5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ψαλίδι βλεφαρίδων (Και ναι, πρέπει να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς)!

Η ομορφιά απαιτεί θυσίες. Μια από αυτές τις θυσίες είναι αν θέλεις να έχεις πραγματικά huge βλεφαρίδες να πρέπει να πλησιάσεις τοοοσο απειλητικά στο μάτι ένα πράγμα που λέγεται “ψαλίδι για βλεφαρίδες”. Επαναλαμβάνω: το gadget λέγεται ψαλίδι για βλεφαρίδες.

Ωστόσο, αν ξεπεράσεις την διαδικασία ως διαδικασία το αποτέλεσμα είναι τόσο εθιστικό ώστε φτάνεις να απορείς πώς άπλωνες τόσα χρόνια μάσκαρα χωρίς να κάνεις πρώτα αυτό το step. Όμως, σε κάθε περίπτωση, είτε ξεκινάς τώρα να το χρησιμοποιείς είτε το κάνεις έτσι κι αλλιώς, ιδού όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αν το κάνεις σωστά και να μεγιστοποιήσεις το αποτέλεσμα.

1.Κάνε ψαλίδι πριν από τη μάσκαρα!

Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σου είναι ότι το primer για την επιδερμίδα σου: μπαίνει πάντα πριν. Αν το κάνεις μετά υπάρχει κίνδυνος να σπάσεις τις βλεφαρίδες σου ενώ το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει όσο ωραίο θα ήθελες. Από την άλλη, όταν απλώνεις τη μάσκαρα μετά υπάρχει η εξής παγίδα: να “πέσουν” οι βλεφαρίδες σου από το βάρος του υλικού και να μην έχουν τόση καμπύλη. Το μυστικό εδώ είναι να καθαρίζεις το βουρτσάκι της μάσκαρα και να απλώνεις δύο λεπτές στρώσεις αντί για μια παχιά.

2.Μην ασκείς έντονη πίεση στις βλεφαρίδες σου

Όσο πιο πολύ πιέζεις τόσο πιθανότερο είναι να σπάσεις τις βλεφαρίδες σου. Επίσης, με τον τρόπο αυτό είναι πιθανότερο να δημιουργήσεις τσάκιση παρά μια ρεαλιστική καμπύλη. Ο σωστός τρόπος είναι ο εξής: βάλε το ψαλίδι κοντά στις βλεφαρίδες σου χωρίς να αγγίζει το κινητό βλέφαρο και πίεσε πολύ απαλά για μερικά δευτερόλεπτα. Απελευθέρωσε τις βλεφαρίδες και επανάλαβε μια- δύο φορές. Όσο περισσότερο κάνεις εξάσκηση τόσο περισσότερο συνηθίζεις.

3.Ζέστανε το ψαλίδι πριν το χρησιμοποιήσεις!

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτουργεί το πιστολάκι στα μαλλιά μας, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ένα ζεστό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες: τις βοηθά να πάρουν την φόρμα που θέλεις. Για να το ζεστάνεις ή άφησέ το πάνω στο καλοριφέρ πριν το χρησιμοποιήσεις ή ζέστανέ το με πιστολάκι. Προσοχή, όμως, μην το παρακάνεις με την υψηλή θερμοκρασία!

4.Καθάρισε και αντικατάστησε τα λαστιχάκια

Είναι πολύ σημαντικό κάθε εργαλείο που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου και ειδικά στα μάτια σου να είναι καθαρό. Αντικατάστησε, λοιπόν, τα λαστιχάκια που υπάρχουν ανάμεσα στο ψαλίδι για τις βλεφαρίδες μια φορά το μήνα και προσπάθησε να το πλένεις με σαπουνάκι και νερό αν όχι μετά από κάθε χρήση, κάθε εβδομάδα. Τέλος, στέγνωσε πολύ καλά το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες πριν το χρησιμοποιήσεις ώστε να μην γλιστρήσει πάνω τους και τις τραυματίσει.

5.Βάλε eyeliner στο λαστιχάκι

Για να τονίσεις τις ρίζες των βλεφαρίδων σου ένα κόλπο είναι να βάλεις eyeliner στα λαστιχάκια και έτσι όταν πιέσεις κοντά στην ρίζα των βλεφαρίδων θα αφήσει ένα αμυδρό χρώμα που θα είναι σαν να τονίζει τα κενά ανάμεσα στις ρίζες των βλεφαρίδων.

Full Lash Curler, MAC, €29.00

Ψαλίδι βλεφαρίδων Sephora Collection, €15.95

Power Curler, Japonesque, €22.18, www.makemeup.gr

Και αν όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να σε τρομάζουν… θερμαινόμενο ψαλίδι για βλεφαρίδες Heated Mini Pink, Japonesque, €15.62, www.makemeup.gr

Read More

And More