Τα ναι και τα όχι του καλοκαιρινού στιλ!

Υπάρχουν μερικά trends που ακολουθούμε πιστά και κάποια άλλα που αποφεύγουμε. Ανάλογα τη σεζόν, το έτος, την εποχή. Έτσι είναι η μόδα! Και ειδικά αν είσαι πιστός οπαδός της, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.

Για να αποφύγεις, λοιπόν, τυχόν λάθη και να επιλέξεις το σωστό δρόμο, αποφάσισα να ετοιμάσω ένα θέμα για να έχεις ένα στιλιστικό οδηγό στις αγορές και στις εμφανίσεις σου. Για να ξέρεις τι να πάρεις και τι όχι. Τι να αποφύγεις και σε τι να πεις ναι! Και αναρωτιέσαι γιατί αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου αυτές τις συμβουλές και όχι στην αρχή της σεζόν. Γιατί αγαπητή μου αναγνώστρια τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος. Τώρα θα κάνεις τις πιο σημαντικές αγορές, μιας και είναι οι εκπτώσεις. Τώρα που θα πας διακοπές θα δώσεις μεγαλύτερη βάση στις εμφανίσεις σου.

Μετακινήσου προς τα κάτω και δες τι είναι “εντός” και τι “εκτόςμόδας το φετινό καλοκαίρι για να μην την πατήσεις…

Τα ναι…

1. Gingham prints
Είναι το καλοκαιρινό καρό και το print που πρέπει οπωσδήποτε να φορέσεις. Είναι λίγο ρετρό, είναι στιλάτο και μπορείς να το βρεις σε ασπρόμαυρο χρώμα, κόκκινο, κίτρινο, σιέλ. Ότι και να επιλέξεις είναι hot. Το συνδυάσεις με ψάθινα αξεσουάρ στο νησί ή με minimal στην πόλη.

2. Basket bags
Το όνομά τους δεν είναι τυχαίο. Είναι οι τσάντες παύλα καλάθια από ξύλινο υλικό. Σίγουρα τις έχεις δει σε pinterest, instagram και σε βιτρίνες καταστημάτων. Αν θες το στιλ σου να θεωρείται must τόλμησε να υιοθετήσεις μια. Ταιριάζει κυρίως με ρούχα σε αέρινες γραμμές, flat shoes και σε οποιοδήποτε summer style με cool vibe.

3. Ψηλόμεσα μαγιό
Όταν τα είδες πρώτη φορά, αρνήθηκες κατηγορηματικά να τα φορέσεις. Με τη δεύτερη ματιά όμως, άλλαξες γνώμη. Τα ψηλόμεσα μαγιό, εκτός του ότι είναι στιλάτα, μπορούν εύκολα να κρύψουν ατέλειες σε κοιλίτσα και περιφέρεια. Αν θες να έχεις sexy style επέλεξε ένα straps στο πλάι και είσαι οκ.

4. Statement πουκάμισο
Είναι τα πουκάμισα που έχουν μεγάλα μανίκια ή έξω την πλάτη ή γενικά έχουν ένα ιδιαίτερο cut. Είναι πολύ hot και σίγουρα θα τα ευχαριστηθείς πολύ. Γενικά μπορείς να τα συνδυάσεις με σορτς, pencil φούστες και γενικά ότι έχεις στην ντουλάπα σου και μπορεί να ταιριάξει.

5. Oversized σκουλαρίκια
Τα αγαπάμε! Και ξέρεις γιατί; Γιατί με μια μικρή λεπτομέρεια, μπορούν να μεταμορφώσουν όλο το style. Επέλεξε, λοιπόν, ένα ζευγάρι που ταιριάζει στη δική σου αισθητική και μην φοβηθείς να τα φορέσεις all day.


Τα όχι…

1. Harem pants
Οκ, μπορεί να είναι άνετα και να τα αγαπάς, αλλά το στιλ τύπου “Μάταλα” είναι πλέον ξεπερασμένο. Αν θέλεις κάτι το ίδιο άνετο και το ίδιο βολικό, επένδυσε σε ένα pyjama pants και σίγουρα η εμφάνισή σου θα είναι πιο ενημερωμένη.

2. Lingerie φόρεμα
Το φόρεσες πολύ μέσα στο χειμώνα, αλλά και την Άνοιξη! Το θέμα είναι όμως ότι τώρα δεν ταιριάζουν και τόσο. Όχι για κανέναν άλλο λόγω, αλλά θα σε κάνουν πολύ εύκολα να ζεσταθείς και να ιδρώσεις. Βλέπεις, αυτό το ύφασμα δεν ενδείκνυται για υψηλές θερμοκρασίες.

3. Skinny jeans
Όχι, δεν είναι γενικά εκτός μόδας. Μην το πετάξεις! Απλά άφησέ το στην ντουλάπα μέχρι να έρθει πάλι ο Σεπτέμβρης. Η στενή του γραμμή θα σε κάνει να ζεσταίνεσαι πολύ εύκολα. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα mom jeans ή μια ζιπ κιλότ από denim ύφασμα.

4. Κρόσσια
Τα τελευταία χρόνια τα φόρεσε πολύ. Δυστυχώς όμως, τα κρόσσια στα ρούχα δεν είναι πλέον trend. Αν σου αρέσουν τόσο πολύ, μπορείς απλά να επιλέξεις ένα αξεσουάρ που να έχει αυτήν τη λεπτομέρεια. Σε jackets, t-shirts, σορτς ξέχασέ τα.

5. Digital prints
Ξέρεις, αυτά τα prints με γεωμετρικά, γραμμικά σχέδια, που συνήθως έχουν έντονα χρώματα, προκαλούν αυτό που αποκαλούμε illusion και γενικά μπερδεύουν το μάτι, είναι don’t για φέτος. Την τιμητική τους έχουν τα tropical και floral prints που μπορείς άνετα να φορέσεις.

Read More

And More