Το χρυσό είναι τάση. Πώς να το φορέσεις; Τι να αποφύγεις…

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχεις δει να σου αναφέρω να επιλέξεις για φέτος χρυσά αξεσουάρ, κοσμήματα και σανδάλια ώστε να δώσεις λάμψη στα σύνολά σου. Δεν το κάνω τυχαία λοιπόν αλλά με βάση τις τάσεις των μεγάλων οίκων μόδας που φέτος σε μεταμορφώνουν σε βασίλισσα και σε ντύνουν με πλούμια και χρυσό.

Οι επιλογές είναι πολλές στο πως μπορείς να φορέσεις το χρυσό, στα σύνολα σου, ακόμη κι αν κάνεις ολοκληρωμένα looks με βάση την αγαπημένη απόχρωση δεν θα είσαι σε καμία περίπτωση εκτός τόπου και χρόνου. Πριν από λίγα χρόνια τα χρυσά φορέματα ήταν κάτι που μόνο στον οίκο Roberto Cavalli θα συναντούσες κι αυτά αμέσως στο μυαλό σου έφερναν εμφανίσεις που μόνο σε ρεβεγιόν ήταν δικαιολογημένες ή σε κάποια μεγάλη πίστα. Φέτος το χρυσό υπάρχει και μάλιστα σε πολλές παραλλαγές ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που ταιριάζει σε εσένα. Φορέματα που παραπέμπουν σε τσάρλεστον με επιρροές της δεκαετίας ’20 από τον οίκο Gucci, σακάκια εντυπωσιακά που ο οίκος Balmain επιβάλλει κι αν φορέθηκαν φέτος του χρόνου θα φτάσουν σε επίπεδα κορεσμού, φούστες που θέλουν καλλίγραμμα πόδια, συνδυασμοί που φτιάχνουν έναν πιο gypsy χαρακτήρα αλλά και λεπτομέρειες που μάλλον σε ταξιδεύουν στην αρένα του ταυρομάχου.

Το TLIFE επιλέγει για αυτή την εβδομάδα ένα trend γεμάτο glamour ώστε να δεις πως να το φορέσεις, ποια δοσολογία χρυσού είναι σωστή για εσένα ώστε να μεταμορφωθείς σε gold figure!


Από αριστερά: Roberto Cavalli, Balmain, Manish Arora

Το χρυσό σακάκι ή έστω το σακάκι με χρυσές πέτρες και παγιέτες το χειμώνα το είδαμε να κυκλοφορεί αλλά ήταν ευτυχώς για επιλεγμένες εμφανίσεις και συνδυασμένο με απόλυτα casual παντελόνι και t-shirt. Αξίζει να το κρατήσεις και για του χρόνου γιατί σίγουρα θα το φορέσεις αρκετά απλά πρόσεξε τον τρόπο που θα το συνδυάσεις ώστε να μην καταλήξεις υπερπαραγωγή. Η χρυσή φούστα είναι τόσο πολύ sexy που πολλές φορές με κάνει να ζηλεύω όσες μπορεί να τολμήσουν να τη φορέσουν έξω βράδυ, αφού προϋποθέτει ψηλά και καλλίγραμμα πόδια και φυσικά απόλυτα λιτούς συνδυασμούς και μακιγιάζ. Το χρυσό παντελόνι φορέθηκε πολύ μέσα στον χειμώνα και μπορώ να σου πω όχι άδικα αφού η δεκαετία του ’80 έχει την τιμητική της και το συγκεκριμένο μπορεί, αν φορεθεί σωστά, να αποδώσει έναν πολύ ροκ χαρακτήρα.

TIP: Και οι τρεις gold επιλογές προϋποθέτουν απόλυτα casual διάθεση στο υπόλοιπο ντύσιμο σου ώστε να αποφύγεις τις υπερβολές.


Από αριστερά: D&G, Chanel, Paul&Joe

Τα χρυσά αξεσουάρ είναι αγαπημένα και το καλοκαιράκι με μαυρισμένο σώμα μπορώ να σου πω πως δεν υπάρχει κάτι πιο sexy από αυτά. Αν φορούσες κρίκους επανάφερέ τους στο προσκήνιο αφού πλέον αυτή είναι η σωστή χρωματική επιλογή. Το ίδιο ισχύει και με τα βραχιόλια όπου τα βραχιόλια κρίκοι, οι ταυτότητες, αλλά και τα βραχιόλια με λίρες επάνω είναι η πιο μοδάτη επιλογή σου για φέτος. Ενώ αν δεν σου αρέσουν τα τόσο φανταχτερά κοσμήματα μία διακριτική αλυσίδα στο λαιμό είτε ακόμη και μακριές λεπτές σε χρυσό θα δώσουν την απαιτούμενη λάμψη της εποχής. Η τάση που δεν μπορώ να αντισταθώ φέτος το καλοκαίρι και σου προτείνω να την δοκιμάσεις κι εσύ είναι να αντικαταστήσεις τη λεπτή σου ζώνη με μία χρυσή αλυσίδα – είναι tres chic!

TIP: Δώσε έμφαση στα faux bijous αφού μπορεί η ζέστη να κάνει την περιοχή του δέρματος σου να βγάλει σπυράκια και να σου προκαλέσει φαγούρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μην πανικοβληθείς απλά η ποιότητα δεν είναι και τόσο καλή και θα χρειαστεί να τα αποφύγεις για ένα διάστημα.


Από αριστερά: Carlos Miele, Diesel Black Gold, Versace

Όταν φτάνει η ώρα να βάλεις το χρυσό στα ρούχα σου οφείλεις να προσέξεις τη δοσολογία γιατί δεν υπάρχει λόγος να κάνεις υπερβολές. Ένα χρυσό τοπ, όπως το στράπλες του οίκου Carlos Miele σε συνδυασμό με ένα ψηλόμεσο παντελόνι είτε φούστα αναμφισβήτητα θα δώσει ένα πολύ στιλάτο αποτέλεσμα. Ενώ αν θέλεις να φορέσει μία χρυσή φούστα μπορείς να το κάνεις σε ένα πιο ματ χρώμα που θα μπορέσει να φέρει μία ισορροπία στο τόσο εντυπωσιακό σύνολο. Αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις ακόμη κι αν δεν είσαι τόσο τολμηρή είναι να φροντίσεις το σύνολο σου να έχει επάνω χρυσές λεπτομέρειες όπως τα τρούκς του οίκου Versace.

TIP: Όταν επιλέγουμε ένα κομμάτι σε απόχρωση του χρυσού είναι καλό τα υπόλοιπα ρούχα να διατηρούν χαλαρούς τόνους.


Από αριστερά: Hakaan, Moschino, Alexander McQueen

Βάλε το κόκκινο φουστάνι λένε συνήθως… εγώ θα σου πω βάλε το χρυσό φουστάνι, ίσως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι που θα δει ποτέ η ντουλάπα σου αφού δεν υπάρχει τρόπος να το κάνεις να δείξει casual. Επέλεξε καλή ποιότητα ώστε να μην μοιάσει ούτε στιγμή μία “φτηνή” στιλιστικά επιλογή και απόφυγε τις υπερβολές στα αξεσουάρ.

TIP: Αν θέλεις να φορέσεις ένα τέτοιο ρούχο θέλω να σου προτείνω να επιλέξεις είτε Nude, είτε μαύρα πολύ λιτά πέδιλα.


Από αριστερά: Gucci, Salvatore Ferragamo, Lanvin

Tα κρόσσια είναι μοδάτα αλλά και πολύ βραδινά. Φορέματα λοιπόν με αυτό το χαρακτηριστικό είναι για εμφανίσεις που απαιτούν ένα glamour χαρακτήρα. Φυσικά υπάρχουν και τα χρυσά φορέματα σε αυτό που λέμε λαμέ ύφανση, τα οποία απαιτούν, χωρίς δικαιολογίες, ακριβά υλικά και σιλουέτα άψογη αφού δεν καλύπτει – μάλιστα τονίζει – ατέλειες! Οπότε γιατί δεν πας σε ένα φόρεμα που χρωματική βάση θα είναι μία μονοχρωμία και θα επιτρέπει στις χρυσές λεπτομέρειες να αναδειχθούν όπως το Lanvin φόρεμα της φωτογραφίας;

TIP: Από όλα τα χρυσά αυτό που έχω να σου προτείνω να έχεις χωρίς υπεκφυγές στη ντουλάπα σου είναι τα χρυσά πέδιλα!

Read More

And More