Φθινόπωρο – Χειμώνας ’22/’23: Οι τάσεις που θα φορέσουμε αυτήν τη σεζόν

Ποιες τάσεις της μόδας θα φορέσουμε με την έναρξη της νέας σεζόν;

Μπορεί μόλις να γύρισες από τα νησιά, αλλά σιγά σιγά πρέπει να σε ενημερώσω για όλα όσα πρέπει να ξέρεις και αφορούν το στιλ του Χειμώνα. Μετά από πολυάριθμες επιδείξεις μόδας που παρουσιάστηκαν τόσο ζωντανά με μοντέλα όσο και ψηφιακά τις τελευταίες σεζόν, η μόδα επιστρέφει στην πρώτη της αγάπη με μεγαλεπήβολα fashion shows. Σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση, οι σχεδιαστές είδαμε να δίνουν την πρώτη θέση στη φαντασία και στο όνειρο, ενώ επέστρεψαν σε βασικές αρχές του χειμερινού στιλ.

Θέλοντας να ξανανιώσουμε ξέγνοιαστες, οι σχεδιαστές επαναφέρουν την αισθητική των 00s, δίνουν δυναμισμό με punk στοιχεία, το λευκό φανελάκι μετατρέπεται σε all season κομμάτι και ο κορσές πλέον γίνεται το κομμάτι που θα απογειώσει το layering.

Από την πλευρά των χρωμάτων, μια χαρούμενη και ελπιδοφόρα χρωματική παλέτα κυριαρχεί με το επιβλητικό μωβ και το φλογερό κόκκινο να κλέβουν την παράσταση.

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά:

Φωτογραφίες- Splash/Ideal Images

Φανελάκι

Bottega Veneta/Prada/Chloe

Αυτήν τη σεζόν, οι σχεδιαστές βάζουν ένα κλασικό κομμάτι-κλειδί στην πρώτη θέση του στιλ, με το φανελάκι να γίνεται η νέα εμμονή. Μεγάλοι οίκοι όπως Chloé, Bottega Venet και Prada το απογείωσαν, συνδυάζοντάς το όχι μόνο με denim look αλλά και με εκλεπτυσμένα κομμάτια, όπως οι αέρινες φούστες. Στα πολύ plus είναι ότι το έχουμε ήδη όλες στην ντουλάπα μας!

Μαθήτρια

Gucci/Louis Vuitton/Miu Miu

Το μαθητικό στιλ βγαίνει από το σχολεία και μπαίνει δυναμικά στα streetwear της φετινής σεζόν, με το ανάλογό βεβαίως styling. Λευκά πουκάμισα, γραβάτες, καρό σακάκια, μπουφάν κολεγίου, πλισέ φούστες και ό,τι φέρνει στο μυαλό σχολείο ή κολέγιο γίνεται η νέα απόλυτη τάση της σεζόν που φοράς ακόμη και αν… αποφοίτησες χρόνια πριν.

Kορσές

Versace/Gucci/Balmain

Για μένα είναι το μεγαλύτερο και πιο ωραίο trend της φετινής χρονιάς, με πολλούς τρόπους να το φορέσεις, βάζοντας κάτι νέο στο χειμερινό σου στιλ. Αισθησιακό αλλά και πολύ σύγχρονο, αυτό το κομμάτι φοριέται με λευκό t-shirt ή πάνω από ένα φόρεμα και πάντα, μα πάντα, δίνει θηλυκότητα στο look!

Νeo Punk

Rokh/Marine Serre/Burberry

Ταρτάν, καρφιά, δέρμα, δυναμικές γραμμές και μεταλλικές λεπτομέρειες δημιουργούν τις πολλές παραλλαγές της punk τάσης. Πλέον, τα punk στοιχεία συνδυάζονται με άλλα και το punk style βρίσκει τη θέση του σε περισσότερα look!

Φλογερό κόκκινο

Versace/Bottega Veneta/Marine Serre

Στα παιχνίδια των σχεδιαστών με το χρώμα, το κόκκινο βρίσκει πάντα τη θέση του μέσα στα χειμερινά trends. Είτε το εντοπίσεις σε ένα πουπουλένιο μπουφάν Versace είτε σε ένα volume παλτό Dolce & Gabbana, το κόκκινο είναι πάντα εκθαμβωτικό και ένα χρώμα τόσο αληθινό που απογειώνει το στιλ σου.

Δέρμα

Prada/Coperni/Versace

Η σιλουέτα αποκτά πάντα δυναμισμό με ένα δερμάτινο στοιχείο! Παλτό, παντελόνι ή super mini φούστα, οι φετινές επιλογές είναι πολλές! Τα leather jacket επίσης κυριαρχούν στα πανωφόρια, με τα oversized να γίνονται must have. Το δέρμα εντοπίστηκε στα catwalk των Alexander McQueen, Dior και Coperni και σίγουρα θα το δούμε παντού μέσα στον Χειμώνα.

00s

Bottega Veneta/Coperni/Givenchy

Πίσω στη διασκεδαστική  δεκαετία του 2000! Εξαιρετικά χαμηλή μέση στα παντελόνια, μικροσκοπικές φούστες, lingerie στοιχεία όπως top ή φορέματα που θυμίζουν νυχτικό, στράπλες μίνι φορέματα και πολλά ακόμη 00s trends είναι εδώ! Οι  οίκοι και τα brands ζωντανεύουν τη χρυσή αυτή δεκαετία και δίνουν νέα πνοή στην αισθητική του Y2K.

Read More

And More