Y2K: Η νέα beauty εμμονή των celebrities

Τις τάσεις κάθε σεζόν τις δημιουργούν οι beauty experts στα παρασκήνια των fashion shows. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο παραδοσιακός τρόπος μέχρι την εμφάνιση των social media, των influencers, των it girls και των celebrities. Αρκεί ένα look στο Instagram και μέσα σε ελάχιστη ώρα ένα νέο trend κάνει την εμφάνιση του. Ανακυκλώνεται, συγκεντρώνει χιλιάδες ή και εκατομμύρια likes και σχόλια.

Κάποια έχουν μικρή διάρκεια. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που κάνουν πάταγο όπως είναι για παράδειγμα το Y2K που έχουν λατρέψει οι stars. Για την ακρίβεια είναι η νέα τους εμμονή και επιβάλλεται να μάθεις κάθε λεπτομέρεια. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι ακριβώς σημαίνει Y2K. To γράμμα Y είναι το πρώτο της λέξης Year, το 2Κ παραπέμπει στη δεύτερη χιλιετία.  Με απλά λόγια σημαίνει “η χρονιά του 2000” και αναφέρεται στις τάσεις που ακολούθησαν πιστά οι γυναίκες στα τέλη των 90’s και αρχές των 00’s. 

Κι αν θα έπρεπε να προσεγγίσω τη αισθητική της συγκεκριμένης τάσης αρκεί να σου υπενθυμίσω το μπλε χρώμα στα βλέφαρα, τα hair clips σε σχήμα πεταλούδας, το γαλλικό μανικιούρ, τις άκρες των μαλλιών γυρισμένες προς τα έξω ή το glitter που έκανε θραύση. Bella Hadid, Hailey Bieber, Kim Kardashian και Jennifer Lopez είναι μερικές μόνο από τις celebrities που έχουν εμμονή με τo Y2K trend. Και είμαι σίγουρη πως αφού δεις στη συνέχεια τα looks θα ακολουθήσεις ένα τουλάχιστον.  

Butterfly Clips: Η αρχή έγινε στο Tik Tok (που αλλού;) και ξαφνικά πήρε διαστάσεις λατρείας. Μικροσκοπικές πεταλούδες στόλισαν τα ελεύθερα curly ή και ίσια μαλλιά αλλά και τα messy buns. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 194 (@vereenasayed)

H Dua Lipa είναι μία από τις πρώτες celebrities που άπλωσε γενναίες δόσεις σκιάς με glitters στα μάτια δημιουργώντας ένα look που θυμίζει πολύ τις Spice Girls στα 90’s. Φυσικά στην πιο μοντέρνα του εκδοχή και σε ένα απίθανο smoky. 

@dualipa

Οι διπλές, ψηλές αλογοουρές παραπέμπουν έντονα στις Spice Girls και πάλι και πιο συγκεκριμένα στην Jerry Halliwell. Χαριτωμένες και θηλυκές μαζί, η Lopez τις υιοθέτησε με τον πιο θηλυκό τρόπο ever. 

@chrisappleton

Baby braids: Λεπτές πλεξούδες στις μπροστινές τούφες που αγαπάει πολύ η Hailey Bieber. Αποκάλυψε το hairstyle στο Instagram και με μιας έγινε τάση. 

@haileybieber

Flipped Out Ends: Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα των 90’s. Η Kim Kardashian ζήτησε από τον προσωπικό της hairstylist Chris Appleton να το δημιουργήσει θυμίζοντας πως δείχνει υπέροχο όταν συνδυάζεται με μια αλογοουρά με όγκο και κίνηση. 

@chrisappleton

Περίγραμμα στα χείλη: Εμβληματικό μεν αλλά και μία από τις τάσεις που έμειναν για δύο δεκαετίες τουλάχιστον στην άκρη. Η Kylie Jenner αποδεικνύει πως αν γίνει με τον σωστό τρόπο μπορεί να χαρίσει στα χείλη την ένταση που λείπει. 

@kyliejenner

Two Toned Hair: Η διχρωμία που δοκίμασαν όλες σχεδόν οι γυναίκες πίσω στα 90’s αλλά και στις αρχές των 00’s. Η Bella Hadid τόλμησε να βάψει τις μπροστινές τούφες των μαλλιών της σε μια ζωηρή, κόκκινη απόχρωση συγκεντρώνοντας χιλιάδες, θετικά σχόλια από τους followers. 

@bellahadid

French Manicure: Ε ναι, αυτή είναι η απόλυτη τάση της συγκεκριμένης περιόδου κι εκείνη που ήρθε για να μείνει. 

@jessyoungnails

Γαλάζια σκιά: Και μάλιστα σε όλο το κινητό βλέφαρο. Ματ, ιριδίζουσα ή κλασική, η σκιά επιστρέφει δυναμικά και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τολμήσεις. 

@jordandaniels_

Λίγο πριν το χειμώνα λοιπόν πρέπει να επιλέξεις ποια θα ακολουθήσεις πρώτη.

Read More

And More