Πανωφόρια! Παλτό, τζάκετ, κάπες, γούνινα γιλέκα, παρκά και πως να τα συνδυάσεις!

Το πανωφόρι μπορεί να σου ακούγεται προϋπόθεση για τον Χειμώνα αφού τις κρύες μέρες και νύχτες είναι αδύνατο να βγεις έξω χωρίς να φορέσεις κάτι από πάνω. Εκτός του όλου πρακτικού ζητήματος λοιπόν θέλω να σου πω πως δεν υπάρχει κάτι πιο κομψό και όμορφο, από ένα ντύσιμο που ολοκληρώνεται σωστά από το κατάλληλο πανοφώρι.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ντυθεί, βαφτεί, χτενιστεί κι όταν φτάνει η ώρα να κουμπώσεις το πανωφόρι σου και να κλείσεις την πόρτα πίσω σου το είδωλο που αντικρίζεις στον καθρέφτη δεν σου αρέσει και τόσο πολύ.

Τα πανωφόρια λοιπόν ποικίλουν και ανάλογα με το τι επέλεξες να φορέσεις θα πρέπει να συνδυάσεις και το κατάλληλο μπουφάν, jacket ή γούνα. Ωραία, θα σκεφτείς, αλλά ποιο στιλ μπουφάν ταιριάζει σε κάθε στιλ ρούχου;

Το TLife.gr σου συγκεντρώνει όλα τα διαφορετικά στιλ σε πανωφόρια και σου φτιάχνει πολλά διαφορετικά σύνολα ώστε να αποκτήσεις μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ταιριάζει καλύτερα να φορέσεις με το καθένα.

Συγκράτησε επίσης και την εξής πληροφορία. Δίπλα στο κάθε στιλ που θα δεις η fashion editor Σοφία Σούζα, προνόησε και σου δίνει και μία δεύτερη εναλλακτική πιο οικονομική που σαφέστατα πολύ πιο εύκολα μπορείς να βρεις και να αποκτήσεις.


Ζιπ-κιλότ Benetton
Γιλέκο Fullah Sugah 109.00€
Τσάντα Fullah Sugah: 22.50€
Μπότες Nine West 199.00€
Μπλούζα Gap: 49.95€

Styling tips
Αν το γούνινο παλτό σου πέφτει “βαρύ” διάλεξε ένα γιλέκο που φέτος θα το βρεις σε πολλά χρώματα και θα το φορέσεις σε στιλ 70s boem με ζιπ κιλότ ή μακριά φορέματα. To γούνινο γιλέκο μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ αφού μπορείς να το “ρίξεις” πάνω από το jacket σου.


Κολάν Blanco: 16.99€
Μπλούζα Iso: 34.50€
Τραγιάσκα H&M: 09.90€
Jacket Goosecraft Biker 014 Shop Ερμού 112Α: 389.00€

Styling tips
Αξεπέραστο το δερμάτινο jacket για skinny jeans αλλά και φορεματάκια. Μην ξεχνάς ότι τα φουλάρια το συνοδεύουν πάντα άψογα. Eνώ τα ψηλόμεσα παντελόνια αλλά και τα μακριά φορέματα και φούστες το απαιτούν και μόλις το δοκιμάσεις θα δεις πως το στιλ σου θα μεταμορφωθεί σε ροκ.


Παντελόνι Wood Wood Shop Ερμού 112Α :234.00€
Πουλόβερ Gap: 49.95€
Κάπα Zara: 79.95€
Μπερές H&M: 09.95€
Παπούτσια Benetton

Styling tips
Εναλλακτικά η Σοφία σου προτείνει αντί για παλτό φέτος να διαλέξεις μία κάπα. Θα ανανεώσει αμέσως τα καθημερινά σου look με τζιν και πουλοβεράκια και θα δείχνεις πολύ πιο …in fashion.

Η κάπα σου μπορεί να φορεθεί επίσης και με πιο καλά στιλ όπως είναι τα υφασμάτινα παντελόνια σε ίσια γραμμή με μία ζιβάγκο από μέσα, είτε με στενό mini φόρεμα. Δώσε έμφαση στο χρώμα που θα επιλέξεις αφού στην βραδινή σου εμφάνιση η κάπα σε μαύρο ή μπεζ θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.


Παπούτσια Fullah Sugah: 49.90€
Μπλούζα Blanco: 19.99€
Μπερές Αχιλλέας Accessories: 16.50€
Παντελόνι Fullah Sugah: 37.50€
Παλτό Zara: 149.00€
Τσάντα Fullah Sugah: 24.90€

Styling tips
Αν ήδη έχεις ένα μαύρο παλτό επένδυσε φέτος σε ένα άλλο χρώμα αρκετά ζωηρό που θα δώσει έναν αέρα 60s στο στιλ σου. Το παλτό είναι απαραίτητο σε κάθε γκαρνταρόμπα αφού θα σε συνοδεύσει σε όλες σου τις εμφανίσεις. Από πολύ πρωινές μέχρι και σε βραδινές όπου το ντύσιμο είναι πιο “βαρύ”. Εάν δεν έχεις ένα μαύρο παλτό τότε αυτό προέχει αφού θα μπορέσεις να το βάλεις και με το τζιν σου μέσα στην ημέρα.

Το παλτό φρόντισε να έρχεται μέχρι το γόνατο ή τη μέση της γάμπας ενώ απόφυγε να το φορέσεις με φορέματα στο ίδιο μήκος ή maxi αφού η εικόνα δεν δίνει αίσθηση στιλ. Με μακριά φορέματα ή midi η καλύτερη επιλογή είναι τα jacket, τα σακάκια και οι γούνες μέχρι το κόκαλο της λεκάνης.


Μπερές Αχιλλέας Accessories: 16.50€
Παπούτσια Benetton
Παντελόνι Iso: 59.50€
Ζακέτα Rabens Saloner Shop Ερμού 112Α 145.00€
Παρκά Monsoon: 155.00€
Κασκόλ H&M: 14.95€

Styling tips
Το παρκά είναι το ιδανικό για layering. Μπορείς να το φορέσεις με ζακέτα ή πουκάμισο αλλά και φόρεμα και να έχεις ένα mix & match αποτέλεσμα.

Εάν θέλεις να είσαι μοδάτη αλλά να μην χάσεις από την θηλυκότητά σου μπορείς να το συνδυάσεις με ψηλές γόβες ή μποτάκια και να κρατήσεις τσάντα φάκελο. Ενώ αν ανασηκώσεις λίγο τα μανίκια η εμφάνιση δέρματος αμέσως θα τονώσει το sex appeal σου.


Παντελόνι Iso: 69.00€
Ζακέτα Malboro: 401.00€
Μπερές Gap: 29.95€

Styling tips

Mια ζακέτα με ζακάρ είναι πολύ ωραία επιλογή για weekend αλλά και για τα πρώτα κρύα στην πόλη. Αν τη φορέσεις με παντελόνι διάλεξε ένα έντονο χρώμα που κάνει αντίθεση με τα print της ζακέτας ή με φόρεμα και booties για chic grunge αποτέλεσμα.

Φέτος οι ζακέτες έχουν πολλά διαφορετικά στιλ και ποικιλία αφού και οι πολύ μεγάλες αλλά και οι στενές είναι μοδάτες επιλογές.

Credits:

Φωτογράφος: Βασταρδής Γιάννης

Επιμέλεια: Σούζα Σοφία

Make-up Πυρπύλης Γρηγόρης

Συνεργασία: Ανδρούτσου Τούλα

Μοντέλο: Βανέσσα Μαρκοπούλου «We Models»

Βοηθός φωτογράφου Κεδράς Χρήστος

Read More

And More