Ακμή; Ο ειδικός απαντά!

Λάβαμε πολλά μηνύματά σας, στα οποία μας ζητούσατε να σας αποκαλύψουμε μυστικά ομορφιάς και super κάλυψης για επιδερμίδες με θέματα ακμής. Ο make up artist, Γρηγόρης Πυρπύλης μας έδωσε όλα τα must-follow tips για να αποφύγεις τις κακοτοπιές και να πετύχεις την τέλεια κάλυψη! Ακολούθησέ τα!

– Καταρχήν, επίλεξε μια ενυδατική κρέμα η οποία να μην είναι για λιπαρά δέρματα. Αναζήτησε στη συσκευασία την ένδειξη “oil free”.

– Το make up που πρέπει να χρησιμοποιείς πρέπει να ανήκει στις μπεζ αποχρώσεις. Και αυτό γιατί τα make up που “μπεζίζουν” έχουν σαν βάση το πράσινο, το οποίο εξουδετερώνει τις κοκκινίλες. Όσον αφορά στην υφή του, πρέπει να είναι ματ για να μην κάνει πιο έντονα τα σπυράκια.

– Το ρουζ σου, τέλος, δεν πρέπει να έχει σαν βάση το έντονο κόκκινο αλλά να κινείται σε πιο ψυχρές (ροζ) ή bronze αποχρώσεις. Επίσης, η υφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: προτίμησε μια ματ που να μην γυαλίζει.

Extra tip: Αν το πρόβλημα δεν είναι έντονο, βάλε τοπικά concealer στο χρώμα του δέρματος. Προσοχή: όχι πιο ανοιχτό γιατί έτσι θα τονίσεις το spot αντί να το εξαλείψεις.

Της Νατάσας Μπερέκου
Με την πολύτιμη συνεργασία του Make Up Artist Γρηγόρη Πυρπύλη

Read More

And More