Marion Cotillard, Juliette Binoche και Isabelle Adjani κόβουν τα μαλλιά τους στηρίζοντας τον αγώνα για Ζωή και Ελευθερία των γυναικών στο Ιράν

Στις 16 Σεπτεμβρίου, η Ιρανή φοιτήτρια Mahsa Amini, πέθανε, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών του Ιράν που την βασάνισε για την “ακατάλληλη χρήση της μαντήλας της”. Έκτοτε οι γυναίκες του Ιράν έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα με σύνθημα τους το «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία». Μία από τις συμβολικές κινήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς είναι το κόψιμο των μαλλιών τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Κι ενώ το κίνημά τους εντείνεται παρά τη βίαιη καταστολή, περίπου πενήντα προσωπικότητες στη Γαλλία μεταξύ των οποίων και οι ηθοποιοί Carla Bruni, Juliette Binoche, Marion Cotillard και Isabelle Adjani ανέβασαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο όπου φαίνονται να κόβουν τα μαλλιά τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carla Bruni (@carlabruniofficial)

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τρεις δικηγόρους, Richard Sédillot, Julie Couturier και Christiane Féral-Schuhl, υποστηριζόμενους από την Julie Gayet. «Δεν γίνεται να μην αναφερθεί ξανά και ξανά αυτή η τρομερή καταστολή», έγραψε η ηθοποιός και παραγωγός σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στο @soutienfemmesiran. «Ο αριθμός των θανάτων μετρά ήδη δεκάδες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Οι συλλήψεις θα αυξήσουν μόνο τον αριθμό των κρατουμένων που πολύ συχνά βασανιστεί. “Ένα μήνυμα υποστήριξης που επαναλαμβάνει το σύνθημα των διαδηλώσεων στο Ιράν: «Γυναίκες, ζωή, ελευθερία».

Κεντρική photo: Splash

Read More

And More