11 καλλυντικά στα οποία ορκίζονται οι Γαλλίδες (και μπορείς να βρεις στην Ελλάδα)!

Αυτή τη στιγμή “τρέχει” η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2017. Και αυτό θα θεωρούσε κανείς πως είναι η αφορμή που γράφεται ένα τέτοιο κείμενο τώρα. Λάθος! Κάθε κείμενο εδώ στη beauty στήλη είναι βιωματικό, εγώ- μάντεψε!- δεν είμαι τώρα στο Παρίσι αλλά στο γραφείο δίπλα στην Κηφισίας αλλά χθες το βράδυ είδα μια ταινία με πρωταγωνίστρια μια Γαλλίδα (δεν θυμάμαι καν τίτλο) που είχε τόσο εκτόπισμα που με έκανε να θέλω να αποκτήσω τις γαλλικές της αφέλειες.

Δεν θα το κάνω! Αλλά μερικές από τις beauty συνήθειες που έχουν οι Παριζιάνες δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να υιοθετήσουμε ούτε εσύ ούτε εγώ. Παρακάτω, λοιπόν, σου έχω τα προϊόντα που ορκίζονται οι Γαλλίδες χρόνια τώρα αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι το Παρίσι για να τα βρεις!

– Πριν περίπου 10 χρόνια στο πρώτο μου ταξίδι με beauty editors στο Παρίσι μια συνάδελφος με έσυρε σε ένα φαρμακείο και μου είπε: “πρέπει να δοκιμάσεις αυτό!”. ΄Ηταν η πρώτη μου επαφή με το Sensibio της Bioderma (€12.00) που στην Ελλάδα κάνει καριέρα με αυτό το όνομα ενώ στην Γαλλία η συσκευασία αναγράφει Crealine H2O. Σε κάθε περίπτωση, με το ένα όνομα ή το άλλο, πρόκειται για την Ferrari στα νεράκια ντεμακιγιάζ τα οποία οι Γαλλίδες χρησιμοποιούν αφειδώς στο πρόσωπό τους. Και μια beauty συνήθεια που έχουν τα πρωινά: αντί να πλένουν το πρόσωπό τους με σαπούνι και νερό, κάτι που καταστρέφει όπως θεωρούν το υδρολιπιδικό φιλμ και τα φυσικά έλαια που εκκρίνει η επιδερμίδα και την διατηρούν προστατευμένη, βάζουν σε ένα βαμβάκι αυτό το νερό και περνούν το πρόσωπό τους. Έτσι δεν το νιώθουν αφυδατωμένο αλλά και ούτε έχουν αυτή την αίσθηση τραβήγματος.

– Οι Γαλλίδες έχουν την εξής προσέγγιση σε σχέση με την ομορφιά: αυτό που λένε είναι “skin first”. Φροντίζουν το πρόσωπό τους πολύ, το μακιγιάρουν λιγότερο και οπωσδήποτε δεν βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να έχουν βάλει αντηλιακή στο πρόσωπο και στα χέρια. Η Anthelios της La Roche Poche (€14.00) είναι αγαπημένο τους προϊόν αφού δεν είναι και καθόλου λιπαρό. Plus: ήταν το πρώτο brand που χρησιμοποίησε στην φόρμουλά του προστασία και από την UVA και από την UVB ακτινοβολία.

– Οι Γαλλίδες έχουν εμμονή με τα mist προσώπου και βρίσκονται πάντα στην τσάντα τους! Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να σετάρεις το μακιγιάζ σου, να δροσίσεις την επιδερμίδα σου ή αν απλά βαριέσαι στο γραφείο σου (μηχανική κίνηση που κάνει κάθε beauty editor πάνω σε αυτόν τον κόσμο!). Το Eau Thermale της Avene (€6.80) είναι από τα αγαπημένα των Γαλλίδων!

– Αγαπημένο γαλλικό brand, παγκόσμιο best seller που ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα! Ο λόγος για το Embryolisse Lait-Creme Concentre (€19.98) που πλέον μπορείς να βρεις στο attica. Οι Γαλλίδες το χρησιμοποιούν ως ενυδατική, ως μάσκα προσώπου, ακόμη και για το ντεμακιγιάζ τους.

– Όπως σου είπα, οι Γαλλίδες είναι εμμονικές με τα mists προσώπου και ένα προϊόν δεν τους είναι ποτέ αρκετό. Αγαπούν το Caudalie Face Mist Elixir που έχει και αντιοξειδωτική δράση χάρη στο σταφύλι που περιέχει (€10.90). Bonus info: αυτό το προϊόν έχει ταξιδέψει από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη και στις εκεί star. Η Victoria Beckham το λατρεύει!

– Στο βιβλίο How to be a Parisian που έγραψε η Caroline de Maigret με τρεις ακόμη φίλες της στο οποίο μας αποκάλυψε τρόπους να γίνουμε κι εμείς Παριζιάνες,μαρτύρησε μερικά αγαπημένα τους προϊόντα που χρησιμοποιούν πάντα! Η mascara Hypnose της Lancome (€34.40) ήταν top στη λίστα.

– “Πρέπει να συμπεριφέρεσαι στην επιδερμίδα του προσώπου σου σαν να είναι καμβάς. Ξεκίνησε με ενυδατική κι έπειτα κάλυψε τοπικά τις ατέλειες (σακούλες κάτω από τα μάτια, τα πλαϊνά της μύτης σου, σπυράκια) με concealer όπως το Touche Eclat του YSL (€41.70) ή μια κρέμα BB”.

– Είναι γαλλικό, είναι αγαπημένο των Γαλλίδων και από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και δικό μας! Το ξηρό λάδι της Nuxe Huile Prodigieuse (€38.50) είναι φυσικό σε ποσοστό 98.8% και δεν το χρησιμοποιείς μόνο στο σώμα αλλά και στα μαλλιά και στο πρόσωπό σου ακόμη! Bonus: έχει ένα ωραίο διακριτικό άρωμα.

– Οι Γαλλίδες έχουν την εξής θεωρία: μέχρι τα 30 σου πρέπει να έχεις βρει το άρωμά σου και να το φοράς για τα επόμενα 30 χρόνια. Άρα, δεν πιστεύουν καθόλου στο perfume wardrobe αλλά στο signature perfume. Όσον αφορά τα αρώματα που αγαπούν; Είναι κυρίως πουδρέ, όχι φασαριόζικα, όχι πολύ sexy και γίνονται ένα με την επιδερμίδα τους. Από τα πρώτα στη λίστα των προτιμήσεών τους είναι το Chloe edp (€82.70/50ml).

– “To να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά θα δώσει πολύ ενδιαφέρον σχήμα στα μαλλιά σου το επόμενο πρωί” θα διαβάσεις στο βιβλίο How to be a Parisian. Οι Γαλλίδες, λοιπόν, δεν κάνουν ποτέ πιστολάκι στα μαλλιά τους, ή έστω απλώς τα στεγνώνουν χωρίς να τα στιλιζάρουν και χρησιμοποιούν γενναίες δόσεις dry shampoo της Klorane (€7.50) για να ενισχύσουν την υφή τους. FIY: το ίδιο χρησιμοποιεί χρόνια τώρα ο Karl Lagerfeld.

– Η L’Oreal Paris Elnett Hairspray είναι ένα από τα πιο cult προϊόντα γενικά, αγαπημένα των Γαλλίδων ειδικά. Τα χρησιμοποιούν για να δώσουν σχήμα στα σπαστά με τις αφέλειες στα μαλλιά τους ψεκάζοντας άτακτα μέσα στις τούφες. Η αλήθεια είναι ότι πλέον προτιμούν περισσότερο τα ξηρά σαμπουάν αλλά σίγουρα θα βρεις μια Elnett στο μπάνιο κάθε Γαλλίδας!

Read More

And More