Παπούτσια: Tι θα φορέσουμε αυτή την σεζόν; Όλες οι FW23 τάσεις που πρέπει να ξέρεις

Έχουμε ξεκινήσει τα αφιερώματα στις τάσεις της φετινής μόδας, με αναφορές στα ρούχα  και στις τσάντες, αλλά κανένα αφιέρωμα δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς τα trends για τα παπούτσια.

Τα παπούτσια είναι αυτά που ολοκληρώνουν και απογείωνουν το ντύσιμο μας. Μερικές από εμάς σκέφτονται με τι θα φορέσουν τα αγαπημένα τους παπούτσια και όχι το αντίθετο.

 Έτσι και για αυτή την νέα σεζόν υπάρχουν πολλές προτάσεις για όλες. Ποια είναι, λοιπόν, τα shoes trends στα οποία πρέπει να έχεις εντοπίσει την φετινή χρονιά; Ο ρομαντισμός κυριάρχησε με φιόγκους και Mary Janes να κάνουν την διαφορά, η quiet luxury αισθητική απογειώνει τις κλασικές γόβες, η άνεση που μάθαμε στην καραντίνα φέρνει τα comfort shoes ξανά ψηλά, ενώ το φλογερό κόκκινο κατακτά και τα shoe trends .

Ας μην περιμένουμε άλλο όμως και ας ρίξουμε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό παπουτσιών για τη νέα σεζόν!

Γόβα forever!

Tory Burch/Photo by Slaven Vlasic/Getty Images for Tory Burch

Nαι το πιο διαχρονικό παπούτσι της ντουλάπας μας, η γόβα, γίνεται must have. Mε τα Quiet Luxury σύνολα σου, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο από αυτό το all time classic παπούτσι. Η γόβα ήταν σίγουρα το  διαδεδομένο τακούνι στις φετινές  πασαρέλες, από την κλασική εκδοχή μέχρι τις slingbacks τα catwalks στους: Prada, Saint Laurent, Moschino, Christopher Kane, Tory Burch, Huishan Zhang, No. 21, Versace και Schiaparelli μας έδειξαν την top τάση στα παπούτσια της σεζόν.

Μυτερά flat

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

Οι μπαλαρίνες περνάνε στην δεύτερη θέση διότι τα μυτερά flat, γίνονται ο πρωταγωνιστής της σεζόν. Με την  κοφτερή εκδοχή της Prada σε λευκό χρώμα να ξεχωρίζουν αυτά τα παπούτσια τα φοράς με καλσόν και midi γραμμή δίνοντας στο ντύσιμο σου αέρα από fashionista.

House shoes

Bottega Veneta/Picture by: SplashNews.com

Το στιλ σπιτιού έχει κάνει εμφάνιση και στα shoe trends,  με υπέροχα σχέδια που δεν τα φοράς μέσα στο σπίτι μόνο, αλλά και έξω. Η μπότα κάλτσα από πλεκτό ύφασμα που είδαμε στην επίδειξη της Bottega Veneta, ή τα  clogs της Loewe, αποτελούν μερικά από τα σχέδια που δίνουν το ύφος αυτής τη cozy τάσης.

Wedges

Ferragamo/Photo by Justin Shin/Getty Images

To αντίθετο από τα sexy τακούνια αυτό το σταθερό στιλ που θα σε… σώσει από όλα τα ατυχήματα που έχουν τα higheels. Είδαμε να  είναι must στα runway των: Ferragamao, Louis Vuitton, Dior Molly Goddard και Chloe. Άνεση και στιλ λοιπόν, σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Mary Janes

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RODARTE (@rodarte)

Tα Μary Janes -τα αγαπημένα παπούτσια της Alexa Chung- φέτος είναι τάση και θα βλέπεις παντού. Φόρεσε τα με jean η με φούστες και καλσόν και δώσε την πιο χαριτωμένη λεπτομέρεια στο ντύσιμο σου!

Lace it up

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roberto Cavalli (@roberto_cavalli)

Πολλές συλλογές για το  φθινοπώρου/χειμώνα 2023 απέτισαν φόρο τιμής στη Vivienne Westwood. Έτσι η punk αισθητική της βγήκε και στα παπούτσια της σεζόν, με αρβιλάκια, lace up μποτάκια και αγκράφες να κάνουν δυναμική εμφάνιση.Το τέλειο εδώ είναι η πρακτικότητα που έχουν όλα αυτά τα σχέδια, δίνοντας τους μία θέση στο 24hour στιλ μας.

Τake me higher

Courtesy of Isabel Marant

H over the knee μπότα έχει θέση στην ντουλάπα μας εδώ και  πολλές σεζόν, αλλά για το φέτος θα την δεις σε μία πιο slouch εκδοχή.Τα χρώματα παραμένουν κλασικά, ενώ κυριαρχεί η suede εκδοχή. Είναι σίγουρα ένα σχέδιο που απογειώνει και τα πιο αδιάφορα στιλ.

Denim

Courtesy of Isabel Marant

Το denim γίνεται πιο ευέλικτο αυτό τον χειμώνα με την Isabel Marant και την Etro να μας δείχνουν κομψά denim παπούτσια που θα προσθέσουν twist, είτε πρόκειται για καθημερινό είτε για βραδινό στιλ.

Φιόγκοι

Chanel /Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τα  θηλυκά διακοσμητικά στοιχεία διακόσμησαν πολλά σχέδια στις πασαρέλες, αλλά ο φιόγκος που είδαμε στους οίκους Chanel, Loewe και Versace θα σε κάνει να γλυκάνεις την εμφάνιση σου με το πιο cute στοιχείο.

Men’s World

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miu Miu (@miumiu)

Από το λευκό πουκάμισο μέχρι την γραβάτα, φέτος δανειζόμαστε πολλά στοιχεία από την ανδρική ντουλάπα. Τα ανδρικά  brogues  λοιπόν δεν θα έλειπαν από τα shoe trends και είναι αυτά που θα κάνουν ακόμη πιο  άνετα το masculine look σου.

Red Alert

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchy)

Το  κόκκινο χρώμα αναδείχθηκε σε βασικό χρώμα αυτή τη σεζόν και η υιοθέτησή του και στα παπούτσια είναι σίγουρα μία τολμηρή κίνηση. Φέτος λοιπόν ένα  ζευγάρι κόκκινο παπούτσια είναι  σίγουρα  η  ιδανική πρόταση μία ladylike εμφάνιση.

Read More

And More