Η μόδα κάνει συχνά κύκλους και αυτή τη φορά επιστρέφει σε μία από τις πιο γοητευτικές δεκαετίες της. Η νέα συλλογή του Lorenzo Serafini για την Alberta Ferretti αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του ’20 και μεταφέρει στην πασαρέλα μια αίσθηση ελευθερίας, κίνησης και ανεπιτήδευτης πολυτέλειας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το moodboard του σχεδιαστή είχε ως σημείο αναφοράς εικόνες των Léon Bakst και George Balanchine, κάτι που αποτυπώθηκε στις ανάλαφρες σιλουέτες και στα υφάσματα που κινούνταν μαζί με το σώμα. Slip dresses με κρόσσια, ρευστά παντελόνια με φτερά και αέρινες γραμμές έδωσαν στη συλλογή μια ξεκάθαρη ’20s διάθεση, χωρίς όμως να μοιάζει με αναπαράσταση εποχής.

Το χρώμα ήταν επίσης πρωταγωνιστής. Floral και ikat prints εμφανίστηκαν σε παντελόνια balloon, ζώνες obi και σακάκια κιμονό, ενώ οι μπαλαρίνες και η χαλαρή κίνηση των μοντέλων πρόσθεσαν μια ανεπιτήδευτη, almost holiday διάθεση.
Η συλλογή, που ο Serafini ονόμασε «Μια όμορφη απόδραση», ολοκληρώθηκε με αιθέρια βραδινά φορέματα εμπνευσμένα από το boudoir. Ανάλαφρα σαν πούπουλο, με διακριτική λάμψη και έντονη θηλυκότητα, ήταν το ιδανικό φινάλε μιας συλλογής που μας θυμίζει πως η κομψότητα μπορεί να είναι και ξέγνοιαστη.
Κεντρική φωτογραφία – Profimedia
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
