Βόλτα στα μαγαζιά! Tι πρέπει να προσέξεις μετά την καραντίνα

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου η Ελλάδα μπαίνει στην επόμενη φάση της «μάχης» με τον κορωνοϊό, με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, η άρση θα γίνει σε επτά στάδια από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Tα καταστήματα με ρούχα θα ανοίξουν 11 Μαίου, θα ανοίγουν στις 10.00 π.μ. με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση, τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων, αλλά εφόσον είναι αναγκαία τότε επιτρέπεται χρήση του 40% των προβλεπόμενων ατόμων ενώ αν το κατάστημα έχει κυλιόμενες δεν επιτρέπεται στους πελάτες η χρήση του ανελκυστήρα.

Η μάσκα και τα γάντια είναι υποχρεωτικά για όλους και πελάτες και προσωπικό, ενώ οι πόρτες πρέπει να παραμένουν ανοιχτές.

Η απόσταση επίσης θα πρέπει να διατηρείται  με αυστηρότητα. Ένα με δύο άτομα μέσα στο κατάστημα με μάσκα, βγαίνει ένας και μπαίνει ο επόμενος.  Σχετικά με τη δοκιμή ρούχων, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ό,τι περνάει από το κεφάλι καλό είναι να μην το δοκιμάζουμε και όσο για τα υπόλοιπα να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές και όταν πάμε σπίτι τα πλένουμε και κάνουμε μπάνιο.

Θα είναι μια αλλαγή που δεν θυμίζει την προ καραντίνα βόλτα μας στα μαγαζιά,  αλλά πρέπει να την ακολουθήσουμε για να πάνε όλα καλά για όλους.

 

Read More

And More