Lifebuoy: το σαπούνι – θρύλος τώρα και στην Ελλάδα!

Lifebuoy σημαίνει σωσίβιο και είναι ένα όνομα που δύσκολα θα έδινε κανείς σε ένα… σαπούνι χεριών, εκτός αν αυτό το σαπούνι έσωζε ζωές! Αυτό ακριβώς συνέβη το 1894, τη χρονιά που γεννήθηκε το Lifebuoy, το θρυλικό σαπούνι χεριών που έρχεται (επιτέλους!) και στην Ελλάδα. 

Πολλοί από εμάς γνωρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό κόκκινο σαπούνι που έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο, αλλά ιδού κάποιες βασικές συστάσεις!

Η ιστορία του Lifebuoy

Το Lifebuoy, το σαπούνι-θρύλος, «γεννήθηκε» το 1894, στη Βρετανία από τον εφευρέτη και ανθρωπιστή Ουίλιαμ Χέσκεθ Λέβερ, ο οποίος σκέφτηκε να παρασκευάσει ένα προϊόν με αντιβακτηριδιακή δράση, ώστε να συμβάλει στη σωτηρία της ζωής των ανθρώπων, που κινδύνευαν τότε από την επιδημία της χολέρας. Το ονόμασε «σωσίβιο» (Lifebuoy) – και, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν αφάνταστα περήφανος για την πορεία του. Γιατί το καινοτόμο σαπούνι του έγινε σήμα-κατατεθέν της υγείας και της καθαριότητας. Τη δεκαετία 1910-1920 ανέλαβε την εκπαίδευση των οικογενειών στη σημασία της υγιεινής των χεριών και συνέβαλε στην αντιμετώπιση της πανδημίας της ισπανικής γρίπης, ενώ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πρωταγωνίστησε σε μια εκστρατεία προσφοράς δωρεάν κινητών λουτρών στους κατοίκους του βομβαρδισμένου Λονδίνου.

Άλλωστε «θρύλος» δεν γίνεσαι τυχαία. Πρέπει να έχεις αποδείξει ότι αντέχεις στο χρόνο και ότι μπορείς να κάνεις την υπέρβαση σε σχέση με αυτό που περιμένουν οι άλλοι από σένα. Επιπλέον, για το Lifebuoy ισχύει και ένας ακόμη -ο σπουδαιότερος- λόγος: ότι η μεγάλη εμπορική επιτυχία του σε όλο τον κόσμο δεν οφείλεται μόνο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, αλλά κυρίως στην αποστολή του, την οποία εξακολουθεί να υπηρετεί έως σήμερα.  

Help a child reach 5 ή, αλλιώς, ένα σαπούνι με… αποστολή!

Και η αποστολή του Lifebuoy δεν είναι άλλη, παρά να εκπαιδεύσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο, σχετικά με το πλύσιμο των χεριών – μια απλή διαδικασία που προστατεύει από τη διάδοση ασθενειών. Η εκστρατεία αυτή, που έχει ήδη συμβάλει στην αλλαγή συμπεριφοράς μικρών και μεγάλων σε πάνω από 30 χώρες, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της που έγινε ποτέ.

Παράλληλα, το Lifebuoy έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται στον αναπτυσσόμενο κόσμο, να φτάσουν την ηλικία των 5 ετών. Το πρόγραμμα “Help a Child Reach 5” βασίζεται στη διαπίστωση ότι, κάθε χρόνο, πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας ασθενειών όπως η διάρροια και η πνευμονία. Πολλοί από τους θανάτους αυτούς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν τα παιδιά συνηθίσουν να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι.

Το Lifebuoy έρχεται στην Ελλάδα την πιο κατάλληλη στιγμή!

Σήμερα το θρυλικό… «σωσίβιο» δίνει το «παρών» στην πανδημία Covid-19, συνεχίζοντας να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό σχετικά με τη σωτήρια αξία του πλυσίματος των χεριών που, μαζί με τη μάσκα και την απόσταση, είναι τα βασικά όπλα μας απέναντί της. Και αν κάποιος θέλει να καταλάβει τι είναι το Lifebuoy και τα προϊόντα του, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στην ιστορία του, που δίκαια το έκανε θρύλο!  

Read More

And More