Πως να φορέσεις το σορτσάκι, τη ζιπ κιλότ, τη βερμούδα! Τι να προσέξεις, τι παπούτσια να επιλέξεις

Θα ξέρεις ήδη πως τα σορτσάκια ή οι βερμούδες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μόδα τις τελευταίες σεζόν. Πως φοριούνται όμως; Πως μπορείς να αποφύγεις να μην είναι προκλητικά και σωστά συνδυασμένα; Τι φοράς το πρωί και τι το βράδυ;

Πολλές οι ερωτήσεις και ναι ενώ οι ικανότητές σου για να συνδυάσεις ένα παντελόνι ή μια φούστα είναι πολλές, όταν τα πράγματα φτάνουν στα σορτσάκια και τις βρεμούδες σαν να χρειαζόμαστε λίγη extra καθοδήγηση! Πριν αρχίσεις τις σκέψεις θυμήσου πως καθοριστικό ρόλο παίζουν τα πόδια σου αλλά και ο σωματότυπος σου. Για να δούμε πιο αναλυτικά…

ΣΟΡΤΣΑΚΙ

Από αριστερά: Fendi, Fendi

Οι γυναίκες με σωματότυπο petite ή μήλο (που συνήθως έχουν ψηλά αδύνατα πόδια) είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξουν ακόμη και sexy πολύ στενά κοντά σορτσάκια, και το αποτέλεσμα να μην φαίνεται προκλητικό. Αυτό δεν ισχύει για τις γυναίκες με καμπύλες ή με τις γυναίκες που έχουν σωματότυπο αχλάδι. Για να σε βοηθήσω περισσότερο ένα σορτσάκι σε μία γυναίκα με τις αναλογίες της Blake Lively δεν φαίνεται λάθος ενώ σε μία γυναίκα όπως η Kim Kardashian θα αποδειχθεί μοιραίο λάθος.

Πως να το συνδυάσω;
Πάντα ισορροπία! Είναι μία λέξη που πρέπει καλά να θυμάσαι όπως κάνεις άλλωστε κι όταν πρόκειται να φορέσεις πολύ κοντή φούστα. Αν επιλέξεις ένα κοντό σορτσάκι συνδύασέ το με ένα κομψό πουκάμισο κι ένα oversized σακάκι ενώ πρέπει να είσαι διπλά συντηρητική αν δεν φορέσεις κάποιο σκούρο καλσόν. Μία πολύ καλή ιδέα για βραδινή έξοδο.

Τι παπούτσια να επιλέξω;
Τα ψηλά παπούτσια δεν είναι απαραίτητα είναι όμως πολύ καλή ιδέα να τα επιλέξεις. Αμέσως θα κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά και αδύνατα. Ενώ το ανδρόγυνο στοιχείο του look θα εξαλειφθεί όταν στα πόδια σου βάλεις πέδιλα stilettos. Απόφυγε εκείνα που κόβουν τα πόδια σε δύο μέρη όπως είναι τα ankle boots.

ΒΕΡΜΟΥΔΑ


Από αριστερά: Paul&Joe, Paul&Joe

Επέλεξε μία πιο casual chic γραμμή, συνδυασέ την σωστά ώστε να αποφύγεις τα πολύ τολμηρά looks αλλά και τα σύνολα… παραλίας.

Πως να το συνδυάσω;
Συνδύασέ την με μαύρο οπάκ καλσόν, ένα κομψό t-shirt κλειστό στο λαιμό, πουκάμισο ή ακόμη και πουλόβερ. Φόρεσέ το μέσα από τη βερμούδα σου και θα δεις ένα ωραίο αποτέλεσμα στον καθρέφτη σου. Ένα μακρύ σακάκι θα καλύψει το πίσω μέρος της βερμούδας σου που πολλές φορές αγκαλιάζει τους γλουτούς και δίνει αφορμές για σχόλια οπότε η ισορροπία δίνει το πράσινο φως ακόμη και στο γραφείο.

Τι παπούτσια να επιλέξω;
Τα τακούνια δεν είναι πάντα πρακτικά για μέσα στην ημέρα οπότε αντικατέστησέ τα με ένα ζευγάρι oxfords ή μπαλαρίνες.
Αν φορέσεις μαύρο σκούρο καλσόν και τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο ή απλά δεν θέλεις να προκαλέσεις με την κοντή επιλογή σου επέλεξε παπούτσια σε μαύρη ή σκούρα απόχρωση ώστε να μην κόβουν το σώμα σου και να μην τονίζουν ατέλειες.

+ SIZE


Από αριστερά: Chloe, Paul&Joe

Η βερμούδα σε πιο loose γραμμή είναι ανεπιφύλαχτα για τις γυναίκες που το σώμα τους δεν επιτρέπει τα αποκαλυπτικά σορτς.

Πως να την συνδυάσω;
Με ένα τοπ σε πιο καλή ποιότητα και γραμμή loose ώστε να μην τονίσεις τις ατέλειες ούτε στην περιφέρεια ούτε και στην περιοχή της κοιλιάς. Ένώ μπορείς για πιο casual εμφάνιση να την φορέσεις με μακρύ πουλόβερ κι ένα ζευγάρι loafers.

Τι παπούτσια να επιλέξω;
Τα Loafers είναι ιδανικά και για πιο καλή εμφάνιση αρκεί το στιλ τους να το επιτρέπει. Φυσικά ένα ζευγάρι πλατφόρμες θα σε κάνουν να περπατάς με άνεση.

ΖΙΠ ΚΙΛΟΤ
Πολλές φορές αν τα κιλάκια σου δεν είναι ιδανικά ή απλά έχεις σωματότυπο αχλάδι κι έχεις μπουτάκια που σε γεμίζουν με ανασφάλεια απόφυγε να ρισκάρεις. Επίλεξε μία ζιπ κιλότ που θα ξεκινάει από τα κόκκαλα της λεκάνης σου και θα καλύπτει το γόνατο.

Πως να την συνδυάσεις;
Με ένα κομψό πουκάμισο που θα το φορέσεις από μέσα ώστε να δείξεις ότι το πάνω μέρος του σώματος σου είναι πιο αδύνατο. Με μία μπλούζα από δαντέλα κι ένα γιλέκο που θα επιλέξεις σε πιο ανοιχτή απόχρωση από την ζιπ κιλοτ σου ώστε να τονίσεις το πάνω μέρος.

Τι παπούτσια να επιλέξω;
Συνδύασε την με ψηλά λεπτά παπούτσια ώστε να κάνει το σώμα σου να φαίνεται πιο σμιλεμένο και ψηλό.

DRESS CODE


Από αριστερά: Chloe, Elie Saab

Δεν είναι απαγορευτικό να φορέσεις ζιπ κιλότ, βερμούδα ή ακόμη και σορτσάκι σε μία κοινωνική εκδήλωση ή ακόμη και σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Μία σκέψη αρκεί: ανδρόγυνο αποτέλεσμα.

Πως να το φορέσω;

Βάλε στο μυαλό σου πως φοράς κοστούμι και συνδύασε το σύνολό σου με ένα μεσάτο σακάκι και πουκάμισο κλειστό μέχρι επάνω. Αν πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού φόρεσε σκούρο μαύρο καλσόν. Ενώ μπορείς να παίξεις και με τις αποχρώσεις φορώντας βερμούδα σε χρώμα και μακριά πουκαμίσα και σακάκι σε γήινες αποχρώσεις από πάνω.

Τι παπούτσια να επιλέξω;
Επίλεξε ψηλές γόβες σε κλασική γραμμή για τη δουλειά ή ακόμη κι ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα oxfords. Και αν πας σε κάποια κοινωνική εκδήλωση ακόμη και τα πέδιλα θα δώσουν ένα γεμάτο στιλ αποτέλεσμα.

GLAM – SEXY


Από αριστερά: Dior, Chloe

Ένα κοντό σορτσάκι είναι πάντα sexy επιλογή για βραδινή έξοδο ιδιαίτερα αν τα πόδια σου είναι ψηλά και αδύνατα.

Πως να το συνδυάσεις;
Με μια μπλούζα σε loose γραμμή ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του γυμνού ποδιού και του πάνω μέρους του σώματός σου. Επίσης μπορείς κάτω από πολύ κοντό φόρεμα να επιλέξεις να βάλεις ένα σορτσάκι που θα σου δώσει ευχέρεια στις κινήσεις σου.

Τι παπούτσια να το συνδυάσω;
Απόφυγε τις γόβες και επίλεξε ψηλά πέδιλα που θα κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά και ψηλά. Επίσης ένα ζευγάρι nude peep toes θα είναι μία πολύ ασφαλής επιλογή.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΡΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΝΕ “κλικ” εδώ

Read More

And More