Παπούτσια: Οι κυρίαρχες τάσεις για τον φετινό χειμώνα

Ναι, ξέρουμε, περάσαμε έναν ολόκληρο χρόνο με παντόφλες, οπότε θα χρειαστούμε μια μικρή περίοδο προσαρμογής, μέχρι να αποφασίσουμε να βάλουμε ξανά  τις glam γόβες μας ή τα sparkling πέδιλά μας! Τα καλά νέα για φέτος είναι ότι οι σχεδιαστές έχουν λάβει υπόψη τους όλα αυτά τα ζητήματα και τα σχέδιά τους, ευτυχώς, στηρίζονται σε αυτήν την ψυχολογία επανένταξης! Τα νέα σχέδια είναι εδώ, για να μας εμπνεύσουν να ξαναβρούμε εύκολα τον παλιό καλό στιλάτο εαυτό μας!

Σχέδια υπάρχουν για όλες: μπότες, loafers, γόβες, παπούτσια Noughties και πολλά ακόμη κομμάτια στα φετινά χειμερινά catwalk, αφού οι σχεδιαστές τόλμησαν να ονειρευτούν έναν τρόπο ζωής που θα μας επιτρέπει  ξανά να βγούμε να διασκεδάσουμε, να συναντήσουμε φίλους και να ταξιδέψουμε!

Δες το αφιέρωμα με τα πιο δυνατά shoe trends της σεζόν και κράτα αυτό: “Τhese shoes are made for walking”!

Μπότες για την εξοχή

 

@miumiu

Ιππασία, τρέξιμο, πεζοπορία, ποδηλασία· μετά από έναν χρόνο απραξίας, οι σχεδιαστές βγήκαν στον υπέροχο εξωτερικό χώρο και, για το φθινόπωρο, μας καλούν με τα σχέδιά τους να ξεκινήσουμε τις outdoor δραστηριότητες ή απλά να βάλουμε κάτι από αυτές στο καθημερινό μας  ντύσιμο. Από τη Max Mara έως και την Gucci, γαλότσες ή μπότες ιππασίας, καθώς και οι μοναδικές Moon Boot της  Chloé, μας καλούν για μία χειμερινή… περιπέτεια !

Cowboy boots

Isabel Marant/Splash

Οι μπότες και το φθινόπωρο-χειμώνας πάνε μαζί! Αν έχεις την  αμφιβολία για το πότε ακριβώς είναι η κατάλληλη εποχή για να φορέσουμε μπότες, τότε θα σου πω ότι πλέον υπάρχει το κατάλληλο σχέδιο για αυτήν τη μεταβατική  περίοδο, που έχει την έγκριση των fashion experts, και είναι οι  Western-style ή Cowbot boots. Ειδικά  αυτές που σταματούν στο ύψος του αστραγάλου, είναι χαρακτηριστικό σχέδιο της Isabel Marant και, ναι, μπορείς φορώντας τις να κάνεις άπειρους συνδυασμούς από …αύριο κιόλας.

Πλατφόρμα

@versace

Μία τάση που είδαμε να εμφανίζεται σε  πολλές συλλογές όπως αυτές των Versace, Moschino, Erdem, Prada κ.ά, είναι αυτή της high-ski πλατφόρμας. Οι πλατφόρμες αποκτούν μπόλικο ύψος, δανείζονται σε πολλές περιπτώσεις ρετρό ύφος και έρχονται να αναλάβουν τον ρόλο του παπουτσιού που γίνεται η ιδανική εναλλακτική των stilettos. Είτε ως platform pumps είτε ως flatforms, είναι η πιο updated πρόταση για τις φθινοπωρινές εμφανίσεις, ενώ αναλαμβάνουν να παραδώσουν τη σκυτάλη και στις platforms boots που θα κυριαρχήσουν στο στιλ του χειμώνα. 

Μπότες …γενικά!

Fendi/Splash

Αν δεν έχετε επενδύσει ακόμη σε ένα ζευγάρι κομψές δερμάτινες μπότες, λοιπόν, αυτή θα μπορούσε να είναι η χρονιά σας, αφού οι  μπότες, είτε μέχρι το γόνατο είτε over the knee, ξεπέρασαν κάθε άλλο σχέδιο στα χειμερινά catwalks. Oίκοι όπως οι Hermès, Fendi, Michael Kors και Louis Vuitton μας θέλουν ντυμένες με χειμερινά σύνολα και δερμάτινες μπότες, κάνοντας σοφιστικέ εμφανίσεις μέσα στον χειμώνα που μας έρχεται!

Hot Fuzz…

Chloe/Splash

Κάτι να μας θυμίζει τις παντόφλες που φορέσαμε αποκλειστικά την προηγούμενη χρονιά! Διάσημοι οίκοι όπως Altuzarra, Simone Rocha, Coach και  Chloé ολοκλήρωσαν τις collection τους με άνετα ζεστά γούνινα slides ή mules, δίνοντας παράταση στην cozy αίσθηση της προηγούμενης χρονιάς!

Leading lady

@saintlaurent

Κλασική αξία και διαχρονικά κομψή επιλογή, οι γόβες είναι πάντα μέσα στην ντουλάπα και στην… καρδιά μας! Οι σχεδιαστές πήραν σχέδια από όλες τις δεκαετίες και μας προσφέρουν επιλογές για όλα τα γούστα, με βασικό στοιχείο… την απόλυτη θηλυκότητα! Κάτι που αναζητούσαμε πέρσι, αλλά φέτος θα πρέπει να το επαναφέρουμε με τέτοιες φίνες λεπτομέρειες!

Μεταλλικά

@victoriabeckham

Η Victoria Βeckham ήταν ξεκάθαρη, φέτος επιστρέφουμε στο glam και μπορεί τα φορέματά της να έχουν χαλαρές minimal γραμμές, οι μπότες όμως που τα συνδυάζει έχουν στρας, λάμψη και μεταλλικέ αποχρώσεις! Είσαι έτοιμη να ακολουθήσεις τη λαμπερή αυτή τάση, κάνοντας ίσως τη μεγάλη ανατροπή για τη φετινή σεζόν;

Κολέγιο

Gucci/Getty

Στα πλαίσια της άνεσης και της χαλαρής διάθεσης που σίγουρα θα μας συνοδεύει και αυτήν τη σεζόν –εφόσον πέρσι ήταν η μοναδική που είχαμε λόγω καραντίνας– οι σχεδιαστές έδωσαν βαρύτητα στα flat σχέδια. Έτσι τα loafers που θυμίζουν… κολέγιο είναι πρώτα στη λίστα με τις τάσεις της σεζόν. Με κουστούμια και φορέματα, με κάλτσες η οπάκ καλσόν, τα στιλάτα αυτά δερμάτινα παπούτσια θα μας γυρίσουν πίσω στις ανέμελες στιγμές των μαθητικών μας χρόνων και θα δώσουν cute details στις εμφανίσεις στις οποίες θα τα προσθέσουμε αυτήν τη σεζόν.

 

 

 

 

Read More

And More