6 πολύ ελαφριές ενυδατικές γιατί η λιπαρή επιδερμίδα έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση!

Αν διαβάζεις εντατικά αυτήν εδώ τη στήλη αυτή την πληροφορία θα την γνωρίζεις σίγουρα γιατί είναι κάτι που φροντίζουμε να σου επισημαίνουμε με κάθε ευκαιρία: αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να την ενυδατώνεις. Γιατί αν δεν το κάνεις, η επιδερμίδα σου θα υπερπαράξει σμήγμα για να καλύψει το κενό και θα κάνει το λεγόμενο rebound. Έτσι, η λιπαρή σου επιδερμίδα θα γίνει ακόμη πιο λιπαρή.

Μην μπερδεύεις, λοιπόν, τη λιπαρότητα με την ενυδάτωση γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα (όπως είπαμε, αν αφήνεις την επιδερμίδα χωρίς ενυδατική θα γίνει ακόμη πιο λιπαρή). Η ερώτηση, όμως, είναι ποια ενυδατική θα σε κάνει να νιώσεις άνετα, θα δώσει στην επιδερμίδα σου το νερό που της χρειάζεται και εντέλει, σταδιακά θα σταματήσει να εκκρίνει τόσο σμήγμα;

Εμείς ξέρουμε γιατί α) από τα χέρια μας περνάνε καθημερινά δεκάδες προϊόντα αλλά κυρίως β) έχουμε τέτοια επιδερμίδα και άρα καταλαβαίνουμε απόλυτα τις ανάγκες σου. Παρακάτω, λοιπόν, η λίστα με τις αγαπημένες μας ενυδατικές, όλες τους με πολύ λεπτόρρευστη υφή για απίστευτη άνεση!

Aquasource Gel Moisturizer, Biotherm, €44.39. Αυτό που αγαπάμε πρώτα- πρώτα σε αυτήν εδώ την κρέμα, αλλά και σε κάθε προϊόν Biotherm, είναι αυτή η signature Biotherm μυρωδιά της! Αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό! Η συγκεκριμένη ενυδατική περιέχει το Life Plankton, το θρυλικό συστατικό της Biotherm που έχει πολλαπλή δράση αλλά που, κυρίως, επανορθώνει τη φθορά που έχει υποστεί ο φραγμός της επιδερμίδας μας (αυτό το στρώμα που ρυθμίζει τι μπαίνει και τι βγαίνει από αυτή), άρα αν έχεις μια πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα που σε τραβάει, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις φθείρει το φραγμό, αυτή η κρέμα θα το επανορθώσει!

 

Hydra- Essentiel Gel sorbet, Clarins, €48.37. Αυτή η κρέμα έχει την πιο δροστιστική, cooling υφή που δοκίμασες ποτέ και είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να φορέσεις στο πρόσωπό σου, ειδικά μετά από μια μέρα στη θάλασσα. Για extra απόλαυση και δροσιά, τοποθέτησέ την στο ψυγείο σου!

Aqua Beelicious Κρέμα Gel ενυδάτωσης ελαφριάς υφής, Apivita, €20.00. Η συγκεκριμένη σειρά έχει πολύ λεπτόρρευστες υφές έτσι κι αλλιώς, αλλά στην ενυδάτωση θα βρεις και αυτήν εδώ την Oil-Free ενυδατική που ξεδιψά το δέρμα, γίνεται ένα με την επιδερμίδα και δεν προκαλεί λιπαρότητα. Ειδικά, αν είσαι εκεί γύρω στα 20 και ξεκινάς τώρα το skincare routine σου αυτή η σειρά είναι μια εξαιρετική αρχή!

Sebium Mat Control, Bioderma, €15.90. Η σειρά Sebium της Bioderma ενδείκνυται για τις λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες. Αποτελεί την τέλεια επιλογή γιατί αφενός ενυδατώνει το δέρμα, αφετέρου ελέγχει την έκκριση σμήγματος και λιπαρότητας δίνοντας ματ αποτέλεσμα. Λειτουργεί και ως το τέλειο primer πριν το foundation σου.

Greek Yoghurt 48H Ενυδατική Κρέμα Ημέρας για λιπαρές επιδερμίδες, Korres. Η σειρά Greek Yoghurt της Korres είναι από τις πρώτες που μας μύησαν στο μικροβίωμα (το ισοζύγιο ανάμεσα στα καλά και τα κακά μικρόβια) και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για να έχουμε μια υγιή επιδερμίδα μέσα στην οποία αισθανόμαστε άνετα. Αυτή η ενυδατική φαντάσου την σαν… την light εκδοχή του γιαουρτιού που είναι ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες!

 

 

The True Cream Aqua Bomb Gel, Sephora, €35.95. Όταν ένα brand εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, τότε ξέρεις ότι σε αυτό το brand θα βρεις ένα πολύ καλό προϊόν. Πάρε για παράδειγμα την Belif, το κορεάτικο brand που ειδικεύεται στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Και αυτή εδώ η κρέμα με το όνομα Aqua Bomb τα λέει όλα. Όσο για την υφή της, κάτι που πρέπει να ξέρεις για τις Κορεάτισσες είναι ότι δεν αγαπούν καθόλου τις βαριές υφές. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τι να περιμένεις!

 

 

Read More

And More