HAUTE COUTURE: Οι πιο εντυπωσιακές δημιουργίες που είδαμε στην υψηλή ραπτική!

H Couture Fashion Week για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2014 ολοκληρώθηκε και ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν κατά τη διάρκεια αυτών των μουντών ημερών του Ιανουαρίου -λίγο fashion ενδιαφέρον να μας ανεβάσει τη διάθεση. Είδαμε λοιπόν λεγεώνες από λαμπερά βραδινά looks με έμφαση στα εκπληκτικά υφάσματα και τα πολυτελή υλικά από τα μεγαλύτερα ατελιέ του κόσμου, υπέρκοψα daywear αλλά και κρυστάλλινα επιστρωμένες επιγονατίδες ή νυφικά sneakers.

Αν και είναι κάπως απίθανο να δούμε ποτέ αυτές τις δημιουργίες στις δικές μας ντουλάπες, υπάρχει ένα μέρος όπου θα ταιριάζαν απόλυτα: στο κόκκινο χαλί! Και με τα Oscars να είναι μόλις ένα μήνα μακριά, είμαστε σίγουρες πως θέλεις κι εσύ να πάρεις μια γεύση από τις δημιουργίες που θα παρελαύνουν πολύ σύντομα στα red carpets…

VALENTINO
///
Το σχεδιαστικό δίδυμο Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli για την συλλογή Valentino Ηaute Couture Άνοιξη-Kαλοκαίρι 2014 δημιούργησε μια συλλογή εμπνευσμένη από την όπερα με ονειρικά φορέματα από τούλι και κεντημένες μακριές δημιουργίες μέχρι το πάτωμα σε διάφανο ασημί, λευκό και μαύρο.

CHRISTIAN DIOR
///
O Raf Simons παρέδωσε το δικό του όραμα κομψότητας για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2014 με τη συλλογή Dior Haute Couture. Η νέα συλλογή διαθέτει μια αυστηρή παλέτα χρωμάτων από φωτεινό λευκό, μαλακά παστέλ, navy blue ή μαύρο. Για την άνοιξη, η γυναίκα Dior αγκαλιάζει επίσης τα βολάν, τις υφές και τις τρισδιάστατες απλικαρισμένες λεπτομέρειες.

ELIE SAAB
///
Ο Elie Saab Άνοιξη 2014 για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2014 εμπνεύστηκε από το έργο του Sir Lawrence Alma-Tadema. Ο Ολλανδός ζωγράφος του 19ου αιώνα, είναι γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χειριζόταν τα λουλούδια και τις υφές. Ομοίως, ο Saab δημιούργησε μια συλλογή με έμφαση στα βότανα, τα τριαντάφυλλα και τις πασχαλιές στην απόχρωση και τη διακόσμηση. Οι σιλουέτες είναι θηλυκές, με αυτοκρατορικές γραμμές και πτυχώσεις.

CHANEL
///
Για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2014 ο, διευθυντής δημιουργικού της Chanel, Karl Lagerfeld παρουσίασε μια σπορ έκδοση της haute couture με αθλητικά αξεσουάρ, όπως επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, καθώς και αθλητικά παπούτσια στην πολυτελή εκδοχή τους. Παρά την πιο casual επιρροή, δεν έλειψαν τα λαμπερά looks στo catwalk. Κεντημένα tweed, κορσέδες και δαντελένια σιφόν σε διάφανες ασημί και περλέ αποχρώσεις αποτέλεσαν το επίκεντρο της ανοιξιάτικης συλλογής.

GIAMBATTISTA VALLI
///
Η άνοιξη-καλοκαίρι 2014 haute couture συλλογή του Giambattista Valli παραδίδει μαθήματα θηλυκότητας με λουλούδια, παστέλ αποχρώσεις και κεντήματα. Κοντά αλλά και maxi φορέματα και φούστες, με έμφαση στους γοφούς και πτυχώσεις origami. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ονειρικά παστέλ και αποχρώσεις του ιβουάρ και πολλά από τα looks είχαν απλικαρισμένα κοσμήματα και κρύσταλλα.

JEAN PAUL GAULTIER
///
O Γάλλος σχεδιαστής Jean Paul Gaultier για την couture συλλογή του για την άνοιξη-καλοκαίρι 2014 εμπνεύστηκε από τις πεταλούδες όπου τις είδαμε διακοσμημένες σε tops, headpieces μέχρι στα εντυπωσιακά, φτερωτά φορέματά του.


ARMANI PRIVE

///
Ενώ η τελευταία σεζόν υψηλής ραπτικής Armani επικεντρώθηκε στις nude αποχρώσεις για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2014 η Armani Privé συλλογή κινήθηκε προς τις βαθιές μπλε και navy αποχρώσεις. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα φάσμα επιρροών, αλλά πιο προφανείς είναι οι πινελιές της Βόρειας Αφρικής όπως οι μακριές μαντίλες, τα προσαρμοσμένα σακάκια, καθώς και τα γιλέκα με πλούσια κεντήματα.

ATELIER VERSACE
///
Η Donatella Versace επηρεάστηκε από το είδωλο των 80s, Grace Jones για τη συλλογή Atelier Versace άνοιξη-καλοκαίρι του 2014. Η συλλογή περιλάμβανε το iconic look της Jones με την κουκούλα, σέξι φορέματα και ολόσωμες φόρμες. Φυσικά, η Glamazon γυναίκα Versace αποκαλύφθηκε, με πλούσιες προσθήκες από κοσμήματα και μεταλλικά υφάσματα.

Read More

And More