London Fashion Week f/w 2014: Τι προτείνουν οι σχεδιαστές για τον επόμενο χειμώνα;

Άλλη μια λαμπερή Fashion Week έφτασε στο τέλος της, αυτή τη φορά από τη βρετανική πρωτεύουσα. Τι είδαμε στην πρωτεύουσα των πειραματισμών και του πρωτοποριακού στιλ;
Ποικιλομορφία στις υφές, παστέλ, γήινες αλλά και έντονες αποχρώσεις, ευφάνταστα prints και λαμπερές λεπτομέρειες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την επόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνουν οι μεγαλύτεροι οίκοι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014…

BURBERRY PRORSUM
///
Επιδεικνύοντας μια πιο ήπια πλευρά της Burberry Prorsum γυναίκα, ο Christopher Bailey ο οποίος τώρα εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος για το brand, παρουσίασε μια συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014, με καλλιτεχνικές επιρροές. Η Burberry γυναίκα αναδεικνύει τον bohemian χαρακτήρα της με ζωγραφικά prints σε κασκόλ και ονειρικά μεταξωτά φορέματα σε μια φυσική χρωματική παλέτα.

TOM FORD
///
Την περασμένη σεζόν, ο Tom Ford θάμπωσε με μια συλλογή γεμάτη λάμψη, για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014 όμως προτίμησε ως επί το πλείστον απλά κομμάτια αν και δεν έλλειψαν και πινελιές πολυτέλειας. Η νέα σεζόν επικεντρώθηκε σε βελτιωμένες γραμμές σε στιλ sixties-mod με φούστες μεσαίου μήκους και απλά tops με μακριά μανίκια. Ωστόσο, ένα ζευγάρι από διακοσμημένα με παγιέτες “Tom Ford” φορέματα με το 61 (το έτος γέννησης του σχεδιαστή) έφερε μια sporty-glam διάθεση στην κατά τα άλλα minimal συλλογή.

CHRISTOPHER KANE
//
O Christopher Kane φαίνεται πως δεν στερεύει ποτέ από ιδέες και η συλλογή του για τον επόμενο χειμώνα το αποδεικνύει. Από τις ανδρικές επιρροές με τη μορφή άνετων κοστουμιών μέχρι τα νάιλον φορέματα, τα παλτό με γούνινες λεπτομέρειες και τα γλυπτικά μανίκια που ξετυλίγονται γύρω από τα χέρια σαν φίδι. Όσο για τα ογκώδη φορέματα από οργάντζα στο φινάλε του show είναι ένα θέαμα που πραγματικά αξίζει να δεις.

MARY KATRANTZOU
///
Όταν σκέφτεσαι τη Mary Katrantzou, το μυαλό σου πηγαίνει αμέσως στα χαρακτηριστικά ψηφιακά prints της, αλλά για τη συλλογή της για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014, η Ελληνίδα σχεδιάστρια αποφάσισε στραφεί σε άλλους τρόπους για να επιδείξει το όραμά της. Η υφή ήταν ένα βασικό συστατικό της νέας σεζόν με τη μορφή συμβόλων, μπροκάρ υφασμάτων, ζακάρ και πτύχωσεων ενώ η χρωματική παλέτα ήταν σε neutral αποχρώσεις με μπορντό πινελιές.

MATHEW WILLIAMSON
//
Ο Matthew Williamson για τον επόμενο χειμώνα ανέμειξε το business look με την 70s αισθητική του και δημιούργησε μια συλλογή γεμάτη από χρώματα και μοτίβα. Mini party dresses, ζακάρ κοστούμια, παλτό και γούνινες λεπτομέρειες κυριάρχησαν στη νέα συλλογή του ενώ δεν έλειψαν και τα εντυπωσιακά βραδινά looks από αέρινα σιφόν υφάσματα και μεταλλικές λάμψεις.

PETER PILOTTO
///
Ενώ την περασμένη σεζόν o Peter Pilotto και o Christoper de Vos επικεντρώθηκαν στη δομή και το σχήμα, η συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνας 2014 είχε να κάνει με τις υφές. Το δίδυμο συνέχισε να αποδεικνύει την αγάπη του για τα prints και τo χρώμα με μια συλλογή από πρακτικές σιλουέτες, που περιλάμβανε ολόσωμες φόρμες, flared skirts, boxy σακάκια και σεμνά φορέματα με ασύμμετρα τελειώματα.

HOUSE OF HOLLAND
//
Ο Henry Holland για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 δημιούργησε για το brand του House of Holland μια συλλογή τολμηρή όπως αναμενόταν από τον Βρετανό σχεδιαστή. Το κορίτσι Holland φοράει ρίγες σε νέον αποχρώσεις, prints εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’60 αλλά και και denim. Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από μια νεανική θρασύτητα που έρχεται με τη μορφή ενός glittery μίνι φορέματος ή ένα πιο συντηρητικό look όπως ένα μικρό μαύρο φόρεμα με τούλινα βολάν.

Read More

And More