Paris Fashion Week F/W 2014: Τι έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι για τον επόμενο χειμώνα (part 1)!

Η περίοδος των εβδομάδων μόδας στις μητροπόλεις του κόσμου έφτασε στο τέλος της και μαζί της ολοκληρώθηκαν και τα shows που καθορίζουν το στιλ της επόμενης χειμερινής σεζόν.

Στην πόλη του φωτός λοιπόν, το Παρίσι, οι οίκοι παρουσίασαν τα fashion trends για την επόμενη σεζόν και εμείς με τη σειρά μας σου παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος των catwalks και τις προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών, για να πάρεις μια γεύση για το τι πρόκειται να φορεθεί τo επόμενο φθινόπωρο-χειμώνα…

BALENCIAGA

Με την τρίτη εμφάνιση του στα catwalks στο τιμόνι τoυ oίκου Balenciaga, ο Alexander Wang συνεχίζει να εμποτίζει με αθλητικά στοιχεία τη συλλογή του brand για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014.Το περίγραμμα για τη νέα σεζόν έχει εκσυγχρονιστεί με έμφαση στην ενδύματα, συμπεριλαμβανομένων των fisherman-inspired μπουφάν και πουλόβερ που με χρηστικά φερμουάρ και γάντζους. Tα πουλόβερ και τα παλτά με τολμηρές πινελιές νέον σίγουρα έδειξαν την επιρροή του Wang, ενώ οι τσάντες για τιν χειμώμα έρχονται τη μορφή των shοpping bags, αλλά από ασυνήθιστα υλικά. Luxe crocodile και τελειώματα από δέρμα καλύπτουν τις μίνι και μεγάλες εκδόσεις τους σε πολύχρωμες και ουδέτερες αποχρώσεις.

BALMAIN

Ενώ την περασμένη σεζόν βρήκε την έμπνευση στo στιλ της δεκαετίας του ’90 για το το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 ο Olivier Rousteing για τον Balmain πήρε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση με ehnicεπιρροή. H Balmain γυναίκα φοράει φούστες bandeau και military- inspired σακάκια με τονισμένη μέση. Τα tops έχουν τελειώματα peplum και συνδυάζονται με δερμάτινα παντελόνια ή opaque καλσόν. Εστιάζοντας στις λεπτομέρειες, πρέπει να εκτιμήσουμε τα φορέματα και τις φούστες από σχοινί, καθώς και τα μπαμπού τακούνια στιλέτο, χαραγμένα με περίπλοκα σχέδια.

CELINE

Μετά τα ζωγραφικά prints της περασμένης σεζόν, η Phoebe Philo προσφέρει μια πιο απλοποιημένη εικόνα για το φθινόπωρινή συλλογή του brand. Μια απλοποιημένη συλλογή δεν σημαίνει όμως απαραίτητα και minimal. Η γυναίκα Céline φοράει prints με τη μορφή των leopards, καρό λεπτομέρειες σε sky-blue απόχρωση και φωτεινά κίτρινα χρώματα, καθώς και διακοσμητικά σε σχήμα κρυστάλλων απλικαρισμένα σε φορέματα και παλτά.

CHLOE

Το απαλό, χαλαρό attitude της γυναίκας Chloe έγινε πιο σκληρό για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνα 2014. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Clare Waight Keller διατήρησε τις εύκολές, tomboyish γραμμές του σε ένα χρωματικό μείγμα από ουδέτερα και παστέλ. Ωστόσο, τα looks εμπλουτίστηκαν με πολύχρωμες γούνες και βολάν για μια αίσθηση έκπληξης στην ντουλάπα της γυναίκας Chloe.

CHRISTIAN DIOR

Μέχρι τώρα, το όραμα του Raf Simons για τη γυναίκα Dior είναι σαφές. Μια εκσυγχρονισμένη σιλουέτα με απρόσμενες πιελιές χρώματος που τιμά επίσης την κληρονομιά του οίκου. Για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014 η Dior γυναίκα φοράει την εικονικό σακάκι οίκου σε συνδυασμό με slim-fit παντελόνια σε αποχρώσεις του φούξια, του saphire blue και του κίτρινου. Άλλοτε φοράει πρωινά φορέματα με απρόσμενες σχισμές, αποκαλύπτοντας χρωματιστές λεπτομέρειες.

DRIES VAN NOTEN

Ο Βέλγος σχεδιαστής Dries Van Noten έφερε ένα 40’s twist στη συλλογή του για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014. Οι ladylike σιλουέτες του φθινοπώρου ήταν χαλαρές, με φούστες κάτω από το γόνατο καθώς και θηλυκές μπλούζες με μανίκια μέχρι τους αγκώνες. Έντονα ήταν και τα διακοσμητικά στοιχεία για τη νέα σεζόν. Είτε με τη μορφή παγιέτας ή γούνας ή ακόμη και μεγάλου μεγέθους κορσάζ λουλουδιών κοσμούσαν τα tops φέρνοντας τη χλιδή στην καθημερινότητα της γυναίκας Van Noten.

ISABEL MARANT

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια Isabel Marant έφερε μια νέα προσέγγιση στη συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 του επώνυμου brand της. Στο πρώην μποέμ κορίτσι δόθηκε ένας κάπως boyish χαρακτήρας με μια συλλογή από υπερμεγέθη παντελόνια, σακάκια με ογκώδεις και υπερβολικούς ώμους αλλά και grungy καρό prints. Παρά την tomboyish εμφάνιση, η γυναίκα Marant κράτησε μια θηλυκή πινελιά με παγιέτες να διακοσμούν πουλόβερ και φούστες όπως και απρόσμενα βολάν.

KENZO

Για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014, οι σχεδιαστές του Kenzo Carol Lim & Humberto Leon έπαιξαν με τις αναλογίες-αντιπαραθέτοντας full και πλισέ φούστες με πουλόβερ ή μπλούζες με πτυχώσεις που θύμιζαν origami-με ίσια παντελόνια. Η χρωματική παλέτα περιλάμβανε μαύρο, γκρι, πράσινο και πορτοκαλί.

LANVIN

Μετά τη συλλογή της περασμένης σεζόν που εστίαζε στα metallics, για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014 ο Alber Elbaz δημιούργησε μια συλλογή για τον οίκο Lanvin γεμάτη διακοσμητικές λεπτομέρειες και ογκώδη κομμάτια. Το άνοιγμα έγινε σε μια δραματική νότα με μοντέλα να περπατούν φορώντας καπέλα στολισμένα με φτερά σε συνδυασμό με ασύμμετρες φούστες και ξεφτισμένα ρούχα από τουίντ. Στη συνέχεια, το show προχώρησε σε μια πιο σύγχρονη σιλουέτα με πλισέ φούστες, δερμάτινα φορέματα και καμπαρντίνες αλλα και ευρύχωρα φορέματα διακοσμημένα με χάντρες.

VICTOR & ROLF

Οι Viktor & Rolf για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 βρήκαν την έμπνευση στο γκρι V-neck πουλόβερ. Η χρωματική παλέτα ήταν αρκετά υποτονική καθώς ολόκληρη η συλλογή χαρακτήριστηκε από τις αποχρώσεις του γκρι που εμπλουτίστηκαν αργότερα με την παράθεση του γαλάζιου και του κοραλί. Παραδόξως, το πουλόβερ παίρνει πολλές μορφές. Από ένα επίμηκες μάλλινο φόρεμα με άνισο ποδόγυρο μέχρι το εμπνευσμένο από το moto cross πουλόβερ με έντονα, graphic μοτίβα.

Read More

And More