Ας μιλήσουμε για αυτό το καθόλου cool θέμα: ναι, οι φτέρνες σου σκάνε και ναι, χρειάζεσαι αυτά τα προϊόντα!

Το beauty είναι glam! Ok, ξέχασέ το! Εμείς ας είμαστε real! Όλους τους προηγούμενους μήνες, λοιπόν, έκρυβες τα πόδια σου μέσα στις κάλτσες και αυτές μέσα στις μπότες (ελπίζω να ήταν ένα ζευγάρι stylish cowboy boots και να άξιζαν τον κόπο!). Και μετά ήρθε η άνοιξη και την πρώτη φορά που επιχείρησες να βάλεις κάτι λιγότερο από αυτές τις μπότες ανακάλυψες ότι τα πέλματά σου ήταν ταλαιπωρημένα και οι φτέρνες σου σκασμένες.

Για αρχή ας διευκρινίσω το εξής: έχεις σώμα και τον χειμώνα το οποίο, άσχετα αν το κρύβεις κάτω από χοντρά ρούχα, οφείλεις να το φροντίζεις. Κατά την ίδια λογική πρέπει να κάνεις πεντικιούρ τουλάχιστον μια φορά το μήνα και ας μην βάφεις τα νύχια σου. Εξάλλου, το πεντικιούρ και το βάψιμο των νυχιών είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Επίσης, χρειάζεσαι οπωσδήποτε μια ράσπα, μια μάσκα ποδιών, μια απολεπιστική θεραπεία και μερικές πολύ πλούσιες κρέμες. Παρακάτω σου έχω συγκεντρωμένα όλα εκείνα που έχουν περάσει τον tried and tested έλεγχο της beauty editor και που οφείλεις να βάλεις στη ρουτίνα σου.

Patchology PoshPeel Pedicure, Sephora, €10.00. Είναι το best thing ever που μπορείς να κάνεις για τις φτέρνες σου! Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει δύο “σακουλάκια” τα οποία γεμίζεις με ένα ειδικό απολεπιστικό υγρό που βρίσκεις στη συσκευασία και έπειτα κλείνεις τα πόδια σου μέσα σε αυτό για περίπου μια ώρα. Μια εβδομάδα μετά το δέρμα σου θα αρχίσει να ξεφλουδίζει μέχρι που θα αφαιρεθεί εντελώς το παλιό δέρμα για να βγει από κάτω το ανανεωμένο. Απαραίτητο πρώτο βήμα για να αρχίσεις να ενυδατώνεις έπειτα τις φτέρνες σου με κρέμες.

Foot File Spoon, €4.50, The Body Shop. Εναλλακτικό βήμα αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τόσο δραστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μια λίμα. Ένα καλό tip είναι να την έχεις κρεμασμένη στο μπάνιο σου και να τρίβεις τα πέλματά σου μια- δυο φορές την εβδομάδα αφού κάνεις ντους και στεγνώσεις.

Aveda Foot Relief, €27.50. Η συγκεκριμένη κρέμα συνδυάζει απολέπιση και ενυδάτωση σε ένα προϊόν χάρη στα συστατικά του. Μέτρησε: περιέχει ενεργά βότανα, απολεπιστικά οξέα φρούτα και φυτικά έλαια και κάτι πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι απορροφάται εύκολα άρα είναι ιδανικό αν δεν αντέχεις αυτή τη λιπαρή αίσθηση στα πέλματά σου.

Clarins Foot Beauty Treatment Cream, €28.26. Εκτός του ότι ενυδατώνει τα πόδια έχει και ανακουφιστική αίσθηση. Άπλωσέ την από τους αστραγάλους στα δάχτυλα, ακόμη και πάνω στα νύχια, κάνοντας απαλό μασάζ.

Sephora Almond Foot Mask, €3.95. Είναι μια από τις απολαύσεις του Σαββατοκύριακου: αυτή η μάσκα ποδιών και Netflix! Η συγκεκριμένη μοιάζει με κάλτσα που αγκαλιάζει τα πόδια και την αφήνεις για περίπου 20 λεπτά. Όταν την αφαιρέσεις νιώθεις τα πόδια σου πολύ απαλά. Βεβαίως, το κάνω για πολύ περισσότερο! Hemp Hard Working Foot Protector, The Body Shop, €8.00. Πολύ, πολύ πλούσια κρέμα ποδιών για πολύ, πολύ αφυδατωμένα πέλματα! Ένα αγαπημένο μου κόλπο για τις περιόδους που οι φτέρνες μου είναι πραγματικά ταλαιπωρημένες είναι μετά τη ράσπα να βάζω μια πλούσια ποσότητα από αυτή, κάλτσες και… ύπνο! Το επόμενο πρωί είναι πολύ απαλά!

 

Read More

And More