Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Παρισιού και στις κολεξιόν του επόμενου Φθινοπώρου (Part 2)

Αυτήν την εβδομάδα τα φώτα στράφηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας όπου και διεξάχθηκε το fashion week. Αφού λοιπόν σου δείξαμε τις τάσεις που θα φορέσουμε τον επόμενο Φθινόπωρο του 2017 από τη Νέα Υόρκη (δες εδώ), το Λονδίνο (δες εδώ) και το Μιλάνο (δες εδώ), ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε μέχρι το Παρίσι και να δούμε αναλυτικά όλα όσα έδειξαν οι οίκοι στα δικά τους catwalks. Ξέρεις, εκεί που “γεννήθηκε” η Coco Chanel, ο Yves Saint Laurent και πολοί ακόμα σχεδιαστές που χάραξαν το δικό τους μονοπάτι στην ιστορία της μόδας.

Επειδή όμως είδαμε αρκετά αξιόλογα shows, αποφάσισα να σου χωρίσω το Paris Fashion Week σε δύο μέρη. Αφού αναλύσαμε ΕΔΩ το πρώτο μέρος, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δεύτερο, ολοκληρώνοντας έτσι τη θεματολογία της εβδομάδας μόδας ανά τον κόσμο…

Elie Saab


Οι rock & roll μούσες εμφανίζονται στο catwalk, έχοντας μερικές επιρροές από τη δεκαετία του 20′. Χαρακτηριστικό τους είναι το polka dot καλσόν, το τούλι, το leather. Ανάμεσά τους βλέπουμε “κυρίες” με αέρινα φορέματα τα οποία έχουν την ίδια κίνηση με αυτές, lady like στιλ αλλά και κάποια military στοιχεία. Τέλος, ο ρομαντισμός πρωταγωνιστεί ακόμα και στις κάπες ή την δαντέλα, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν skinny scarf σε διάφορα υφάσματα.

Vivienne Westwood


H πιο αντισυμβατική σχεδιάστρια, για ακόμα μια φορά ξεπέρασε τα όρια. Οι γυναικείες καμπύλες καλύφθηκαν από τις masculine γραμμές, τα ιδιαίτερα prints, τα patchworks και τα φθαρμένα textures. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, για αυτό κιόλας βλέπουμε ιδιαίτερα χρώματα συνδυασμένα μεταξύ τους.

Comme des Garçons


Μια συλλογή με ιδιαίτερες σιλουέτες, οι οποίες δημιουργούσαν ένα παραμορφωμένο αποτέλεσμα. Η σχεδιάστρια της συλλογής που έχει σπουδάσει και καλές τέχνες, θέλησε να δει τη γυναίκα και το σώμα της από μια άλλη οπτική μεριά, που ίσως οι περισσότεροι δεν μπορούμε να καταναοήσουμε.

Nina Ricci


Η επόμενη σεζόν για τον οίκο, πρόκειται να έχει αρκετά χρώματα και αέρινη αισθητική. Τα pastel έχουν την τιμητική τους, ενώ το έντονο ροζ συνεχίζει να υφίσταται. Από την άλλη το μαύρο παίζει με το navy blue, αλλά και με το απαλό σιέλ,

Sonia Rykiel


Οι γραμμές σπανίως ακουμπούν το σώμα, διατηρώντας ένα masculine χαρακτήρα. Εξάλλου αυτό ήταν το στοιχείο της σχεδιάστριας Sonia Rykiel από την αρχή της καριέρας της. Army loose φορέματα, πλεκτά σε συνδυασμό με tweed, σατέν και γούνες είναι λίγα από τα στοιχεία που είδαμε.

Balenciaga


Ιδιαίτερα παλτό που τυλίγονταν γύρω από το σώμα, χρωματιστά καλσόν, metallics και space αισθητική, midi κυρίως γραμμές, με μερικά μίνι φορέματα να κάνουν την εμφάνισή τους προσφέροντας girly αέρα. Ο οίκος παίζει κυρίως με τα μονόχρωμα μοτίβα, επιλέγοντας που και που printed textures που σπάνε τη μονοτονία.

Celine

Ακόμα μια ανδρόγυνη συλλογή έδωσε το παρών, μόνο που αυτή τη φορά είδαμε “καθαρές” γραμμές χωρίς ιδιαίτερους όγκους, minimal χρώματα που έδεναν μεταξύ τους και ένα “ήσυχο” αποτέλεσμα, απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες τις γυναίκας του σήμερα.

Valentino


Πότε με ρομαντική και πότε με μια goth αισθητική, ο οίκος Valentino μας προτείνει για την επόμενη σεζόν έντονα χρώματα, αλλά και μαύρο, pop art στοιχεία, αλλά και το lux βελούδο, floral ή boho prints. Τα σκούρα κραγιόν πρωταγωνιστούσαν σε κάθε σύνολο.

Givenchy


Μια total red συλλογή, χωρίς κυριολεκτικά καμία άλλη πινελιά χρώματος. Η collection περιλαμβάνει athliesure κομμάτια, office chic στοιχεία καθώς και κάποιες glam εμφανίσεις με κόκκινες παγιέτες.


Stella McCartney


Διατηρώντας μια διαχρονική φινέτσα, τάσσεται υπέρ του μινιμαλισμού και της “καθαρής” σιλουέτας. Σε αυτήν τη συλλογή οι υπερβολές δεν έχουν χώρο, καθώς τα pyjama sets, τα tuxedos και τα φορέματα πήραν την θέση τους. Μέσα στη συλλογή είδαμε πιέτες, δαντέλα, λεοπάρ και minimal textures.

Giambattista Valli


Διαφάνειες, βολάν, κίνηση, “ήσυχα” ή girly μοτίβα είναι μερικά από τα στοιχεία που σου μένουν από αυτήν τη συλλογή. Κάποιες φορές υπάρχει μια αίσθηση του preppy style, με τους φιόγκους και τα blazer να δίνουν το παρόν, ενώ οι ολόσωμες διάφανες φόρμες και φορέματα κάνουν πιο θηλυκό το αποτέλεσμα.

Hermes


Τα ρούχα παίρνουν ρόλο του καμβά και άνω τους ξεκινάει ένα παιχνίδι χρωματικών αντιθέσεων, ιδιαίτερων prints και mix & match στοιχείων. Η νέα συλλογή του οίκου έχει αρκετά color block στοιχεία, μετάξι αλλά και δέρμα.

Alexander McQueen


Μέσα σε αυτήν τη συλλογή είδαμε masculine κομμάτια, loose dresses αλλά και maxi φορέματα που διακοσμούταν από κρόσσια και λαμπερές πέτρες. Τα patchworks, τα floral, οι γούνινες και sheepskin λεπτομέρειες είχαν την τιμητική τους.

Chanel


O οίκος μένει πιστός στο tweed, το ταγιέρ και τη γαλλική φινέτσα. Ιδιαίτερα καπέλα διακοσμούν τα σύνολα, bow tie λεπτομέρειες πρωταγωνιστούν, βολάν και πέρλες στο λαιμό.Τα φτερά βρισκόντουσαν στο τελείωμα των φορεμάτων, ενώ από το show δεν έλειψαν και οι μπότες ιππασίας.

Miu Miu


Το 70s style είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του οίκου, με τα πολύχρωμα prints και μοτίβα να κλέβουν την παράσταση. Τα looks “στολίστηκαν” με γούνινες λεπτομέρειες, όπως καπέλα, μπότες και παλτό, ενώ σαν βασικά κομμάτια είδαμε πλισέ φούστες, slip dresses και pyjama sets.

Louis Vuitton
.


Η συλλογή αυτή έχει έναν έντονα ανδρόγυνο χαρακτήρα, με τα παλτό, τα ίσια παντελόνια, τα φαρδιά πουλόβερ και τις μπότες με τετράγωνη μύτη να καθορίζουν τα πρωινά looks. Η γούνα προσθέτει την ταυτόχρονα θηλυκή και δυναμική της φύση σε κάθε look ενώ τα αέρινα φορέματα (σε σεμιζιέ μορφή το πρωί, ή slip dress το βράδυ) διακοσμούνται με δέρμα, δαντέλα ή patchwork.

Read More

And More