8 tips μακιγιάζ για τα χριστουγεννιάτικα party! Ήξερες ότι απαγορεύεται το SPF;

Μπήκαμε στον Δεκέμβριο, τον πιο εορταστικό μήνα του χρόνου! Και δεν ξέρω σε τι mood μπορεί να σε βρίσκω, αλλά λέω πως όποιο κι αν είναι αυτό, αυτή η περίοδος είναι η τέλεια για να ανασυντάξεις δυνάμεις και να βγεις εκεί έξω να το διασκεδάσεις φορώντας το κόκκινο κραγιόν σου και κάνοντας full makeup. Κάτι που πιθανότατα να μην κάνεις όλους τους υπόλοιπους μήνες γι’αυτό και χρειάζεσαι αυτά τα σωτήρια tips για να το κάνεις σωστά. Ας πούμε: γνώριζες ότι είναι απαγορευτικό να φοράς SPF, δηλαδή προϊόντα με δείκτη προστασίας κατά την διάρκεια των γιορτών; Σου εξηγώ αμέσως το λόγο παρακάτω!

1. Χρησιμοποίησε πάντα primer ματιών

Party season σημαίνει μακιγιάζ που πρέπει να κρατήσει για κάμποσες ώρες, σημαίνει και full makeup που ίσως δεν κάνεις στην καθημερινότητά σου. Και full makeup σημαίνει και σκιά ματιών! Για να μην μαζεύεται η σκιά στο κινητό βλέφαρο όσο περνάει η ώρα, το primer σκιάς είναι α-πα-ραί-τη-το προϊόν και σε καμία περίπτωση θέμα marketing μιας και τελευταία τείνουμε να είμαστε κάπως καχύποπτες με όλα αυτά τα νέα λανσαρίσματα εκεί έξω! Μας αρέσει πολύ το Put a lid on it της The Balm (€22.46) που θα βρεις στην Make Me Up.

2. Κάνε double ενυδάτωση

Το μακιγιάζ σε ένα αφυδατωμένο ή έστω ένα μη σωστά ενυδατωμένο δέρμα σπάει πολύ εύκολα και δείχνει τελικά άσχημο. Και ξαφνικά εσύ πηγαίνεις στο μπάνιο, κοιτιέσαι στον καθρέφτη, βλέπεις το makeup σου όπως- όπως και αναρωτιέσαι: μα γιατί δεν μου το είπε κανείς; Το μυστικό για να μην αντιμετωπίσεις τέτοιο θέμα είναι να δουλέψεις σωστά πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ. Κάνε καθαρισμό και ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου κάνοντας κινήσεις μασάζ και τσιμπώντας την ελαφρώς ώστε να διεγείρεις την μικροκυκλοφορία και να κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο υγιές. Μας αρέσει πολύ η 3 in 1 Moisturizer Vine Activ της Caudalie γιατί ενυδατώνει σε βάθος χωρίς να “κάθεται” βαριά στην επιδερμίδα.

3. Πώς να απλώσεις σωστά το highlighter χωρίς να γυαλίζεις στις φωτογραφίες!

Σε όλες μας αρέσει αυτή η λάμψη που προσφέρει το highlighter αλλά υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που αν την ξεπεράσεις η επιδερμίδα σου θα δείχνει αντί για λαμπερή… λιπαρή! Το μυστικό στο highlighter είναι να το απλώνεις ψηλά στα κόκαλα των ζυγωματικών και να μην πλησιάζεις ή κατεβαίνεις μέχρι τα μάγουλα. Ένα fan brush σε σχήμα βεντάλιας είναι το ιδανικό εργαλείο για να απλώσεις το highlighter και να πάει ακριβώς στα σημεία που πρέπει! Το Pro Contour Shapeshifter Brush από Urban Decay (€39.00) έχει δύο διαφορετικά πινέλα στις δύο άκρες του, αν δεν θέλεις να ξοδέψεις τα χρήματά σου μόνο για fan brush!

4. Βάλε ψεύτικες βλεφαρίδες αλλά φρόντισε να τις καμουφλάρεις!

Η ερώτηση (η ρητορική ερώτηση) είναι η εξής: αν δεν βάλεις ψεύτικες βλεφαρίδες τώρα, τότε… πότε; Για να το κάνεις σωστά το trick είναι να απλώσεις μια λεπτή γραμμή eyeliner από πάνω ώστε να “κρύψεις” την κόλα από τις ψεύτικες βλεφαρίδες. To They’re Real ! push-up liner της Benefit (€13.90) είναι super πρακτικό στην εφαρμογή του!

5. Κάνε το κόκκινο κραγιόν σου να κρατήσει!

Για αρχή, ένα κόκκινο κραγιόν είναι must! Για να το κάνεις να κρατήσει υπάρχουν κάποια μυστικά. 1) τα ματ έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τα ενυδατικά 2) χρησιμοποίησε οπωσδήποτε μολύβι χειλιών με το οποίο θα κάνεις όχι μόνο το περίγραμμα αλλά και το γέμισμα 3) πέρασε μια στρώση, ταμπόναρε με μια χαρτοπετσέτα και επανάλαβε με μια δεύτερη. Φυσικά και ορκιζόμαστε στο Ruby Woo της MAC (€19.50) μια απόχρωηση πασπαρτού που πάει σε όλες μας και σέταρέ το και με το ίδιο μολύβι (€16.50). Ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιείς το ίδιο μολύβι και στην επιφάνεια των χειλιών είναι πως αν το κραγιόν φύγει δεν θα μείνεις με το φυσικό χρώμα που έχουν τα χείλη σου και δεν θα δημιουργηθεί αυτό το έντονο contrast.

6. Εξαφάνισε το SPF για τις επόμενες μέρες!

Φυσικά και δεν βγαίνουμε ποτέ και πουθενά χωρίς αντηλιακό. ΑΛΛΑ για τις γιορτές μπορείς να το κάνεις skip. Ο λόγος; Το SPF που υπάρχει ακόμη και σε κάποια foundation αντανακλά το φως και είναι ο λόγος που σε κάποιες φωτογραφίες βγαίνεις σαν φάντασμα. Οπότε… skip!

7. Χρησιμοποίησε ψαλίδι για βλεφαρίδες και ζέστανέ το οπωσδήποτε!

Με τον ίδιο τρόπο που ο θερμός αέρας από το πιστολάκι βοηθάει να γίνει το styling και να πάρουν τα μαλλιά σου την φόρμα που πρέπει, έτσι αν ζεστάνεις το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες θα πετύχεις πιο γυριστές και καμπυλωτές βλεφαρίδες. Στην Make Me Up βρήκαμε το Heated Mini Pink της The Balm (€15.62) που ζεσταίνεται μόνο του!

8. Έχε στο κομοδίνό σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ!

Όταν έχεις πιει μερικά παραπάνω ποτήρια σαμπάνια είναι πιο πιθανόν να πέσεις για ύπνο με ότι έχεις στο πρόσωπό σου. Είμαι οπαδός του double cleansing αλλά για τις γιορτές μπορείς να το αφήσεις στην άκρη. Τα βράδια, τουλάχιστον. Έχε πάντα στο κομοδίνο σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και ξεβάψου, ακόμη και… όπως- όπως! Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ Take The Day Off της Clinique (€16.00) που αφαιρούν ακόμη και το αδιάβροχο makeup.

Read More

And More