Το παπούτσι που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις φέτος και πως να το συνδυάσεις!

Το σημερινό άρθρο να είναι κάπως βιωματικό. Δηλαδή η πηγή έμπνευσης έχει προέλθει από τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ στο γραφείο, αλλά και από την κλασσική ερώτηση που συνεχώς ακούω από τις φίλες μου. Ποια είναι αυτή; “Τι παπούτσια να αγοράσω φέτος;”. Ευτυχώς για τις περισσότερες, η σεζόν που διανύουμε είναι αφιερωμένη στα flats. Flat στο γραφείο, flat στα ψώνια, flat ακόμα και για ποτό. Ένα είναι όμως το ιδανικό που θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε όλες αυτές τις περιστάσεις. Για να γίνω πιο ακριβής, φέτος την τιμητική τους έχουν τα ανδρικά παπούτσια. Λεγόμενα και ως masculine shoes. Αυτά παρουσιάζονται σε τρεις εκδοχές. Loafers, oxfords και slippers. Οπότε, αν είσαι ήδη αποφασισμένη να επενδύσεις σε κάτι, τότε αυτό είναι το νούμερο ένα που θα πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα σου και στις εμφανίσεις. Ακόμα όμως και να μην έχεις ψηθεί ακόμα, είμαι σίγουρη ότι μετά από αυτό το θέμα (σου δείχνω και πως να τα συνδυάσεις) ή μετά από λίγο καιρό, θα υποκύψεις στη φοβερή αισθητική του.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου! Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι trend τα τελευταία περίπου δύο χρόνια. Το θέμα είναι ότι άργησαν λίγο να λανσαριστούν από τις οικονομικές αλυσίδες. Το αποτέλεσμα; Τόσο καιρό είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο στη wish list μας και όχι στις εμφανίσεις μας, μιας και το budget μας με δυσκολία μπορούσε να ανεχτεί τις τιμές των οίκων.

P.S.: Μετακινήσου προς τα κάτω και δες πως θα τα εντάξεις στα σύνολά σου φέτος. Στο τέλος του κειμένου θα δεις μερικές στιλάτες επιλογές που θα βρεις τώρα στην αγορά και που μπορείς να αποκτήσεις!

LOAFERS

Μπορείς να τα συνδυάσεις με mom jeans, μια πλεκτή ζακέτα και tshirt. Εύκολο και άνετο. Εναλλακτικά, επέλεξε ένα tshirt, lingerie top και ένα suede πανωφόρι. Για πιο stylish αποτέλεσμα μπορείς να φορέσεις και fishnet socks.

Συνδύασε ένα skinny jeans, ένα pyjama top και το αγαπημένο σου παλτό. Τέλειο styling και φοβερό layering. Για cool εμφάνιση στο γραφείο κράτησε το jeans και πρόσθεσε ένα καρό σακάκι και ένα μαντήλι στο λαιμό.

Σε περίπτωση που αναζητάς ένα masculine look ακολούθησε τις εξής οδηγίες. Φόρεσε ένα oversized jeans με loose πουλόβερ, ή ένα ανδρικό παντελόνι με πλεκτό τοπ, πουκάμισο και φυσικά μονόχρωμα καλτσάκια.

Τα loafers ταιριάζουν τέλεια και με φούστες ή φορέματα. Μπορείς να δημιουργήσεις preppy look με φόρεμα, πουκάμισο και καλτσάκια ή πιο chic outfit με πλισέ φούστα και oversized παλτό.

OXFORDS

Ξεκινάμε με δύο college looks. Μπορείς να τα συνδυάσεις άνετα με το μαύρο σου σορτς, ένα πουκάμισο και σακάκι ή μια καρό φούστα. Και στις δύο επιλογές ταιριάζουν τέλεια τα καλτσάκια ακόμα και πάνω από το καλσόν.

Αν έχεις μια μαύρη ολόσωμη φόρμα, συνδύασέ την με ένα ζιβάγκο και τα συγκεκριμένα παπούτσια. Εναλλακτικά επέλεξε ένα δερμάτινο παντελόνι και ένα σακάκι για κομψές εμφανίσεις.

Τα masculine looks είναι must και φυσικά τα oxfords προσαρμόζονται τέλεια σε αυτά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με total white looks και ένα oversized ανδρικό σακάκι ή διαφορετικά με ανδρικό παντελόνι, loose πουλόβερ και oversized καμπαρντίνα.

Τέλος, αν έχει ένα midi ή και mini φόρεμα από οποιοδήποτε texture, μπορείς άνετα να το αναδείξεις με oxfords στο γραφείο ή και στη βόλτα.

SLIPPERS

Αν έχεις επενδύσει σε ένα ζευγάρι slippers με γούνα ή και χωρίς, φόρεσέ τα με cool styling και πρόσθεσε μια leopard fur. Ταιριάζει άψογα.

To mom jeans μπορεί επάξια να υποστηρίξει τα slippers. Για chic looks επέλεξε πουκάμισο και καμπαρντίνα (βάλε κι ένα ζιβάγκο από μέσα για layering) ή ολοκλήρωσε με puffer jacket, chain bag και vintage γυαλιά.

Αν θέλεις κάτι πιο chic και θηλυκό, τότε μπορείς άνετα να τα ανδείξεις με midi φούστα και ζιβάγκο. Πρόσθεσε μια chain bag και αυστηρά γυαλιά ηλίου και θα είσαι σούπερ.

Τέλος, δώσε urban style σε αυτό το masculine παπούτσι με ένα σκιμσένο jeans, fishnet καλσόν, λευκό tshirt και ένα army jacket.

Αφού λοιπόν σου παρέδωσε τις στιλιστικές μου ιδέες, κάνε κλικ εδώ και δες τα must παπούτσια που τσεκάραμε στην αγορά.

Read More

And More