8 απίστευτα πράγματα που μπορείς να κάνεις με μια λακ (εκτός από το να ψεκάσεις τα μαλλιά σου)!

Σίγουρα θα έχεις εικόνα της μαμάς σου να κάθεται μπροστά από τον καθρέφτη και να ψεκάζει τα μαλλιά της με… τους τόνους. Ή αν έχεις κάνει εφηβεία στα 90’s θυμάσαι εσύ να κάνεις το ίδιο πράγμα στον εαυτό σου για να στερεώσεις το κοκοράκι σου. Σε αντίθεση με τότε, όμως, πλέον η λακ είναι κάπως… παραγκωνισμένη. Πριν ξεκινήσουν οι γιορτές (ok, ξεκίνησαν ήδη!) εφοδιάσουμε ένα τέτοιο can γιατί θα το χρειαστείς για να σταθεροποιήσεις τον πόντο που έφυγε από το καλσόν σου και για πολλούς ακόμη λόγους!

1. Σώσε το καλσόν σου από εκείνο τον πόντο που μόλις δημιουργήθηκε!

Είναι παλιό και αγαπημένο κόλπο: ψέκασε το καλσόν σου στον πόντο που μόλις έφυγε και δεν πρόκειται να χαλάσει περισσότερο. Ένα ακόμη tip είναι να πάρεις μια λακ σε travel size μέγεθος και να το έχεις πάντα μαζί σου, ειδικά τώρα στις γιορτινές σου εξόδους.

2. Χρησιμοποίησε την λακ για να χτενίσεις τα φρύδια σου

Αν δεν έχεις κάποιο εξειδικευμένο gel για τα φρύδια, η λακ μπορεί να κάνει τέλεια την δουλειά! Ψέκασε με λακ είτε μια μπατονέτα είτε ένα spoolie (το… σπειροειδές βουρτσάκι) και χτένισε τα φρύδια σου ανοδικά για να τους δώσεις την ένταση, το σχήμα αλλά και τη λάμψη που θες!

3. Τιθάσευε το φριζάρισμα με το μπουκάλι της λακ. Yeap, το μπουκάλι!

Ένα επίσης αγαπημένο trick για μαλλιά που φριζάρουν είναι το εξής: ψέκασε τοπικά με λίγη ποσότητα λακ και έπειτα ρόλαρε την λακ πάνω στα μαλλιά σου. Το φριζάρισμα θα εξαφανιστεί!

4. Εξαφάνισε τους λεκέδες από makeup στα ρούχα σου

Κάτι ακόμη που μπορείς να εξαφανίσεις με τη λακ: τους λεκέδες από makeup στα ρούχα σου. Πώς; Πριν βάλεις το ρούχο σου στο πλυντήριο ψέκασε τοπικά το σημείο του λεκέ. Thank us later.

5. Βοήθησε τα νύχια σου να στεγνώσουν πιο γρήγορα

Ναι, το top coat είναι ο ιδανικός τρόπος να κλειδώσεις το μανικιούρ σου, αλλά η λακ μπορεί να βοηθήσει τα βαμμένα σου νύχια να στεγνώσουν στο μισό χρόνο και να τους δώσει λάμψη χωρίς το κολλώδες αποτέλεσμα. Απλώς βεβαιώσου ότι δεν το παρακάνεις με την ποσότητα και πως ψεκάζεις από μια αρκετά μεγάλη απόσταση.

6. Ψέκασε για να ξεκολλήσεις ευκολότερα ένα αυτοκόλλητο

Να κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας: έχεις αγοράσει κάτι και το αυτοκόλλητο δεν λέει να βγει. Λοιπόν, η λακ μπορεί να βοηθήσει! Ψέκασε με αρκετή λακ το αυτοκόλλητο που θέλεις να αφαιρέσεις και άφησέ το να “μουλιάσει” για λίγη ώρα. Θα διαπιστώσεις ότι αφαιρείται πολύ πιο εύκολα.

7. Δώσε french twist στα μαλλά σου με τη λακ

Η λακ δεν είναι μόνο για να “κλειδώνεις” το χτένισμά σου. Ακόμη και αν δεν κάνεις κάποιο χτένισμα, ψέκασε όλα τα μαλλιά σου για να δώσεις αυτό το effortless αποτέλεσμα που έχουν οι Γαλλίδες.

8. Ψέκασε τα τσιμπιδάκια και τα αξεσουάρ μαλλιών σου

Πολλές φορές, ειδικά αν έχεις λεία και ίσια μαλλιά θα έχεις διαπιστώσει πως τα τσιμπιδάκια δεν μένουν στη θέση τους. Όχι, όμως, αν τα έχεις ψεκάσει προηγουμένως με λακ. Αμέσως σταθεροποιούνται. Και τις γιορτές έχεις σκοπό να φορέσεις τσιμπιδάκια. Σωστά;

1.Hairspray Extra Hold, TRESemme

2.High Impact Spray no 106, Keune

3.Performance Hairspray, Wella Professionnals

4.Finishing Spray Osis+, Schwarzkopf

 

 

Read More

And More