Fashion Alert! Η μόδα θέλει prints. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει…

Οι φετινές τάσεις στοιχειώνονται από τα prints! Λέοπαρ φορέματα ανεβοκατεβαίνουν τις πασαρέλες, φλοράλ μοτίβα ανθίζουν στην καρδιά του χειμώνα, στρατιωτικές παραλλαγές παίρνουν θέσεις στις πρώτες σειρές των τάσεων, μίνιμαλ καρό και πολύχρωμες ρίγες στολίζουν ταγιέρ, ολόσωμες φόρμες και φορέματα ενώ τα tribal μοτίβα δημιουργούν εκκεντρικές εμφανίσεις.

Ο οίκος Balmain δημιουργεί το απόλυτο μίνι φόρεμα της σεζόν δίνοντας έμφαση στους ώμους και υπογραμμίζοντας το animal μοτίβο με χρυσές λεπτομέρειες. Ο οίκος Blugirl στηρίζει ολόκληρη την κολεξιόν του στα prints δημιουργώντας total looks με φόρεμα, πανωφόρι, τσάντα και παπούτσια σε λεόπαρ. Ta happy leo φορέματα των Dolce & Gabbana έχουν αποκτήσει φανατικές οπαδούς όπως οι Kylie Minogue, Rihanna, Katy Perry και από την περασμένη Παρασκευή και η Δέσποινα Βανδή.
Τα prints με στοιχεία από εξωτικά ζώα έχουν καταλάβει όλες τις εκφάνσεις της μόδας σε ρούχα και αξεσουάρ ενώ αποτελούν μια στιλιστική επένδυση που θα έχει απόδοση και στις επόμενες σεζόν. Προτίμησε κάποιο αξεσουάρ όπως τσάντες που κρατιούνται όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα φλοράλ μοτίβα είναι συνυφασμένα με την άνοιξη και τις καλοκαιρινές συλλογές. Φέτος όμως τα βλέπουμε να ανθίζουν και στις πασαρέλες των χειμερινών κολεξιόν. Οι Dolce & Gabbana τα χρησιμοποιούν σε παλτό και φορέματα σε μαύρο φόντο. Ο οίκος Louis Vuitton μας επαναφέρει τη δεκαετία του ’50 μέσα από φλοράλ φορέματα σε γραμμή Α ενώ ο οίκος Leonard παίζει με τα prints παραπέμποντας σε ανθισμένο ιαπωνικό κήπο.
Ταιριάζουν ιδιαίτερα σε γυναίκες με ρομαντικό κριτήριο στη μόδα γυναίκες που διακρίνονται για την girly αισθητική τους. Παρ’ όλα αυτά μπορείς να ενσωματώσεις φλοράλ στοιχεία και σε πιο rock εμφανίσεις με δερμάτινα leggings και ψηλά τακούνια.

Στα αναχώματα της μόδας οι Rag & Bone παίζουν με τα σχέδια παραλλαγής σε ένα everyday πανωφόρι. Ο Jean Charles de Castelbajac δημιουργεί ένα army ταγιέρ, ένα κομμάτι που απευθύνεται σε γυναίκες με έντονη προσωπικότητα και ιδιαίτερο προσωπικό στιλ. Ο Junya Watanabe παρουσιάζει στο Παρίσι ένα μιλιτέρ φόρεμα συνδυασμένο με άρβυλα.
Δεν είναι από τις κυρίαρχες τάσεις τις σεζόν αλλά τα μιλιτέρ στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν σε κάθε στιλ. Απέφυγε τα πολύ loud prints και ακολούθησε την τάση με ένα μόνο κομμάτι σε κάθε εμφάνιση.

Το καρό δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα! Είναι ένα διαχρονικό μοτίβο που χαρίζει απλόχερα στιλ σε όσες το επιλέγουν! Ο οίκος Loewe παρουσιάζει ένα ταγιέρ που διακρίνεται για τη διαχρονικότητα του ενώ ο Jil Sander κινείται στην ίδια λογική παίζοντας με το φλογερό κόκκινο. Ο οίκος Dries Van Noten χρησιμοποιεί το καρό σε ένα midi φόρεμα συνδυασμένο με μαύρο παντελόνι.
Το καρό δεν μπορεί να θεωρηθεί ποτέ εκτός μόδας! Είναι μια επένδυση που χαρακτηρίζεται από κομψότητα και στιλ! Είναι ένας διαχρονικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τη μόδα! Απέκτησε κομμάτια κλειδιά όπως μια τσάντα ή ένα πουκάμισο σε καρό για να τα συνδυάζεις σε πρωινές αλλά και πιο επίσημες εμφανίσεις.

Οι ρίγες φέτος παίζουν με τα χρώματα τολμώντας τους πιο απρόβλεπτους συνδυασμούς! Ο Manish Arora δεν διαστάζει να μπλέξει κίτρινο, καφέ, μπεζ, ροζ, πορτοκαλί, άσπρο, μαύρο και γαλάζιο σε μια pop ολόσωμη φόρμα. Ο οίκος Balenciaga μας επαναφέρει στη δεκαετία του 60 με ένα ριγέ φόρεμα σε γαλάζιο φόντο ενώ η Sonia Rykiel παίζει με τις ρίγες με καρτουνίστικη διάθεση.
Πρόσεξε πολύ καλά στο μήκος και στο πλάτος που έχουν οι ρίγες. Ο συνδυασμός πολλών έντονων χρωμάτων απαιτεί γούστο και μεγάλη προσοχή για να διατηρηθούν οι ισορροπίες.Είναι καλό η τσάντα και τα παπούτσια να είναι μονόχρωμα και να έχουν μια αναφορά στο υπόλοιπο look.

Τα tribal μοτίβα από διάφορες γωνιές του κόσμου δημιουργούν εκκεντρικές εμφανίσεις με φολκλορική διάθεση. Ο οίκος Rodarte παίζει με τα μοτίβα σε μια ασύμμετρη μίνι φούστα. Ο Jean Paul Gaultier παίζει με ρίγες και στοιχεία δανεισμένα από πριγκιπικές φορεσιές ενώ ο Tao κάνει patchwork με tribal prints μπλέκοντας ετερόκλητα στοιχεία μεταξύ τους.
Είναι μία τάση που απαιτεί θάρρος, αν όχι θράσος! Τα κομμάτια αυτά χαρακτηρίζονται από έντονο φολκλορικό ταπεραμέντο και απαιτούν μια πολύ δυνατή προσωπικότητα για να τα “φέρεις εις πέρας”.

Read More

And More