6 αντηλιακές προσώπου που είναι σαν να μην φοράς τίποτα!

Επί πολλά χρόνια είχα θέματα ακμής το οποίο σήμαινε ότι χρησιμοποιούσα προϊόντα με πολλά και πολύ δραστικά συστατικά και η βασική οδηγία ήταν να μην βγω ούτε μια μέρα από το σπίτι μου χωρίς αντηλιακή. Ακόμη και τον χειμώνα. Ακόμη και στην βροχή. Έτσι εκπαίδευσα τον εαυτό μου τόσο ώστε σε αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια εκείνες τις δυο-τρεις φορές που βγήκα χωρίς αντηλιακή προσώπου ένιωθα σαν να βγήκα… γυμνή.

Κάπως έτσι, με συστηματική χρήση αντηλιακής έφτασα 37 και μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που μου γίνεται είναι τι συμβαίνει με την επιδερμίδα μου και δεν έχω ρυτίδες (ή, έστω, έχω ελάχιστες). Γίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιώ εντατικά αντηλιακή, το νούμερο ένα προϊόν αντιγήρανσης!

Αν δεν έχεις βάλει στην ρουτίνα σου την αντηλιακή προστασία καν’το! Και αν το κάνεις θα με ευγνωμονείς σε δέκα χρόνια από τώρα. Μάλιστα, πλέον δεν έχεις και κανένα άλλοθι αφού οι σύγχρονες αντηλιακές έχουν τόσο λεπτόρρευστη υφή που είναι σαν να μην φοράς τίποτα! Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο αγαπημένες μας!

UV Plus Anti-pollution, Clarins, €42.56. Είναι πολλά περισσότερα από μια αντηλιακή! Είναι το απόλυτο προϊόν για την ζωή στην πόλη αφού πέρα από την αντηλιακή προστασία έχει και αντιοξειδωτική δράση και σε προφυλάσσει από τους περιβαλλοντικούς ρίπους και τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, έχει πολύ λεπτόρρευστη υφή! Ανακίνησε καλά προτού την χρησιμοποιήσεις.

 

 

Urban Enviroment UV Protection Cream SPF40, Shiseido, €37.42. Αυτό το αντηλιακό πόλης που σε θωρακίζει από τις εξωτερικές επιθέσεις είναι τόσο ελαφρύ στη σύνθεσή του ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως primer για το μακιγιάζ σου χωρίς να αφήνει λευκά σημάδια.

Αντηλιακή κρέμα προσώπου ματ Κόκκινο Σταφύλι SPF30, Korres. Ένα multi tasking προϊόν για το πρόσωπο αφού εκτός από αντηλιακή προστασία σου εξασφαλίζει αντιγήρανση και μείωση των πανάδων χάρη στο αντιοξειδωτικό κόκκινο σταφύλι που περιέχει στη σύνθεσή του. Αλλά πέρα από το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αυτό που αγαπάμε περισσότερο είναι η υφή της: απόλυτα ματ και απορροφάται πολύ γρήγορα χωρίς να αφήνει γυαλάδα. Ιδανική ακόμη και αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή.

Λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα SPF50+, Avene, €17.53. Όλες έχουμε χρησιμοποιήσει το θρυλικό Ιαματικό Νερό της Avene. Το ίδιο συστατικό θα βρεις και στη σύνθεση αυτού του αντηλιακού που το καθιστά ιδανικό ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Ανακίνησε καλά πριν την χρήση αυτού του πολύ fluid προϊόντος.

Photoderm Max Aquafluid SPF50+, Bioderma. Αν η επιδερμίδα σου είναι αρκετά ευαίσθητη, είσαι ανοιχτόχρωμη με φακίδες και ένας ακόμη παράγοντας που δυσκολεύει την επιλογή του αντηλιακού σου είναι ότι δεν αντέχεις και τις βαριές υφές, αυτό το αντηλιακό Bioderma θα το αγαπήσεις!

Anti-Spot Tinted SPF50, Apivita. Μια από τις πιο αγαπημένες μας αντηλιακές η οποία είναι ιδανική για τις επιδερμίδες με πανάδες. Περιέχει ελαφρύ χρώμα στη σύνθεσή του που κάνει ομοιοχρωμία κι έτσι μπορείς να κάνεις skip την αντηλιακή σου.

 

Read More

And More