5 tips για να μην λιώνει το μακιγιάζ σου από τη ζέστη!

O Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού. Αλλά, μάντεψε! Μένουμε στην Ελλάδα που σημαίνει ότι η ζέστη θα μας ακολουθήσει κάποιους μήνες ακόμη. Και μπορεί όλο αυτό το διάστημα στο νησί να μην πολυβαφόσουν, με την επιστροφή σου στην πόλη, όμως, το πρόσωπό σου (κι εσύ!) έχετε ανάγκη από αυτά τα tips. Συνέχισε να διαβάζεις και πέρασε από την θεωρία στην πράξη!

Βάλε primer (και φρόντισε να είναι το σωστό)!

 

Υπάρχει λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά primer εκεί έξω! Είναι γιατί έχουν δημιουργηθεί για διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας και διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Τους καλοκαιρινούς μήνες απόφυγε αυτά που περιέχουν σιλικόνη γιατί σε συνδυασμό με την ζέστη είναι πολύ πιθανό να φράξουν οι πόροι σου και όλο αυτό να μεταφραστεί σε σπυράκια. Ιδανικό primer για την εποχή είναι το Touche Eclat Blur Primer Base de Teint Flur του Yves Saint Laurent (€45.00) με πολύ ανάλαφρη υφή!

Ταπ! Ταπ! Ταπ! Καν’το ταμποναριστά!

 

Δούλεψε με ταμποναριστές κινήσεις κάθε φορά απλώνοντας μικρή ποσότητα προϊόντος σε μικρές περιοχές του προσώπου πιέζοντας απαλά το σφουγγαράκι ή το πινέλο σου πάνω στο πρόσωπο. Το θρυλικό Beautyblender (€18.10) θα σε βοηθήσει να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησε waterproof προϊόντα

 

Δεν θα σου πούμε ψέματα: οι αδιάβροχες μάσκαρα μας δυσκολεύουν κι εμάς στο ντεμακιγιάζ. Ένα μολύβι φρυδιών, όμως, με αδιάβροχη σύνθεση είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσεις το γεγονός πως ότι και να γίνει τα φρύδια σου θα μείνουν στη θέση τους! Τα Brow Liner της Dolce & Gabbana είναι αγαπημένα!

Μην βάλεις πούδρες! Βάλε blotting paper!

  Αφού ολοκληρώσεις την βάση σου μην κάνεις ότι και τον χειμώνα, να ταμπονάρεις δηλαδή από πάνω με πούδρα. Αντ’αυτού πάρε την ποσότητα που περισσεύει με blotting papers, ειδικά χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα. Έτσι, και θα έχεις βάση και το πρόσωπό σου θα μπορεί να αναπνέει ελεύθερα στη ζέστη! Σου προτείνουμε τα blotting papers της Shiseido (€26.00) που περιέχουν 100 τέτοια φύλλα στην συσκευασία τους.

Spray it till you make it!

την αγορά υπάρχουν πλέον ειδικά sprays που σταθεροποιούν το make up με τον ίδιο τρόπο που η λακ κρατάει το χτένισμά σου. Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσεις την διαδικασία ανακίνησε το spray καλά και ψέκασε το πρόσωπό σου από απόσταση περίπου 15 εκατοστών. Το Elegant Make Up Fixer (€37.30) είναι από τα αγαπημένα μας και το βρίσκεις στην Make Me Up.

Read More

And More