Γαλότσες: Φέτος τις φοράμε ακόμη και χωρίς βροχή

Ένα αναπάντεχο comeback για τη φετινή σεζόν στις τάσεις είναι οι γαλότσες. ‘Ολες έχουμε ένα ζευγάρι γαλότσες στην ντουλάπα μας που τις θυμόμαστε μόνο όταν βρέχει. Αυτό αλλάζει αυτήν τη σεζόν, αφού οι γαλότσες επανέρχονται ανανεωμένες, για να κάνουν τα look σου λίγο πιο grunge ή πιο militaire, ανάλογα το styling που θα κάνεις.

Η διεθνής  ονομασία τους είναι “Wellington boots”, προς τιμήν του Arthur Wellesley, πρώτου δούκα του Ουέλινγκτον, που τις έκανε δημοφιλείς καθώς τις φορούσε ο ίδιος. Για συντομία, ωστόσο, τις αποκαλούν “wellies” ή “welly boots” αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις ταπεινές πλαστικές αδιάβροχες γαλότσες.

Oι γαλότσες είναι γενικά ένα πολύ πρακτικό και ιδιαίτερα ευκολοφόρετο παπούτσι, ιδανικό για τις κρύες και βροχερές μέρες του φθινοπώρου – χειμώνα.

Versace/Dior/Prada

Ο χρηστικός χαρακτήρας τους, παρόλα αυτά, δεν πτόησε τους σχεδιαστές, που  φέτος τους έδωσαν περίοπτη θέση στις collections τους, με μεγάλους οίκους να τις κάνουν must have! Έτσι στα χειμερινά catwalk των Dior, Versace και Prada οι γαλότσες έκαναν τη διαφορά και μπήκαν στον χάρτη με τα παπούτσια της σεζόν.

Τα it girls ξεκίνησαν και τις συνδυάζουν με όλα τα χειμερινά τους σύνολα, χωρίς να περιμένουν τη βροχή. Δες μερικά από τα πιο στιλάτα street style και βγάλε τις γαλότσες σου από την ντουλάπα ΤΩΡΑ!

@pernilleteisbaek

Γαλότσες με λευκό χρώμα κυριαρχούν στις προτιμήσεις των fashionistas και τις συνδυάζουν με ζεστά καρό πανωφόρια και signature τσάντες.

@pernilleteisbaek

Τα black & white σύνολα σου θα απογειωθούν με τις γαλότσες, ενώ τα puffer jacket θα… αποκτήσουν το τέλειο αξεσουάρ τους.

@pernilleteisbaek

Δώσε σε ένα basic σύνολο —σακάκι και φούστα— το στιλιστικό στοιχείο που θα το απογειώσει και συνδύασε λευκές ή μαύρες γαλότσες αντί για τα καθιερωμένα ankle boots σου.

@pernilleteisbaek

Ιδέες για χριστουγεννιάτικο σύνολο με κολάν και επετειακό πουλόβερ, που συνδυάζεται απόλυτα με γαλότσες και σκουφάκι.

@emilisindlev

Τα καρό ή καπιτονέ πανωφόρια έχουν μία μεγάλη κλήση προς τις γαλότσες γιατί και αυτά μας θυμίζουν αγγλική εξοχή. Τόλμησε να τα συνδυάσεις με το απόλυτο παπούτσι της χρονιάς λοιπόν.

@emilisindlev

Τα πλεκτά φορέματα ή αυτά με το βελονάκι δείχνουν πολύ πιο urban, αν τα φορέσεις με γαλότσες αντί για μπότες. Δοκίμασέ το και συνδύασε δύο αταίριαστα κομμάτια στο πιο ταιριαστό look!

@emilisindlev

Oversized σακάκι που γίνεται πανωφόρι μέσα στον χειμώνα, δείχνει too sexy με γαλότσες και, αν αντέχεις, φόρεσέ το χωρίς καλσόν. Οι γαλότσες δεν ταιριάζουν με καλσόν λόγω του υλικού που είναι φτιαγμένες. Αν κρυώνεις παρόλα αυτά φόρεσε τις με over the knee μάλλινες κάλτσες.

 

Read More

And More