Paris Fashion Week F/W 2014: Τι έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι για τον επόμενο χειμώνα (part 2)!

Μπορεί η Άνοιξη να μπήκε και εμείς να ξεμυαλιζόμαστε σιγά σιγά με τα ανάλαφρα ρούχα και τα έντονα χρώματα αλλά η μόδα θέλει να μας κρατάει σε εγρήγορση δείχνοντάς μας ήδη τις τάσεις του επόμενου χειμώνα. Το ταξίδι της μόδας ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και στο Παρίσι έριξε την αυλαία του με τις νέες γραμμές, τα σχέδια, τα υφάσματα, τα σχήματα, τα αξεσουάρ και τα πανωφόρια που έρχονται να δημιουργήσουν ήδη το ύφος και την αισθητική που θα επικρατήσει την επόμενη σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν και το 2ο μέρος των shows που ολοκλήρωσαν την Εβδομάδα μόδας του Παρισιού για να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα φορέσουμε τον επόμενο χειμώνα…

CHANEL
///
Σε ένα σκηνικό από σούπερ μάρκετ με φρούτα, και κονσέρβες, η συλλογή Chanel για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 παίρνει στοιχεία από την πολυτέλεια του καταναλωτισμού σε μια εποχή από casual στιλ. Συνεχίζοντας από το couture show οπου σταμάτησε, ο Karl Lagerfeld παρουσίασε και πάλι την υψηλή μόδα με αθλητικά παπούτσια. Αυτή τη φορά τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με πολύχρωμα sneakers στολισμένα με τουίντ, καθώς και στην over-the-knee εκδοχή τους. Όσο για τα ρούχα, υπάρχει μια ισορροπία της πολυτέλειας και του σπορ vibe. Τα tops έχουν τονισμένη μέση και συνδυάζονται με φαρδιά παντελόνια από μεταλλικό ύφασμα ή τουίντ.

GIVENCHY
///
Η γυναίκα Givenchy, για τον επόμενο χειμώνα φοράει μεταξωτά tops με μαλακές πτυχές, φορέματα μήκους εως το γόνατο από το ίδιο υλικό και ογκώδη γούνινα παλτά. Τα patterns έρχονται με τη μορφή των animal prints και με μοτίβα εμπνευσμένα από την πεταλούδα ενώ η Mariacarla Boscono έκανε δυνατό φινάλε με ένα εντυπωσιακό κορσάζ σε συνδυασμό με μια μαύρη πλισέ φούστα σε καθαρή γραμμή.

HERMES
//
Ο Christophe Lemaire για τον οίκο Hermès παρουσίασε μια συλλογή για φθινόπωρο-χειμώνα 2014 -εμπνευσμένη από την ανδρική γκαρνταρόμπα. Η χαλαρή ραπτική κυριαρχεί στα κοστούμια, με μακριά παλτά και φαρδιά παντελόνια σε μια κυκλοθυμική χρωματική παλέτα του γκρι, του καφέ, του κίτρινου και του πορτοκαλί που παίζει στη φθινοπωρινή σεζόν. Αλλού, η γυναίκα Hermès φοράει φούστες με μήκος έως τον αστράγαλο και φορέματα από χυτά υφάσματα διατηρώντας το χαλαρό θέμα της συλλογής του.

LOUIS VUITTON
///
Στην πρώτη συλλογή του στο τιμόνι της Louis Vuitton, ο Nicolas Ghesquière δημιούργησε το όραμά του για το brand με μια κομψή και σύγχρονη συλλογή για το φθινόπωρο – χειμώνα 2014. Η σιλουέτα αυτή τη σεζόν χαρακτηρίστηκε από ψηλόμεσες φούστες σε γραμμή A σε συνδυασμό με μακρυμάνικα ή αμάνικα tops με φουτουριστικά prints. Με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα , υπάρχει κάτι αρκετά μοντέρνο στο look, στις αποχρώσεις του μπορντό, του μουσταρδί και του καφέ. Το αξεσουάρ της γυναίκας Louis Vuitton είναι μια πολύ μικρή τσάντα με το λογότυπο LV – που συνδέει τη σύγχρονη ματιά του Ghesquiere με την κληρονομιά του οίκου.

ALEXANDER MCQUEEN
///
Για την χειμερινή συλλογή του Alexander McQueen για το 2014 η Sarah Burton επέστρεψε στο Ελισαβετιανές σιλουέτες που την έχουν χαρακτηρίσει. Άγρια γούνινα παλτά, πλισέ φούστες σε γραμμή Α και φορέματα κεντημένα με υπερμεγέθη κρύσταλλα έφεραν στην πασαρέλα την ατμόσφαιρα ενός σκοτεινού παραμυθιού.

MIU MIU

Λαμβάνοντας το σύνθημα από την αθλητική τάση, το κορίτσι Miu Miu γίνεται sporty για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014. Η Miuccia Prada δημιούργησε μια συλλογή από μπουφάν του σκι σε παστέλ χρώματα με μεταλλικά φινιρίσματα, flirty μίνι φούστες και νάιλον γιλέκα φέρνοντας έναν αέρα από τη δεκαετία του ’70. Τα παλτά είναι oversized αλλά διατηρούν ένα σεξαπίλ σε συνδυασμό με ελαφριά tops. Το κορίτσι Miu Miu ολοκληρώνει το look του με see-through μπότες από PVC και μυτερές γόβες.

SAINT LAURENT

Μετά από μια grunge και στη συνέχεια μια 80s επιρροή, ο Hedi Slimane για τον οίκο Saint Laurent, εμπνεύστηκε από την δεκαετία του ’60 για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει φούστες σε γραμμή Α, μίνι φορέματα, καθώς και μια σύγχρονη εκδοχή για το παλτό swing σε κυκλοθυμικά καρό. Το κορίτσι Saint Laurent φοράει είτε Mary Janes ή μπότες με glitter πρσθέτωντας πινελιές πολυτέλειας στο look του.

STELLA MCCARTNEY

Η Stella McCartney για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2014 παρουσίασε μια συλλογή με σπορ συμπεριφορά. Οι σιλουέτες είναι χαλαρές και τα πανωφόρια υπερμεγέθη, δεν λείπουν όμως οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά. Τα φορέματα με κρόσσια που κρέμονται γύρω από το σώμα σε κόκκινο, μπλε και πράσινο στο τέλος της συλλογής φέρνουν μια θηλυκή νότα. Το ογκώδες όμως ανδροειδές παπούτσι επαναφέρει το look πίσω στην πρακτικότητα.

VALENTINO

Μετά την εμπνευσμένη από την Opera συλλογή της περασμένης σεζόν, οι σχεδιαστές του Valentino, Maria Grazia Chiuri και Pier Paolo Piccioli επηρεάστηκαν από την ιταλική pop art του ’60 για τη συλλογή φθινόπωρο-χειμώνας 2014. Ανοίγοντας τη νέα σεζόν με τα πουά πολύχρωμα κομμάτια, ήταν σαφές ότι το φθινόπωρο θα έχει τολμηρά prints. Diamond cuts, πεταλούδες μπροκάρ και τριαντάφυλλα ήταν μόνο μερικά από τα σχήματα και τις υφές της σεζόν ενώ η σιλουέτα παραμένει συνεπής στο όραμα των σχεδιαστών για τη γυναίκα Valentino.

GIAMBATTISTA VALLI

Ενώ την περασμένη σεζόν ο Giambattista Valli επικεντρώθηκε στα florals, η συλλογή του για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 είχε να κάνει με αφηρημένα σχέδια και υφές, με εξαιρετικά ladylike χαρακτήρα. Η σιλουέτα αυτή τη σεζόν παίζει με μια γλυπτική μορφή- φούστες και παλτά που θυμίζουν κουκούλι, με ύψος πάνω από το γόνατο στις αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του βυσσινί, του μαύρου και του λευκού. Τα υφάσματα περιλαμβάνυν λεπτή δαντέλα, τολμηρά μεταλλικά και πλούσια μπροκάρ ενώ η ρομαντική διάθεση κάνει έντονη την παρουσία της.

Read More

And More