Muccia Prada MET Elsa Schiaparelli! Δύο γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στη μόδα “συναντιούνται”…

“Μαθήματα μόδας” θα μπορούσε να ονομαστεί η έκθεση στο Metropolitan μουσείο της Νέας Υόρκης με τις δύο κυρίες Schiapparelli και Prada να σε μεταφέρουν στον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το μουσείο Met μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η έκθεση του Alexander McQueen αποφάσισε πως η επόμενη έκθεση που θα γινόταν θα εστίαζε στις γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τη μόδα. Η επιθυμία αυτή προήλθε όπως λένε οι υπεύθυνοι με σκοπό να δώσουν την γυναικεία αισθητική, γραμμή και ιστορία μέσα σε αυτόν τον χώρο και δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη πρωταγωνίστρια εκτός της Εlsa Schiaparelli. H Schiaparelli που ίσως να μην σου είναι πολύ οικεία ως όνομα θέλω να σου πω πως είναι μία από τις δύο σπουδαιότερες σχεδιάστριες μόδας που ανέτηλαν μεταξύ πρώτου και δεύτερου παγκοσμίου πολέμου -η άλλη είναι η Coco Chanel.

Όπως οι υπεύθυνοι δήλωσαν στην συνέντευξη τύπου, δεν είχαν κάποιο πλάνο ως προς το ποιά γυναίκα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της έκθεση μέχρι που ήρθαν δημιουργίες της Schiaparelli από το μουσείο της Βοστόνης στη Νέα Υόρκη κι αμέσως η ιδέα ήταν έτοιμη. Ένας χώρος στον οποίο θα παρουσιαστούν τα ρούχα της ιστορικής σχεδιάστριας και θα κάνουν “διάλογο” με ακόμη μια εξαιρετικά ταλαντούχα δημιουργό τη Μuccia Prada.

Η Μuccia Prada κληρονόμησε τον οίκο Prada από τον παππού της Mario Prada και έχει καταφέρει μαζί με τον άντρα της να κάνει τον οίκο μία μικρή αυτοκρατορία και να είναι η ίδια εδώ κι αρκετά χρόνια στην λίστα του Forbes μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου. Η ίδια σαφέστατα επηρεασμένη από την Elsa Schiaparelli φαίνεται να απολαμβάνει την έκθεση “διάλογο” μεταξύ των δικών τς δημιουργιών αλλά και της ιστορικής σχεδιάστρια.

Πώς θα γίνει αυτός ο “διάλογος”; Βάζοντας δημιουργίες που έχουν κοινά στοιχεία τη μία δίπλα στην άλλη. Τι κοινό όμως έχει η Muccia Prada με την Elsa Schiaparelli;

Εκτός του ότι είναι και οι δύο γυναίκες κι εχουν ιταλική καταγωγή και οι δύο δημιουργούν ρούχα με γεωμετρικό χαρακτήρα, είναι φεμινίστριες και βλέπουν τη μόδα ως ένα μέσο για να εκφράσουν τα φεμινιστικά τους πιστεύω.

Η έκθεση ξεκινάει επίσημα στις 10 Μαίου και διαρκεί μέχρι τις 19 Αυγούστου. Για όσες δεν θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη το ΤLIFE σε ταξιδεύει στη μεγάλη πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο μουσείο Metropolitan της Νέας Υόρκης και στην έκθεση ‘Impossible Conversations’ με ένα “κλικ” εδώ.

Read More

And More