Oι 10 fashion ταινίες των τελευταίων ετών που αξίζει να δεις… και να ξαναδείς!

Τελείωσαν τα καρναβάλια και σίγουρα γλέντησες με την ψυχή σου! Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσεις ένα Σαββατόβραδο στο σπίτι με σκοπό να ανασυγκροτηθείς και να ξεκουραστείς. Μία πολύ καλή ιδέα, ανάγκη θα έλεγα, αφού όλες λίγο ή πολύ την έχουμε νιώσει.

Αν θέλεις να περάσεις το χρόνο σου διασκεδάζοντας τότε σου προτείνω να δεις μία ταινία που και θα σε χαλαρώσει αλλά και θα σε γεμίσει με πολλές stylish εικόνες.

Το TLIFE σου συγκεντρώνει τις 10 πιο fashion ταινίες της τελευταίας δεκαετίας ώστε να διαλέξεις αυτή που σου τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον και να “ταξιδέψεις” μαζί της.


Coco Before Chanel (2009)
Mία ταινία που πραγματεύεται το πως κατάφερε η Coco Chanel να χτίσει την αυτοκρατορία μέσα από πολλές δυσκολίες. Η ταινία σε κερδίζει ενώ αξίζει να την δεις μόνο και μόνο για την ερμηνεία της Audrey Tatou.


Coco Chanel (2008)
Η συγκεκριμένη ταινία παρ’ όλο που πραγματεύεται το ίδιο θέμα δεν εστιάζει τόσο στο δράμα όσο στη δημιουργία της Chanel αλλά και των ιστορικών της κομματιών όπως το άρωμα Νo5 αλλά και το little black dress.


Coco Chanel & Igor Stravinsly
Mία ταινία που μπορεί να μην συγκρίνεται με τις άλλες δύο αλλά αξίζει να τη δεις αν είσαι νεόφερτη στο χώρο των fashion movies. Η ταινία μιλάει για τους δύο καλλιτλέχνες και τη σχέση πάθους μεταξύ τους.


Lagerfeld Confidential
Αν σε ενδιαφέρει να δεις πως είναι η ζωή ενός creative director μεγάλου οίκου μόδας τότε η ταινία για τον Karl Lagerfeld είναι αυτή που θα σε καθηλώσει. Τον σχεδιαστή για τρία χρόνια τον ακολουθεί μια κάμερα όπου κι αν βρίσκεται και παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να κρατήσει πράγματα για εκείνον.


The Devil Wears Prada
Η κλασική πλέον ταινία με την Meryl Streep στο ρόλο της ιδιότροπης editor in chief ενός πολύ γνωστού περιοδικού με τα ρούχα και το εργασιακό περιβάλλον να σε ταξιδεύουν.


Atonment
Μπορεί η ταινία να μην είναι αφιερωμένη στη μόδα, τα κοστούμια όμως της εποχής του ’30 και τα εντυπωσιακά καπέλα θα κερδίσουν την προσοχή σου.


Confessions of a Sophaholic
Mπορεί η ταινία να μην αποτελεί το καλύτερο δημιούργημα της τελευταίας δεκαετίας παρ’ όλα αυτά είναι ανάλαφρη, κοριτσίστικη με πολύ μόδα και θα σε κάνει να περάσεις διασκεδαστικά την ώρα σου.


500 Days of summer
H Zooey Deschanel είναι fashion icon από μόνη της και αξίζει να δεις την ταινία μόνο για εκείνη αλλά και για τα εντυπωσιακά ρούχα με έντονο 40s χαρακτήρα.


Τhe September Issue
Αν είσαι από τα κορίτσια που έχουν όνειρα να δουλέψουν στην Αμερικάνινη Vogue τότε αυτή η ταινία με την Anna Wintour να στήνει το τεύχος Σεπτεμβρίου θα σε κάνει να καταλάβεις πολλά και για το περιβάλλον αλλά και για τον επαγγελματισμό που επιβάλλει ο χώρος.


Sex and The City 1
Αν έχεις μεγαλώσει με τη διάσημη τετράδα τότε αυτή είναι η ταινία που η μόδα και το styling της Patricia Fields θα σου δημιουργήσουν συμπτώματα εμμονής και θα θέλεις να την δεις ξανά και ξανά. Σίγουρα την έχεις δει, αλλά ποτέ δεν βαριέσαι να την ξαναδείς.

Read More

And More