Οι οχτώ μεγαλύτερες τάσεις στα τζιν που θα φορέσεις τώρα και τους επόμενους μήνες

Denim ή τζιν (το ίδιο είναι)! Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γυναικεία ντουλάπα. Και πλέον δεν τα φοράμε μόνο σε casual εμφανίσεις. Πλέον μπορούμε να τα ευχαριστηθούμε και σε βραδινές εξόδους. Θα ξεκινήσω με τα βασικά όμως! Βάση της εξέλιξης της μόδας, το denim texture είναι αυτό που δεν φεύγει ποτέ από τα trends. Γύρισε λίγο το χρόνο πίσω και πες μου πότε σταμάτησες να φοράς τζιν; Μάλλον ποτέ. Πότε έπαψες να το βλέπεις στα catwalks; Και πάλι ποτέ!

Σίγουρα, κάθε χρόνο και κάθε νέα σεζόν τα αγαπημένα μας τζιν bottoms ή τοπ δέχονται κάποιες επιρροές από τα δρώμενα της μόδας. Το ύφασμα όμως παραμένει ίδιο. Οι γραμμές και τα details κατά βάση αλλάζουν. Και επειδή είμαι σίγουρη ότι τώρα που θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται η θερμοκρασία και θα γυρίσεις από τις διακοπές σου θα ξεκινήσεις πάλι να τα φοράς μανιωδώς, αποφάσισα να σου παρουσιάσω τις οχτώ μεγαλύτερες τάσεις που θα μας απασχολήσουν τώρα και την ερχόμενη σεζόν. Έτσι, για να ξέρεις τι θα δεις στις βιτρίνες των καταστημάτων και σε τι πρέπει να επενδύσεις!



1. Patchworks

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι είναι, μιλάμε για τα denim κομμάτια που έχουν κολλημένα ή ραμμένα denim υφάσματα σε διαφορετικά χρώματα, δημιουργώντας έτσι μπαλώματα. Θα τα βρεις σε παντελόνι, φούστα, σορτς, ακόμα και jackets. Μπορείς να τα αναδείξεις με suede κομμάτια (ταιριάζουν φανταστικά) και με οτιδήποτε θα συνδύαζες ένα κλασικό τζιν. Μην το φοβηθείς, παρόλο που φαίνεται ιδιαίτερο.


2. Off shoulder denim jacket

Το συγκεκριμένο part δεν περιλαμβάνει κάποιο ιδιαίτερο κομμάτι που θα χρειαστεί να αγοράσεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα το έχεις. Αναφέρομαι στο denim jacket που από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να το φοράς λίγο διαφορετικά. Φόρεσέ το και άφησε ακάλυπτους τους ώμους. Αν θέλεις κούμπωσέ το και στερέωσέ το στο σημείο που επιθυμείς. Να ξέρεις ότι ταιριάζει πολύ με strappy top ή με ζιβάγκο το χειμώνα.


3. Pearl denim

Το denim αποκτάει έναν glam αέρα με τη βοήθεια της κλασικής πέρλας. Ξέρεις, αυτή που φορούσε η Chanel. Πλέον μπορείς να βρεις ή και να φτιάξεις (εύκολο είναι) τζιν παντελόνια, τοπ, φορέματα και γενικά οτιδήποτε, διακοσμημένα με πέρλες. Είτε σε όλο το μήκος του ρούχου, είτε σαν λεπτομέρεια. Το συγκεκριμένο τζιν ταιριάζει τέλεια και με γόβες, αλλά και με sneakers.

4. Κόκκινο jeans

Γυρνάμε λίγους μήνες πίσω, όταν βρισκόμασταν στις αρχές του καλοκαιριού και το ροζ τζιν είχε προκαλέσει φρενίτιδα. Τώρα ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις με ένα σε κόκκινο χρώμα. Ναι, καλά διάβασες. Προσοχή όμως! Καλό είναι να επιλέξεις ένα σε culotte γραμμή ή λίγο flared. Προσπάθησε να αποφύγεις το skinny, μιας και δεν είναι τόσο στιλάτο στο συγκεκριμένο χρώμα.


5. Dramatic flared jeans

Θυμάσαι που τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεκινήσει να φοράμε ξανά τη λεγόμενη καμπάνα; Ε, θα συνεχίσουμε να τη φοράμε με μια παραλλαγή. Η καμπάνα ή αλλιώς το flared jeans γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο και oversized, θα λέγαμε, στο κάτω μέρος. Μπορείς να δεις και στη φωτό ότι όσο πιο φαρδύ είναι στο ρεβέρ, τόσο πιο στιλάτο και in fashion φαίνεται το αποτέλεσμα.

6. Sheepskin denim jacket

Επανερχόμαστε στο denim top και συγκεκριμένα στο jacket. Το κλασικό τζιν μπουφανάκι που τόσο αγαπάς να φοράς την άνοιξη, μπορείς να το φορέσεις και μέσα στο χειμώνα, αρκεί να διαθέτει ένα βασικό στοιχείο. Τη λεγόμενη sheepskin επένδυση. Δηλαδή την επένδυση που θυμίζει μαλλί από πρόβατο. Σε διατηρεί ζεστή και σίγουρα είναι hot trend όταν θα υποδεχτούμε το χειμώνα.



7. Jeans με γυρισμένο ρεβέρ

Και πάλι δεν μιλάμε για ένα είδος τζιν που θα χρειαστεί να αγοράζεις, μιας και μπορείς να το κάνεις σε οποιοδήποτε bottom σου, εκτός από το flare φυσικά. Έχει βαφτεί, έχεις ντυθεί και ετοιμάζεσαι να φύγεις. Πριν βγεις από το σπίτι μην ξεχάσεις να γυρίσεις το ρεβέρ του παντελονιού σου. Είναι πολύ ωραίο και στιλάτο αυτό το trend. Μπορείς να το φορέσεις με οποιοδήποτε παπούτσι και μπορείς να προσθέσεις ακόμα και funky καλτσούλες.

8. Crop flare jeans

Πριν σκεφτείς να πετάξεις την κλασική σου καμπάνα που βαρέθηκες, σκέψου το ξανά. Μπορείς να την κόψεις περίπου μια παλάμη και να την κάνεις crop. Ναι, αυτό είναι το δυνατό trend που θα φορέσουμε. Μπορείς να το συνδυάσεις ακόμα και ankle boots το χειμώνα και να δημιουργήσεις στιλάτες εμφανίσεις που δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Ντάξει, δεν χρειάζεται να κόψεις και την καμπάνα σου. Σίγουρα θα βρεις στην αγορά.

Read More

And More