SOS Kit των διακοπών: Δες όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει για ενυδάτωση, έγκαυμα ή τσιμπήματα

Το νεσεσέρ σου είναι έτοιμο και περιέχει τα απαραίτητα ώστε να ακολουθήσεις πιστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και στις διακοπές. Κι αυτό όσο αφορά στα προϊόντα ενυδάτωσης γιατί είναι σίγουρο πως σε ένα δεύτερο νεσεσέρ υπάρχουν όλα όσα θα χρειαστείς για να τονίσεις το μαύρισμα σου και να χαρίσεις λάμψη σε δέρμα, μάτια, χείλη και ζυγωματικά. Συνέχεια έχουν αφρόλουτρο και κρέμα σώματος αλλά και τα προϊόντα μαλλιών.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι δεν γίνεται να φύγεις χωρίς το SOS Kit στη βαλίτσα σου. Κι αν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς πρέπει να περιέχει εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Αντηλιακή Προστασία

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται τα αντηλιακά σου πρέπει να βρίσκονται στο SOS Kit. Με SPF 50 την πρώτη εβδομάδα και SPF 30 στη συνέχεια. Επιβάλλεται στη συσκευασία να αναγράφει ότι προσφέρει προστασία από UVA ενώ αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να επιλέξεις μια φόρμουλα σε μορφή gel για το πρόσωπο και spray για το σώμα. Αν πάλι είναι ξηρή ή αφυδατωμένη μια αντηλιακή κρέμα με υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση της ή μορφή λαδιού είναι η κατάλληλη για εσένα ενώ αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με πανάδες και κηλίδες επιλέγεις προϊόν με λευκαντικούς παράγοντες. Βασικός κανόνας είναι  η συχνή ανανέωση ανά δύο περίπου ώρες.

Ενυδάτωση

Εκτός από την ενυδατική σου κρέμα μην ξεχνάς πως το serum είναι το προϊόν που δεν αποχωρίζεσαι επίσης ποτέ. Αν έχεις μικτό δέρμα επιλέγεις μια σύνθεση που περιέχει αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ ενώ αν έχεις λιπαρό με βιταμίνη Ε.

Εγκαύματα, ερεθισμοί, κοκκινίλες και τσιμπήματα

Δεν μπορούν να λείπουν από το SOS kit των διακοπών τα προϊόντα που ανακουφίζουν το δέρμα χαρίζοντας δροσιά και ανάπλαση. Υπάρχει περίπτωση να ξεχαστείς, στον ήλιο, ειδικά τις πρώτες μέρες και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου προϊόν με μεγάλη περιεκτικότητα σε πανθενόλη και αλόε βέρα. 

Στο SOS kit των διακοπών πρέπει να μπει οπωσδήποτε και το εντομοαπωθητικό με σιτρονέλα γιατί τα κουνούπια παραμονεύουν.

Επίσης καλό είναι να υπάρχουν γάντια μίας χρήσης, βαμβάκι, ιδανικά σε δίσκους αλλά και φυσικός ορός. 

Photos: iStock

Read More

And More