατέλειες)! Το είδαμε στη συλλογή του Hakaan σε μίνιμαλ γραμμή, στη συλλογή του οίκου Bottega Veneta σε μίντι γραμμή και φυσικά στον Calvin Klein εν είδη oversized shirt.

H λευκή ολόσωμη φόρμα σε προκαλεί όχι μόνο από στιλιστική άποψη αλλά και από άποψη φυσικής κατάστασης καθώς δεν κάνει τα “στραβά μάτια” σε καμία ατέλεια! Ο Issey Miyake προτείνει μια πιο casual άνετη γραμμή συνδυασμένη με λευκές μπαλαρίνες ενώ αντίθετα η φόρμα του Hakaan αγκαλιάζει κάθε καμπύλη του σώματος! Σε πιο αυστηρές γραμμές κινείται ο οίκος Celine!

To λευκό κοστούμι δεν σβήνει ποτέ από το στιλιστικό χάρτι του καλοκαιριού! Η Sarah Burton για τον οίκο Alexander McQueen του δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα ενώ ο οίκος Salvatore Ferragamo το αποδομεί στα βασικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και στις κλασικές γραμμές! Ο Michael Kors τέλος του δίνει ένα πολύ ανέμελο αίσθημα λόγω του λεπτού υφάσματος που φέρνει στο μυαλό βόλτες στην παραλία, βόλτες στο νησί, διακοπές, ανεμελιά….

Τα λευκά αξεσουάρ παραμένουν μια σταθερά στην εξίσωση του καλοκαιρινού στιλ! Φέτος εντυπωσιαστήκαμε από τη λευκή πλατφόρμα με ιριδίζον τακούνι του οίκου Dries Van Noten, τα clogs με λευκή δαντέλα και ασορτί τσάντα των Dolce & Gabbana και φυσικά τη δερμάτινη oversized τσάντα με μεταλλικές λεπτομέρειες του Blumarine.

Read More

And More