Το nude μολύβι είναι ο πιο… έξυπνος τρόπος να μεγαλώσεις τα χείλη σου! Δες εδώ!

Photo: @rosiehw

Τα τελευταία χρόνια το μακιγιάζ έχει γίνει πιο effortless- λιγότερο full makeup και προς αυτή την κατεύθυνση “βοήθησαν” (αν αυτό το μακιγιάζ είναι κάτι που είναι πιο κοντά σε εσένα) οι instagrammers με το φυσικό και ανεπιτήδευτο στιλ τους. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, χάσαμε από την beauty ζωή μας κάποια προϊόντα τα οποία ήταν πραγματικά χρήσιμα. Για παράδειγμα: ποια χρησιμοποιεί πλέον μολύβι χειλιών για να σχηματίσει το περίγραμμα των χειλιών της πριν απλώσει το μολύβι της;

Το μολύβι χειλιών, ειδικά αυτό το καφέ/nude των 90’s, έχει και έναν ακόμη ρόλο πέρα από το να οριοθετήσει το κραγιόν και να το βοηθήσει να μην τρέχει. Το καφέ/nude μολύβι χειλιών θα βοηθήσει τα χείλη σου να δείχνουν πιο γεμάτα και πλούσια αρκεί να ξεφύγεις ελαφρώς από το περίγραμμα και να το απλώσεις και με μια πλάγια διάθεση. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας- tried and tested nude μολύβια χειλιών αλλά πριν από αυτό, ιδού μερικές ακόμη σημειώσεις που πρέπει να κρατήσεις!

Το τέλειο περίγραμμα απαιτεί υπομονή

Φυσικά και μπορείς να απλώσεις το περίγραμμα απευθείας στα χείλη σου, αλλά χρειάζεται μια συγκεκριμένη τεχνική έτσι ώστε να τα μεγαλώσεις χωρίς να φαίνεται. Αντί, λοιπόν, να κάνεις μια σκληρή και ενιαία γραμμή, σχημάτισε μικρές παύλες περιμετρικά των χειλιών σου και ένωσε με ένα πινέλο χειλιών ώστε να κάνεις το σωστό blur και να μοιάζει το περίγραμμα τόσο φυσικό σαν να μιλάμε για τα χείλη σου. Επίσης, για να πετύχεις συμμετρία, ξεκίνα από το “V” των χειλιών ή αλλιώς το cupid bow και κράτησε το μολύβι ελαφρώς πλάγια.

Χρησιμοποίησε το μολύβι χειλιών και για να γεμίσεις τα χείλη σου

Άπλωσε στα χείλη σου μια γενναιόδωρη ποσότητα lip balm και αφού σχηματίσεις το περίγραμμά σου, χρησιμοποίησε το μολύβι για να γεμίσεις και την επιφάνεια των χειλιών σου. Καθώς τα χείλη σου θα είναι ενυδατωμένα με balm μπορείς να μπλεντάρεις το χρώμα με το δάχτυλό σου.

Τα αγαπημένα μας μολύβια χειλιών

Από την θεωρία στην πράξη: παρακάτω έχουμε μερικά αγαπημένα μας μολύβια χειλιών σε καφέ αποχρώσεις για να διαλέξεις αυτό που θα αποκτήσεις και να αρχίσεις να το εφαρμόζεις. θα διαπιστώσεις πως η διαφορά που θα κάνει στο αποτέλεσμα θα είναι πολύ μεγάλη!

Lip pencil απόχρωση Spice της MAC, €19.00. Αυτό το μολύβι χειλιών από την MAC δημιουργεί το τέλειο περίγραμμα στα χείλη, ενώ ήταν τεράστια τάση και best seller στα 90’s. Κι επειδή τα 90’s έχουν επιστρέψει δυναμικά, είναι τάση και τώρα!

Morello Stay- on- Lip Liner απόχρωση Nude, Korres, €12.00. Είναι αδιάβροχο και έχει μεγάλη διάρκεια χωρίς, όμως, να αφυδατώνει τα χείλη και αυτό χάρη στα συστατικά του όπως το έλαιο από βύσσινο και το έλαιο καριτέ.

Lasting Contour Twin Lip Pencil no 150, Erre Due, €7.80. Γιατί να διαλέξεις μια απόχρωση όταν μπορείς να έχεις δύο; Αυτό το διπλό μολύβι χειλιών από την Erre Due είναι και έξυπνο και έχει τέλεια απόδοση χρώματος.

Couvrance Duos Levres and Contours Crayon, Avene, €14.40. Τα nude, γεμάτα χείλη δεν είναι προνόμιο των λίγων! Ακόμη και αν έχεις πολύ ευαίσθητα και ευερέθιστα χείλη αυτό το διπλό gadget (από τη μια έχει μολύβι χειλιών και από την άλλη κραγιόν), είναι best thing!

 

Lip Pencil απόχρωση Nude Beige, Clarins, €17.20. Μια απόχρωση πασπαρτού που σετάρεται τέλεια με οποιοδήποτε χρώμα κραγιόν αλλά μας αρέσει ακόμη περισσότερο μόνο του, περασμένο σε όλη την επιφάνεια των χειλιών αντί για το κλασικό κραγιόν μας!

Velvet Matte Lip Pencil, απόχρωση Take Me Home, Nars, €13.95 από €27.95. Αυτό το μολύβι είναι ιδανικό για να σχηματίσεις, να τονίσειςή/και να γεμίσεις τα χείλη σου, η εμπλουτισμένη με ενυδατικά στοιχεία σύνθεσή του δημιουργεί κρεμώδη υφή, ενώ ένας συνδυασμός από μοναδικές σιλικόνες εξασφαλίζει αψεγάδιαστο χρώμα που διαρκεί για ώρες.

 

Read More

And More