Spring clean! Εικόνες και ιδέες για να κάνεις σήμερα το ξεκαθάρισμα των καλλυντικών σου

Ο όρος του Spring Clean είναι πολύ γνωστός έτσι κι αλλιώς και ειδικότερα στους κύκλους της ομορφιάς και των beauty addicts. Τι σημαίνει spring clean πρακτικά; Πρόκειται για το μεγάλο ξεκαθάρισμα των καλλυντικών, εκείνη ώρα που καλείσαι να πετάξεις ότι δεν χρησιμοποιείς πια ή ότι έχει λήξει και να πορευτείς με όλα τα υπόλοιπα. Και δεν χρειάζεται να έχεις μελετήσει Marie Kondo για να διαπιστώσεις πόσο ανακουφιστικό και απελευθερωτικό είναι σε κάθε επίπεδο να πετάς από πάνω σου πράγματα που δεν χρειάζεσαι! 

Ξοδέψαμε εργατοώρες στο pinterest και επανήλθαμε με τις πιο αγαπημένες μας εικόνες και ιδέες που θα σε βάλουν σε διαδικασία να κάνεις αυτό το ξεκαθάρισμα σήμερα κιόλας!

1.Επένδυσε σε ένα beauty closet

Αν τα καλλυντικά σου είναι όσα τα ρούχα σου (ή και περισσότερα) μια ωραία ιδέα είναι να επενδύσεις σε μια μονή ντουλάπα με διάφανο τζάμι για να διατηρήσεις εκεί συγκεντρωμένα όλα τα αγαπημένα σου καλλυντικά ανά κατηγορία. Το διάφανο τζάμι θα βοηθήσει με δύο τρόπους: α) είναι ότι πρέπει για να μην σκονίζονται τα καλλυντικά σου και β) να μπορείς να βρίσκεις ανά πάσα ώρα και στιγμή πού έχεις αποθηκευμένο τι! 

2.Κράτησε πάνω στο boudoir σου μόνο όσα φοράς συχνά!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για μια beauty addict από ένα boudoir πάνω στο οποίο υπάρχουν δεκάδες πράγματα και οι λόγοι είναι κάμποσοι. Αρχικά, τα καλλυντικά σου σκονίζονται κι έπειτα χάνεις πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας εκείνο το concealer ή το αγαπημένο σου serum ανάμεσα σε τόσα άλλα. Μάλιστα, μια ακρυλική θήκη είναι ότι πρέπει για να βάλεις τα αγαπημένα σου προϊόντα μακιγιάζ. 

3.Εκμεταλλεύσου τα συρτάρια σου

Πόσα συρτάρια δεν έχουμε μέσα στο σπίτι μας στα οποία δεν αποθηκεύουμε επί της ουσίας τίποτα παρά μόνο άχρηστα αντικείμενα και χαρτιά; Καιρός να βγάλεις από τα συρτάρια σου όλα αυτά τα αντικείμενα που δεν σου χρησιμεύουν σε τίποτα και να τα χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύεις τα καλλυντικά σου ανά κατηγορία. Τα ακρυλικά διαχωριστικά που μπορείς να βρεις σχεδόν παντού και ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες επίπλων θα σε βοηθήσουν στην τακτοποίηση που έχεις στο μυαλό σου να κάνεις. 

4.Τραπεζάκια σερβιρίσματος: μια τέλεια ιδέα!

Αν ο χώρος σου είναι μικρός ή αν απλώς θέλεις να δημιουργήσεις μια πολύ όμορφη και πρακτική γωνιά, ένα τραπεζάκι σερβιρίσματος είναι τέλεια ιδέα. Μάλιστα, αν παίξεις με στοιχεία όπως το χρυσό ή ο καθρέφτης το αποτέλεσμα θα είναι και πολύ glam. 

5.Βαζάκια από άδεια κεριά 

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας tip και η αφορμή να κάψεις το αγαπημένο σου κερί! Τα άδεια βαζάκια από κεριά είναι η τέλεια αποθηκευτική λύση για τα πινέλα, τα μολύβια ή τις μπατονέτες σου. Όσο για τον ιδανικό τρόπο να τα πλύνεις; Αφού τα κάψεις βαλ’τα στην κατάψυξη για τέσσερις- πέντε ώρες. Τα υπολείμματα κεριού θα παγώσουν και θα μπορείς να τα αφαιρέσεις πανεύκολα με ένα μαχαιράκι. Αφού το κάνεις πλυν’ τα και είσαι πανέτοιμη!

6.Χρησιμοποίησε διάφανα νεσεσέρ 

Είτε για να τα παίρνεις παντού μαζί σου είτε για να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου ανά κατηγορία κι έπειτα να τα βάλεις σε ένα συρτάρι, τα διάφανα νεσεσέρ είναι ότι καλύτερο γιατί σου επιτρέπουν να έχεις οπτική επαφή με το καθετί. 

7.Μεταλλικά καλαθάκια: μια άλλη, υπέροχη λύση!

Ένα μεταλλικό καλαθάκι για τα προϊόντα skincare, ένα άλλο για τα εργαλεία μασάζ, ένα ακόμη για τα scrunchie σου και τα κλάμερ και πάει λέγοντας. Τα μεταλλικά καλαθάκια τοποθετημένα στα ράφια σε ένα ορατό σημείο είναι μια άλλη πολύ ωραία επιλογή. 

8.Γράψε πάνω σε διάφανα κουτάκια αποθήκευσης

Απογείωσε τα… Marie Kondo skills σου γράφοντας έξω από κάθε διάφανο κουτάκι ή γυάλινο δοχείο τι έχεις αποθηκευμένο μέσα σε αυτό. Αν πιστεύεις πως δεν κάνεις ωραία γράμματα μπορείς να τυπώσεις ετικέτες αλλά τα δικά σου γράμματα θα δώσουν ένα πιο προσωπικό στοιχείο. 

9. Αξιοποίησε τα κρυστάλλινα δοχεία της μαμάς σου 

Τα κρυστάλλινα δοχεία που κάποτε σέρβιραν τα σοκολατάκια μπορούν να γίνουν τέλειοι αποθηκευτικοί χώροι για τα κραγιόν σου ή τις κρέμες ματιών σου. 

10….Και η σύγχρονη εκδοχή τους!

Η συλλογή από τα αγαπημένα σου περιοδικά ή βιβλία και μια τέτοια θήκη που περιέχει τα αγαπημένα σου lux προϊόντα από πάνω είναι μια τέλεια εικόνα. Όσο για αυτή τη θήκη θα βρεις σίγουρα παρόμοιες σε καταστήματα όπως Zara Home ή H&M Home. 

Read More

And More