Οι 9 πιο “ψαγμένες” τάσεις στο pinterest για το φετινό καλοκαίρι

Επιτέλους, μπορούμε κι επίσημα να πούμε καλό καλοκαίρι! Οι παραλίες, τα cocktails, τα beach bars και το ηλιοβασίλεμα στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου, ενώ η επιθυμία σου για αποδράσεις γίνεται όλο και πιο έντονη. Αυτό όμως που σε απασχολεί περισσότερο τώρα είναι τι θα φορέσεις από εδώ και πέρα. Οκ, μπορεί να σε είχα ενημερώσει αρκετές φορές στο παρελθόν με τις τάσεις που θα φορέσουμε την Άνοιξη – Καλοκαίρι του 2017, αλλά ο μουντός καιρός που είχαμε μέχρι πρότινος δεν σε έψηνε και πολύ να ασχοληθείς μαζί τους.

Anyway! Αυτήν τη φορά, που λες, αποφάσισα να επιστρέψω με ένα hot θέμα. Όχι δεν θα σου δείξω πάλι τι παρουσίασαν οι σχεδιαστές στα catwalks για αυτήν τη σεζόν. Αντιθέτως θα ασχοληθούμε με κάτι πιο “common” για όλες εμάς. Και αναρωτιέσαι “Τι;”.

Το pinterest κάθε σεζόν βγάζει μια λίστα με τις “most searched” τάσεις. Δηλαδή αυτές που ψάξαμε περισσότερο εγώ, εσύ και άλλα 1.459.127 άτομα (ντάξει, μπορεί να μην είναι αυτός ο αριθμός). Το αποτέλεσμα; Μετακινήσου προς τα κάτω και δες την απόφαση των… κλικ!

Υ.Γ.: Ψήφισε στο τέλος του άρθρου ποια τάση θα υιοθετήσει φέτος!

Statement Sleeves
Μια από τις τάσεις που ψάξαμε περισσότερο ήταν τα statement sleeves. Μιλάμε για τοπ ή φορέματα με ογκώδη και ιδιαίτερα μανίκια. Μπορεί δηλαδή να έχουν bell γραμμή (τύπου καμπάνα), βολάν ή απλά να είναι κάπως “φουσκωτά”. Είναι μια τάση που αγαπάμε και φοράμε, όχι μόνο εμείς, αλλά fashion bloggers, it girls και οι αγαπημένες μας σταρ. Αυτήν την τάση την είδαμε στους οίκους Hellessy, 3.1 Phillip Lim και Michael Kors, ενώ αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η αναζήτησή της αυξήθηκε κατά 564% αυτήν τη σεζόν στο pinterest.

Slippers
Φέτος, ένα must παπούτσι έκανε την εμφάνισή του κι εμείς όχι απλά το φορέσαμε αλλά εκτοξεύσαμε την αναζήτησή του στο pinterest κατά 289%. Τα λεγόμενα slippers ήταν η αφορμή για να ξεφορτωθούμε επιτέλους τις γόβες (ναι, μπορείς να τα φορέσεις και πρωί και για ένα χαλαρό ποτό), χωρίς όμως να αφαιρούν στιλιστικούς πόντους από τις εμφανίσεις μας.

Βολάν…
…ή ruffles! Τα βρίσκεις παντού. Σε τοπ, φορέματα, φούστες, τσάντες, παπούτσια. ΠΑ-ΝΤΟΥ! Ο Brandon Maxwell, ο Alexander McQueen και ο οίκος Gucci τα λανσάρουν, ο καθένας με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Θα τα βρεις σε ρομαντικό στιλ, υπέρ-μοντέρνο, bohemian, vintage, chic και πολλά ακόμα. Και ναι, όλα αυτά ήταν αρκετά για να μας κάνουν να τα ψάξουμε ακόμα περισσότερο στο pinterest.

Paperbag-Waist Pants
Οκ, μπορεί σαν τίτλος να μην σου λέει και πολλά, αλλά ίσως κάπου – κάποτε μπήκες στον πειρασμό να αποκτήσεις ένα. Τα Paperbag-Waist Pants είναι στην ουσία τα ψηλόμεσα παντελόνια που θυμίζουν λίγο harem κι έχουν μια υφασμάτινη ζώνη στη μέση που δημιουργεί “σούρες” ή πιέτες. Η αναζήτησή του αυξήθηκε κατά 684% φέτος, ενώ οι διάσημες που ποντάρουν σε αυτό το παντελόνι είναι η Gigi Hadid και η Sienna Miller.

Ουδέτερα χρώματα
Το μαύρο το φορέσαμε αρκετά τους περασμένους μήνες. Και σύμφωνα με τις hot αναζητήσεις στο pinterest, τώρα αναζητούμε κάτι πιο ουδέτερο, κάτι πιο γήινο. Τα neutral colors δεν λείπουν από καμία καλοκαιρινή σεζόν. Και καλά κάνουν! Είναι πολύ εύκολο να τα συνδυάσεις, δύσκολα θα σε ωθήσουν μα πέσεις σε στιλιστικές παγίδες και πάντα, με έναν μαγικό τρόπο, προσφέρουν μια “καθαρή” κομψότητα στο αποτέλεσμα.

Διαφάνειες
Όταν το πρωτό-ακούσαμε σαν τάση και όταν είδαμε την Bella Hadid να φοράει ένα διάφανο φόρεμα χωρίς εσώρουχα, τρομάξαμε λίγο. Αυτό όμως δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να φορέσεις μια διαφάνεια και σίγουρα το pinterest με τους άπειρους στιλιστικούς συνδυασμούς που μας δίνει, μας έπεισε. Για αυτό κιόλας αυξήθηκε κατά πολύ η αναζήτηση αυτής της τάσης. Δες τη διαφάνεια σαν ένα στοιχείο που μπορείς να παίξεις μαζί της. Μπορείς δηλαδή να δημιουργήσεις layering φορώντας από μέσα ένα lingerie φόρεμα ή να επιλέξεις ένα κομμάτι που να είναι διάφανο στους ώμους ή στα πόδια, χωρίς να αφήνει εκτεθειμένα τα επίμαχα σημεία.

Block heel
Τα τετράγωνα τακούνια είναι must, είτε σε midium είτε σε high heel. Είναι μια τέλεια λύση σε περίπτωση που θες να είσαι άνετη, στιλάτη και να δείχνεις λίγο πιο ψηλή… από ότι είσαι. Τα φορέσαμε πέρσι το καλοκαίρι, τον περασμένο χειμώνα και από ότι δείχνουν οι τάσεις για φέτος, όπως και οι αναζητήσεις στο pinterest, θα συνεχίσουμε να τα φοράμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Corset Belt
Σύμφωνα με τις γνώσεις μου στο κομμάτι της μόδας, οι Corset Belts (aka ζώνες σε στιλ κορσέ) ήταν το κομμάτι κλειδί που δεν έλειπε από καμία εμφάνιση της Kim Kardashian. Έπειτα από αυτό ο κόσμος της μόδας “βούιξε”. Το είδαμε παντού. Σε street styles, πασαρέλες, bloggers. Όλα αυτά αρκούσαν για να ψάξουμε αυτό το αξεσουάρ ακόμα περισσότερο pinterest και να μάθουμε μερικές πληφορίες. Αν ψάχνεις έναν εύκολο συνδυασμό, τότε δοκίμασέ τη με το αγαπημένο σου t-shirt, ένα jeans και mules.

Φλοράλ
Τα έχουμε πει ξανά και ξανά! Το φλοράλ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Μας αρέσει, το φοράμε και σύμφωνα με στοιχεία το ψάχνουμε ακόμα περισσότερο στο pinterest για να τσεκάρουμε νέους στιλιστικούς συνδυασμούς και ποιοι οίκοι υποστηρίζουν αυτήν την τάση.

Read More

And More