Οι must τάσεις στα πουλόβερ που οφείλεις να ξέρεις πριν κάνεις την επόμενη αγορά!

Πουλόβερ! Μια λέξη – ένα ρούχο σήμα κατατεθέν του Φθινόπωρου και του Χειμώνα! Όταν ξεκινούν τα πρώτα κρύα, είναι η πρώτη επιλογή που μας έρχεται στο μυαλό. Τα φοράμε με τα αγαπημένα μας τζιν, με παντελόνια σε κάθε γραμμή, με φούστες, ενώ φέτος ήρθε στο προσκήνιο ένας νέος συνδυασμός που μας έκανε να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο: πουλόβερ συν καλοκαιρινή – αέρινη φούστα ή πουλόβερ συν καλοκαιρινό – αέρινο φόρεμα.

Όπως τα περισσότερα ρούχα που απαρτίζουν τη γυναικεία ντουλάπα, έτσι και τα πουλόβερ έχουν επηρεαστεί από τις νέες τάσεις. Ναι μεν διατηρούν τον timeless και πασπαρτού χαρακτήρα τους, αλλά έχουν αποκτήσει έναν πιο ανανεωμένο αέρα και style που βασίζονται στα new trends.

Οι αγαπημένες μας influncers σε instagram και pinterest τα φορούν ήδη και να το έχουν εντάξει στο στιλ τους με τεράστια επιτυχία. Τσέκαρε κι εσύ τις τάσεις στα πουλόβερ, αποφάσισε σε τι θα επενδύσεις και ετοιμάσου για ultra stylish εμφανίσεις και… πολλά φωτογραφικά κλικ για το instagram.

 

Ribbed πλεκτό

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι είναι το ripped, έχω πάρει θέση και είμαι έτοιμη να σου εξηγήσω. Στην ουσία είναι το πλεκτό texture που έχει κάθετες τρισδιάστατες γραμμές (έχε στο μυαλό σου τα κλασικά t-shirt που φορούσε ο παππούς σου, στην βαμβακερή εκδοχή του).

Το συγκεκριμένο πλεκτό θα το βρεις σε στενή γραμμή και είναι αρκετά ελαφρύ για να σε συνοδεύσει στις τωρινές σου εμφανίσεις. Θα σε διατηρεί “τόσο – όσο” ζεστή και θα ολοκληρώνει τα καθημερινά σου σύνολα με cozy style. Όταν η θερμοκρασία μειωθεί κι άλλο, το φοράς με παλτό, τζάκετ, κ.λ.π.

 

Oversized

Δεν υπάρχει πιο τέλειο ρούχο για το Χειμώνα, από ένα oversized πουλόβερ. Μας κάνει να νιώθουμε ζεστασιά, απολαμβάνουμε τη fluffy υφή τους και παραδινόμαστε σε αυτήν την αίσθηση που μας θυμίζει… κουβέρτα. Τα φοράς άνετα με παντελόνια, αλλά και φούστες σε αέρινη γραμμή (ξέρεις, αυτές που έχεις από το καλοκαίρι) ή με τα αγαπημένα σου κολάν.

Στα plus είναι ότι δεν χρειάζεται να τρέξεις στα μαγαζιά για να το αποκτήσεις. Μπορείς απλά να τσεκάρεις την ντουλάπα του μπαμπά σου ή του αγοριού σου.

 

Πλεκτό με statement sleeves

Τα statement sleeves τα γνωρίσαμε στα τοπ, στα πουκάμισα και στα φορέματα όταν τα είδαμε να αποκτούν oversized, flared ή φουσκωτά μανίκια. Η ίδια τάση λοιπόν, επηρέασε και τα πουλόβερ, κάνοντάς τα ακόμα πιο μοναδικά και ενημερωμένα.

Σκέψου σοβαρά να αποκτήσεις ένα πουλόβερ με φουσκωτά μανίκια και πλεκτή μανσέτα στο τελείωμα, αφού έχει την μαγική ικανότητα να αποτρέπει το κρύο να “εισέλθει” στο σώμα σου.

 

Πλεκτό με roll neck

Μπορεί η κλασική V – neck γραμμή να είναι πιο διαχρονική επιλογή, αλλά φέτος οι τάσεις προτείνουν να αποκτήσεις ένα πουλόβερ με roll neck. Στην ουσία θα πρέπει να είναι ένα “βαρύ” πουλόβερ με ζιβάγκο, το οποίο θα γυρνάει στο λαιμό σαν “ρολάκι”. Στα θετικά είναι ότι σε κρατάει πιο ζεστή από το V – neck, αλλά το αρνητικό είναι ότι δεν ταιριάζει σε σώματα με μεγάλο στήθος.

 

Cable Knit

Κατά πάσα πιθανότητα η λέξη “cable” δεν σου λέει κάτι, αλλά ως σωστή fashion editor οφείλω να σου εξηγήσω. Πολλές φορές τα πουλόβερ έχουν τρισδιάστατες πλέξεις σε μερικά σημεία, όπως πλεξίδες, ζικ – ζακ, γεωμετρικά σχέδια. Δεν είναι κάτι “πρόσθετο”, αλλά ούτε prints. Είναι στην ουσία ένας τρόπος πλέξης.

Αυτά τα σχέδια λοιπόν είναι hot trend, παρόλο που -αν το καλοσκεφτείς- έχουν μια vintage αισθητική. Σίγουρα τα έχεις δει σε παλιά πλεκτά που φορούσε ο παππούς σου ή τη γιαγιά σου να πλέκει τοπ με αυτό το ανάγλυφο pattern.

 

 

Read More

And More