Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018/19: Οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια που θα φορέσουμε αυτήν τη σεζόν

Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι αυτή είναι η εποχή που γνωρίζουμε τις νέες τάσεις. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αφού ήδη σου έχω παρουσιάσει τις τάσεις στα ρούχα που θα φορέσουμε το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2018/19 (δες εδώ κι εδώ) και πρόσφατα μοιράστηκα μαζί σου τα χρωματικά trends που απασχόλησαν όλο τον κόσμο της μόδας (δες εδώ). Τώρα λοιπόν, έχω πάρει θέση και είμαι έτοιμη να σου παρουσιάσω ένα νέο θέμα που ξέρω ότι σε ενδιαφέρει πάρα μα πάρα πολύ!

Καθώς κρατάς σημειώσεις και διαμορφώνεις τη shopping ή έστω τη wishlist σου για τη σεζόν που ξεκίνησε, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κανένα σύνολο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια. Για αυτό και σήμερα μπορώ επιτέλους να δείξω τον ενθουσιασμό μου, μιας και προς τα κάτω θα σου παρουσιάσω τις τάσεις στα παπούτσια που εντόπισα στα catwalks της νέας σεζόν. Ναι, τα παπούτσια είναι η μεγάλη αδυναμία κάθε γυναίκας. Δεν συμφωνείς;

Τσέκαρε ποιες είναι αυτές και αποφάσισε ποιες θα ενταχθούν στα προσωπικά σου looks!

 

Κυλινδρικά, τετράγωνα και architectural τακούνια

Γενικά, ό,τι πιο ιδιαίτερο δεις σε τακούνι είναι trend. Για παράδειγμα, ο οίκος Marques’ Almeida ολοκλήρωσε τα παπούτσια του με ιδιαίτερα τετράγωνα τακούνια, στον οίκο Tibi είδαμε τα παπούτσια να “στηρίζονται” σε κυλινδρικά heels, ενώ στον Balmain και σε άλλους οίκους, παρατηρήσαμε πιο artistic και ευφάνταστα τακούνια.

 

Μεταλλικά

Όπως και τα ρούχα, έτσι και τα παπούτσια επηρεάστηκαν από αυτήν την λάμψη. Όταν αναφέρουμε τη λέξη “μεταλλικά” δεν εννοούμε μεταλλικές λεπτομέρειες, αλλά παπούτσια που είναι εξ’ ολοκλήρου δημιουργημένα από ασημί texture ή δέρμα. Στον Blumarine είδαμε μεταλλικά tango pumps, στον Balmain point toe γόβες, και στον Altuzarra ιδιαίτερα ankle boots με cut outs.

 

Logos

Μια ακόμα τάση που “απασχόλησε” πολύ τα ρούχα, αλλά όπως όλα δείχνουν “απασχολούν” και τα παπούτσια. Οι οίκοι Lanvin, Fendi, Miu Miu δεν δίστασαν να “στολίσουν” τα νέα τους σχέδια με το μονόγραμμα του brand τους ή να αναφέρουν πάνω το logo τους. Τη συγκεκριμένη τάση ξέρεις από τώρα ότι θα την συναντήσεις στα sneakers.

 

Thigh-High μπότες

Στους οίκους Y/Project, Giambattista Valli, Off – White, είδαμε μπότες που ίσως ξεπερνούν σε μήκος και τις over-the-knee που είναι παγκοσμίως γνωστές. Παρατηρήσαμε να είναι δημιουργημένες από suede, λουστρίνι ή κλασικό δέρμα και σε πιο ovesrized γραμμή.

 

Lux στοιχεία

Τα παπούτσια φέτος διακοσμούνται με ό,τι πιο ευφάνταστο μπορείς να σκεφτείς. Lux στοιχεία όπως τα κρόσσια, οι παγιέτες, τα φτερά, η γούνα, τα στρας προστέθηκαν στα shoes της νέας σεζόν κι έχουν σκοπό να κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό. Μερικοί οίκοι που λάνσαραν αυτήν την τάση είναι οι Saint Laurent, Prabal Gurung, Dolce & Gabbana.

 

Ιδιαίτερα prints

Τα ιδιαίτερα prints, όπως το καρό και το floral, μπήκαν δυναμικά στα shoe trends και αρκετοί οίκοι έδειξαν την αδυναμία τους, όπως ο Balenciaga, ο Michael Kors, ο Erdem και πολλοί ακόμα. Τα συγκεκριμένα μοτίβα τα είδαμε κυρίως σε ankle boots, μπότες και γόβες και κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση στα shows.

 

Kitten Heels & Slingbacks

Αυτά τα δύο στοιχεία κατάφεραν να μπουν στα χειμερινά trends, αφού πρώτα τα φορέσαμε αρκετά και την περασμένη σεζόν. Τα kitten heels είναι στην ουσία τα medium και λεπτά τακούνια, ενώ τα slingbacks είναι τα παπούτσια που έχουν ένα λεπτό λουράκι στη φτέρνα. Τις περισσότερες φορές μπορεί να συναντήσεις μαζί αυτά τα δύο στοιχεία, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να τα δεις και σε ξεχωριστά σχέδια. Οι οίκοι που λανσάρουν αυτήν την τάση είναι οι Tom Ford, Mary Katrantzou, Erdem.

 

Χρωματιστά

Φέτος ο χειμώνας δίνει χρώμα στα παπούτσια και τους επιτρέπει να κλέψουν την παράσταση. Αυτό που είδαμε στις πασαρέλες είναι sexy κόκκινα ankle boots από τους Dolce & Gabbana, λευκά μποτάκια από τον Givenchy και ροζ Mary Janes από την Emilia Wickstead.

 

Reptile δέρμα

Το croco και το snake effect έχουν την τιμητική τους και “διακοσμούν” κάθε style παπουτσιού. Για παράδειγμα ο οίκος Fendi εκμεταλλεύτηκε αυτό το υλικό και δημιούργησε μπότες σε απόχρωση του μπλε, η Emilia Wickstead σχεδίασε Mary Janes με αυτό το δέρμα σε πολλά χρώματα, ενώ ο Lanvin έδωσε ξανά style στα loafers χρησιμοποιώντας croco δέρμα σε πολύ έντονο μπλε χρώμα.

 

Ugly sneakers

Κι όμως! Τα λένε ugly αλλά είναι τάση κι αν δεν τα φόρεσες το καλοκαίρι, σίγουρα θα το κάνεις αυτήν τη σεζόν. Στην ουσία αναφερόμαστε σε oversized αθλητικά παπούτσια που συνήθως έχουν vintage αισθητική, ιδιαίτερο πάτο και style. Οι fashion lovers τα έχουν λατρέψει, όπως και οι οίκοι Versace, Maison Margiela, Balenciaga.

 

Cowboy boots

Οι οίκοι Calvin Klein, Philosophy di Lorenzo Serafini, Isabel Marant αποδεικνύουν ότι η western αισθητική είναι must στα παπούτσια και πιο συγκεκριμένα στα ankle boots. Τα cowboy boots είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια και ήδη τα έχουμε δει σε αρκετά street styles. Πάντως για εμάς αυτή θα είναι η επόμενη αγορά, αφού είναι τέλεια επιλογή για αυτήν τη “μεταβατική περίοδο” που δεν ξέρεις τι να φορέσεις.

 

PVC

Το PVC είναι στην ουσία το πλαστικό texture που διαφανίζει. Έχουμε δει αρκετές σταρ να φορούν τέτοιου είδους παπούτσια, αλλά προσέξαμε ότι και οι Balmain, Alexander Wang, Creatures of Comfort τα υποστηρίζουν μέσα από τις νέες τους συλλογές. Μέσα στα θετικά είναι ότι με αυτά τα παπούτσια τα γυναικεία πόδια φαίνονται πολύ ψηλότερα.

 

Read More

And More