Ποιος είπε ότι το λευκό ανήκει στο Καλοκαίρι; Η μόδα προτείνει το λευκό πανωφόρι για τον Χειμώνα…

Το λευκό πανωφόρι πάντα με προβλημάτιζε αφού δεν ήμουν σίγουρη για το πως να το φορέσω αλλά και για το κατά πόσο είναι μία κομψή επιλογή. Σίγουρα είναι, αλλά μέσα από τη λευκή ανασφάλεια που με διακατέχει έφτασα σε συμπεράσματα…
Όπως: Για να είναι ένα λευκό πανωφόρι μία κομψή επιλογή πρέπει η ποιότητά του να είναι άριστη. Και φυσικά πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία “γυναίκα κοκέτα” που δεν λερώνει τα ρούχα της με make up, ούτε συχνάζει σε μέρη που η πιθανότητα να εκτοξευθούν ποτά επάνω της είναι υψηλές. Με λίγα λόγια δεν το απέκτησα μέχρι την ώρα που σου γράφω αυτές τις γραμμές αλλά δεν έχασα την ευκαιρία να το θαυμάσω στα catwalks.

Το λευκό είναι ένα χρώμα αριστοκρατικό που με τίποτα δεν μπορεί να μην το κοιτάξεις σε μία φωτογράφιση ή σε μία βιτρίνα. Με αφορμή λοιπόν τον καταιγισμό από λευκά πανωφόρια στις πασαρέλες σου συγκεντρώνω τα πιο κομψά, ιδιαίτερα και μοδάτα κομμάτια που σε κάνουν να σκέφτεσαι σοβαρά να αποκτήσεις ένα…


Από αριστερά: Alexander McQueen, Barbara Bui, Chanel

Οι μεγάλοι οίκοι βγάζουν λευκά jackets σε πολλά και διαφορετικά στιλ ώστε να επιλέξεις αυτό που είναι πιο κοντά στον χαρακτήρα σου. Μακρύ μεσάτο με γούνινες λεπτομέρειες, casual jackets με μαύρο δέρμα ή το κλασικό σακάκι του οίκου Chanel.

To λευκό jacket είναι από τις πιο καλόγουστες επιλογές που μπορείς να κάνεις αφού μπορείς να το φορέσεις με δερμάτινο παντελόνι, με τζιν ακόμη και με τη φούστα σου. Αν θέλεις κάτι λευκό στη ζωή σου αυτή είναι η σωστότερη επιλογή!


Από αριστερά: John Galliano, Hakaan, Hermes

Tα πανωφόρια σε πιο κλασική γραμμή που παραπέμπουν σε κάπα θα δώσουν αέρα θηλυκής φινέτσας στο ντύσιμό σου. Ένα κομμάτι ιδανικό και για πιο μεγάλες ηλικίες που θα μπορέσουν να προσαρμόσουν τον γούνινο γιακά και να το υποστηρίξουν με τα ανάλογα αξεσουάρ.

Ενώ μία λευκή γούνα είναι καλό να την προτιμήσεις σε απόχρωση ζαχαρί – λευκή ώστε να αποκτήσει διαχρονικότητα.


Από αριστερά: Guy Laroche, Loewe, Burberrys Prosum

Τα πανωφόρια τύπου καμπαρντίνα υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στην επικαιρότητα και έχουν αγαπηθεί πολύ. Το θέμα είναι αν θέλεις να επιλέξεις μία λευκή καμπαρντίνα για την καθημερινότητά σου… Σίγουρα η απάντηση είναι θετική αλλά σκέψου δύο φορές πριν πράξεις απαντώντας σε βασικές ερωτήσεις: Θα σε διευκολύνει το χρώμα μέσα στην καθημερινότητά σου; Θα ταιριάζει με τα ρούχα σου; Θα κολακεύει το σώμα σου;


Από αριστερά: Ιsabel Marant, Prada, Versace

Yπάρχει φυσικά και η πιο ροκ πλευρά του λευκού, αυτή της λευκής υπερβολικής γούνας που σε καθηλώνει. Επέλεξέ την αν μπορείς εστιάζοντας την προσοχή σου στην καλή ποιότητα της τρίχας. Ενώ τα παλτό με έντονους γιακάδες ή ακόμη και με γούνινες λεπτομέρειες θα δώσουν χαρακτήρα στο ντύσιμο σου.


Από αριστερά: Yves Saint Laurent, Moschino, Max Mara

Αν έχεις πιο παιχνιδιάρικη διάθεση τότε σίγουρα έχεις δει σε editorials και σε έχουν εντυπωσιάσει τα παλτό από φτερά που σαφέστατα είναι εντυπωσιακά αλλά δεν αποτελούν και την πιο πρακτική σου επιλογή. Το ίδιο και το λευκό μακρύ σακάκι που θυμίζει σμόκιν από αντρικό κοστούμι. Σίγουρα εντυπωσιακό χώρις όμως να αποτελεί επιλογή διαχρονική αφού με το που εκλείψει η ανδρόγυνη τάση δεν θα ξέρεις τι να το κάνεις. Ένα κομψό λευκό σακάκι πάλι, θα σε δικαιώσει αφού φοριέται ποικιλοτρόπως και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!


Από αριστερά: Salvatore Ferragamo, Scognamilio

Για το τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει ο ορισμός του λευκού παλτό. Είναι αυτό σε ίσια γραμμή και σε κατάλευκη απόχρωση με έντονους ώμους που αν το επιλέξεις θα το κρατήσεις μία ζωή. Ενώ από τις συλλογές δεν έλειψαν και τα πιο σπορ κομμάτια όπως τα κοντά μέχρι τη μέση jackets αλλά και τα γούνινα γιλέκα που μπορούν να σε συνοδεύσουν μέσα στην καθημερινότητα σου.

Read More

And More